Nazır Akar, MSB Seyyah Çöl Hastanesinde incelemelerde bulundu

Bakan Akaret, MSB Seyyar Badiye Hastanesinde incelemelerde bulundu

Türk Silahlı Kuvvetlerinin hastaneye dönüştürdüğü iki dev tart gemisi ile kurduğu tıpkısı çöl hastanesinde 10 bin 17 depremzedeye sağlık hizmeti verildi

KAHRAMANMARAŞ – Türk Silahlı Kuvvetlerinin hastaneye dönüştürdüğü iki dev tart gemisi ile kurduğu tıpkısı beyaban hastanesinde 10 bin 17 depremzedeye keyif hizmeti verildi. Milli Savunma Bakanlığı Gezici Kumluk Hastanesinde incelemelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akaret, ilk andan itibaren Türk Silahlı Kuvvetlerinin görevinin başında olduğunu belirterek, “soylu milletimizle gelişigüzel alay malay çalışarak biricik zor, tek yürek namına inşallah eksiksiz bu sıkıntıların üstesinden gelecek, yaralarımızı saracağız” dedi.

Gestalt üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 11 ili etkileyen “asrın felaketinin” şipşak arkası sıra beraberindeki Erkânıharbiyeiumumiye Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile geldiği Hatay’dahi Mehmetçiğin kere, devriye, taharri istirdat ve dirim destek faaliyetlerini durumunda izleme fail Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın hareket bölgesindeki inceleme ve faaliyetlerine devam ediyor.

Akaret beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ile Kahramanmaraş’ta Mehmetçik yoluyla kurulan Milli Savunma Bakanlığı Gezici Sahra Hastanesinde incelemelerde bulundu ve faaliyetlere ilişkin bilgi aldı.

Çok majör görevleri adına getiren şifahane personelini kutlama fail Akaret “Acımız, kederimiz nazik. Bu yaraları yok etmek için önce günden itibaren asilzade milletimizle alay malay müşterek fiilen tek yumruk, bir tane kalpgâh yerine inşallah eksiksiz bu sıkıntıların üstesinden gelecek, yaralarımızı saracağız” diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Kişmiri, Deniz ve Hava Kuvvetlerinin tekmil unsurlarının, karargah ve birliklerinin evvel andan itibaren seferber olduğunu, AFAD ve valiliklerin koordinesinde görevinin başında olduğunu vurgulayan Akaret, Azerbaycan’dan gelerek hastanede fariza kayran 12 askeri hekim ve 8’i hemşireye üstelik çalışmalarından ufuk teşekkürname etti.

Türkiye ve Azerbaycan’ın “İki fehamet tek ulus” olduğunu ifade eden Akar, “Galibiyet ile sonuçlanan 44 günce Vatan Harekatı’nda lacerem yegâne yumruk, bir tane kalpgâh kendisine hareket ettiysek, zaman da ayrımlı bir mücadeleyi ayrımsız şekilde alay malay veriyoruz. Azerbaycan ve Türkiye ile parçalanmamış kardeşlerimizin savunması ve güvenliği için kederde ve kıvançta aynı ve beraberiz. Sağ olun, var olun yaşa Azerbaycan-Türkiye kardeşliği” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı Turist Sahra Hastanesi

Necip Fazıl Kent Hastanesi uğrunda, 19 konteyner ve 21 çadırdan oluşan MSB Gezgin Sahra Hastanesi’nde, alanında uzman askeri hekimler, apotr keyif personeli, yönetsel ve ustalık personel olmak amacıyla bütün 70 personelle depremin evvel günlerinden itibaren vatandaşlara esenlik hizmeti veriliyor.

Her tip ivedili tıbbi müdahalenin yapılabildiği; iki evgin, birer radyoloji, laboratuvar, arınıklık ünitesi, ameliyathane, hastalanmış kovuşu ve eczaneden oluşan sahra hastanesinde, bu ünitelerin çalışmasını sağlayan bindi üniteleri üstelik yer alıyor.

Hastanede, tıbbi tanıya yönelik seçkin kalem laboratuvar tetkikleri, gezgin röntgen cihazı ve ultrasonografi cihazı da bulunan.

Hareket bölgesinden mevrut parasız ve yaralılara ivedili esenlik hizmeti desteği verilmesi ve depremzedelerin durumlarının güçlü ağıl getirilmesi için görevini sürdüren hastanede, 7 çevrim 24 saat esenlik hizmeti veriliyor.

Dev yüzer hastaneler

Öte yandan depremin derakap ardından bölgeye hisse senedi makinalarını getiren Türk Silahlı Kuvvetlerinin genişlik şişman emisyon gemileri TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar, içindeki malzemelerin nakliyesinin ardından yer sarsıntısı bölgesinde keyif hizmeti vermeye başladı.

Rol-2 seviyesinde sayrılarevi olarak afiyet hizmeti veren Deniz Kuvvetleri Komutanlığının en nazik emisyon gemileri seçkin biri 560 görünmek üzere toplam bin 120 akak kapasitesine sahip.

İki tart gemisi anestezi cihazı, elektrokoter, seyyar emmeç, nazik/tezyifkâr cerrahi setler, transport ventilatör, organize sedye, oksijen tüpleri, defibrilatör, ventilatör ve ilaçlar/tıbbi sarfiyat malzemeler ile genel cerrahi uzmanı, ortopedi ve travmatoloji uzmanı, döş cerrahisi uzmanı, his ve damar cerrahisi uzmanı, duyum yitimi uzmanı, müstacel tıp uzmanı ve ait yardımcı keyif personeli bulunuyor. Bunların yanında Afiyet Bakanlığı personeli bile gemiye görevlendirildi.

“Hatice Deniz” ile “Fer” gemide doğdu

Türk Silahlı Kuvvetlerinin hastaneye dönüştürdüğü iki dev tart gemisi ile kurduğu sahra hastanesi 10 bin 17 depremzedeye bakım verdi. Kahramanmaraş’taki sahra hastanesinde 1910 depremzedeye tedavi uygulanırken 93 faaliyetler gerçekleştirildi. amma velakin TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar’de 34 ameliyatın yanı sıra 8 bin 107 depremzedeye esenlik hizmeti verildi. Gemilerde ayrıca “Hatice Bahir” ile “Fer” isimli iki bebeğin doğumu birlikte gerçekleşti. Mehmetçiğin gemilerde ve sahra hastanesindeki görevleri bitmeme ediyor.

Share: