Icra Vekili Akaret, MSB Seyyar Badiye Hastanesinde incelemelerde bulundu

Icra Vekili Akaret, MSB Gezgin Beyaban Hastanesinde incelemelerde bulundu

Türk Silahlı Kuvvetlerinin hastaneye dönüştürdüğü iki dev çıkarma gemisi ile kurduğu bire bir kumluk hastanesinde 10 bin 17 depremzedeye afiyet hizmeti verildi

KAHRAMANMARAŞ – Türk Silahlı Kuvvetlerinin hastaneye dönüştürdüğü iki dev tarh gemisi ile kurduğu bir sahra hastanesinde 10 bin 17 depremzedeye sağlık hizmeti verildi. Milli Savunma Bakanlığı Gezgin Kumluk Hastanesinde incelemelerde kâin Milli Defans Bakanı Hulusi Akaret, ilk andan itibaren Türk Silahlı Kuvvetlerinin görevinin başında olduğunu belirterek, “kerim milletimizle birlikte yan yana fiilen tek el, biricik yürek adına inşallah yekpare bu sıkıntıların üstesinden ati, yaralarımızı saracağız” dedi.

Kalıp üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 11 ili etkileyen “asrın felaketinin” hızla ardından beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile geldiği Hatay’bile Mehmetçiğin el, karakol, arama kurtarma ve dirim bindi faaliyetlerini yerinde takip eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akaret’ın yer sarsıntısı bölgesindeki tetkik ve faaliyetlerine devam ediyor.

Akar beraberindeki Erkânıharbiyeiumumiye Başkanı Orgeneral Güler ile Kahramanmaraş’ta Mehmetçik vasıtasıyla kurulan Milli Defans Bakanlığı Turist Badiye Hastanesinde incelemelerde bulundu ve faaliyetlere ilişkin bilgi aldı.

Çok mefret görevleri yerine getiren sayrılarevi personelini kutlama eden Akaret “Acımız, kederimiz iri. Bu yaraları kazanmak üzere evvel günden itibaren necip milletimizle birlikte yan yana fiilen tek tahakküm, yegâne kalpgâh yerine inşallah umum bu sıkıntıların üstesinden gelecek, yaralarımızı saracağız” diye niteleyerek konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Esmer, Bahir ve Gelgel Kuvvetlerinin cemi unsurlarının, karargah ve birliklerinin ilk andan itibaren seferber olduğunu, AFAD ve valiliklerin koordinesinde görevinin başında olduğunu vurgulayan Akar, Azerbaycan’dan gelerek hastanede görev düzlük 12 askeri hekim ve 8’i hemşireye da çalışmalarından çevre teşekkürname etti.

Türkiye ve Azerbaycan’ın “İki cesamet bir tane budun” olduğunu tabir fail Akar, “Galibiyet ile sonuçlanan 44 günlük Vatan Harekatı’nda nasıl biricik ağırlık, tek canevi olarak akıntı ettiysek, bugün da farklı tıpkı mücadeleyi bire bir şekilde birlikte veriyoruz. Azerbaycan ve Türkiye ile bilcümle kardeşlerimizin savunması ve güvenliği amacıyla kederde ve kıvançta aynı ve beraberiz. Sıhhatli olun, var olun yaşasın Azerbaycan-Türkiye kardeşliği” ifadelerini kullandı.

Milli Defans Bakanlığı Gezmen Kumluk Hastanesi

Necip Fazıl Şehir Hastanesi uğrunda, 19 taşımalık ve 21 çadırdan oluşan MSB Seyyar Sahra Hastanesi’nde, alanında eksper askeri hekimler, apotr sağlık personeli, idari ve maharet personel almak amacıyla toplam 70 personelle depremin evvel günlerinden itibaren vatandaşlara sağlık hizmeti veriliyor.

Her makule müstacel tıbbi müdahalenin yapılabildiği; iki müstacel, birer ışın bilimi, laboratuvar, arınıklık ünitesi, ameliyathane, sayrı kovuşu ve eczaneden oluşan beyaban hastanesinde, bu ünitelerin çalışmasını sağlayan bindi üniteleri dahi düz alıyor.

Hastanede, tıbbi tanıya yönelik her cins laboratuvar tetkikleri, gezici röntgen cihazı ve ultrasonografi cihazı birlikte bulunan.

Sarsıntı bölgesinden gelen sayrı ve yaralılara ivedili sağlık hizmeti desteği verilmesi ve depremzedelerin durumlarının zorlu arkaç getirilmesi için görevini sürdüren hastanede, 7 aktarılma 24 saat sağlık hizmeti veriliyor.

Dev yüzer hastaneler

Öte yandan depremin süratle ardından bölgeye iş makinalarını getiren Türk Silahlı Kuvvetlerinin bildirme iri emisyon gemileri TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar, içindeki malzemelerin nakliyesinin arkası sıra hareket bölgesinde esenlik hizmeti vermeye başladı.

Rol-2 seviyesinde hastane kendisine keyif hizmeti veren Bahir Kuvvetleri Komutanlığının sunma balaban tart gemileri herhangi bir biri 560 gelmek için toplanmış bin 120 yatak kapasitesine sahip.

İki tart gemisi duyum yitimi cihazı, elektrokoter, portatif emmeç, büyük/gerçekten cerrahi setler, iletme ventilatör, organize teskere, oksijen tüpleri, defibrilatör, ventilatör ve ilaçlar/tıbbi sarf malzemeler ile umumi cerrahi uzmanı, ortopedi ve sarsıntı bilimi uzmanı, sine cerrahisi uzmanı, duygu ve soy cerrahisi uzmanı, anestezi uzmanı, acil tababet uzmanı ve ilişik koruyucu keyif personeli bulunuyor. Bunların yanında Afiyet Bakanlığı personeli üstelik gemiye görevlendirildi.

“Hatice Bahir” ile “Nurlu” gemide doğdu

Türk Silahlı Kuvvetlerinin hastaneye dönüştürdüğü iki dev emisyon gemisi ile kurduğu beyaban hastanesi 10 bin 17 depremzedeye bakım verdi. Kahramanmaraş’taki sahra hastanesinde 1910 depremzedeye otama uygulanırken 93 faaliyetler gerçekleştirildi. bununla birlikte TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar’dahi 34 ameliyatın beraberinde 8 bin 107 depremzedeye keyif hizmeti verildi. Gemilerde antrparantez “Hatice Deniz” ile “Vazıh” isimli iki bebeğin doğumu dahi gerçekleşti. Mehmetçiğin gemilerde ve beyaban hastanesindeki görevleri bitmeme ediyor.

Share: