Üçgen virüse dikkat

Üçlü virüse dikkat

Kayseri Fehamet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmail Altıntop:

“Cisim virüsü yense dahi virüsün verdiği hasarların tedavisi az buçuk zaman alıyor”

KAYSERİ – Kayseri Fehamet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmail Altıntop; havaların soğumasıyla gelişigüzel vücuda ansız aşkın virüs girerek solunum yolu enfeksiyonu oluşabileceğini belirterek; “‘Tridemi’ dediğimiz fücceten çok virüsün bulaştığı enfeksiyonlar bulaşabilir. Otama sürecinde vücudumuz virüsü yense üstelik vücudumuzdaki hele boğazımızdaki harabiyetlerin otama olması az buçuk elan etraflı sürebilir. Hastalarımızın ürkü yapmadan tedaviye bitmeme etmelerini öneriyoruz” dedi.

Baştabip Doç. Dr. Altıntop; havaların soğumasıyla alay malay eğin solunum yolu enfeksiyonlarında artma olduğunu rapor ederek bu dönemde pandeminin azalmasına karşın peçe kullanımının önemine ilgi çekti. Grip için tedavilerin yanında ılık bitki çayları, balla karıştırılmış çaylar, yoğurt çiçeği, ıhlamur, kuşburnu çayları kabilinden derbent mukozasını rahatlatmaya müteveccih tedavileri üstelik enflüanza üzere herhangi bir ahit önerdiklerini kaydeden Altıntop; “Kış aylarına girmemizle beraber peş solunum yolu enfeksiyonlarında sonuç dönemlerde boş ayrımsız çoğalma var. Biliyorsunuz 2019 yılı sonu ile beraber yılının sonuyla bu arada covid salgınları oldu ve bu salgınlar üstelik cemiyet gözetiminde birçok değişikliğe sebep oldu. Pandeminin azalması ve alelhusus peçe ve mesafenin bırakılmasıyla birlikte henüz ilkin maskenin koruduğu enfeksiyonlara karşı da bağlanak valör duruma geldik. Birçok virüsle bundan kontekst da yüz yüze gelmeye başladık. Özellikle havaların soğumaya başlamasıyla gelişigüzel sonbaharın sonu ile bu arada kışın başında virüslerin hastalık yapmaya başladığı dolaşma kendisine rastgele yıl bunu görüyoruz. Maskenin bu dönemde çıkması de virüslerle olan temasımızı artırmış durumda. Gribin; alelumum teneffüs yolu virüslerin sebep olduğu hastalıkların tamamına sunulan tıpkı tarif olduğunu bilmemiz gerekiyor. Enflüanza kendisine genişlik yoğun influenza virüslerini, SARS CoV-2 dediğimiz virüsleri, koronavirüslerin diğerlerini, parainfluenza ve RSV denilen virüsleri görebiliyoruz. Virüsler teneffüs önünde dokulara zara vererek oraya yerleşiyor. Bu zaman zaman aynı virüsün değil bedaheten fazla virüsün illet olduğu enfeksiyon halinde karşımıza çıkabiliyor. Beden birçok virüsle savaşmaya başlıyor ve yeniyor. Virüsü yense, enfeksiyon azalsa da virüsün vücudumuza verdiği hasarların tedavisi ve baştan normale dönmesi az buçuk ahit alıyor. Bu dönemde hastalarımıza biraz götürümlü olmalarını ve orayı rehabilite edici tedaviler kullanmayı öneriyorum. Bunun için de ılık bitki çayları, balla karıştırılmış çaylar, papatya, ıhlamur, kuşburnu çayları üzere toplum nezdinde bildik ve aslında boğazımızın mukozasını rahatlatmaya müteveccih tedavileri grip üzere gelişigüzel ant öneriyoruz” dedi.

“Süreğen hastalar elan dahi ilgi etmeli”

Kronik hastalığı olanlarda enfeksiyonların elan bati seyredebildiğinin altını çizen Greyfurt; “Astım, KOAH, diyabeti olan yani süreğen rahatsızlığı olan kişilerde ise bu enfeksiyonlar henüz okkalı seyredebiliyor. Şayet kronik tıpkısı akciğer hastalığınız varsa cıvıl cıvıl ortamlardan ırak durmanızı ve muhakkak maske takmanızı öneriyoruz. Mutat otama yöntemlerinin dışında kişinin ferdî adına zat hastalığına müteveccih tedavi uygulamasını, ilaçlarını eğlenceli kullanmasını, nevale zinciri ve egzersizlere özen edilmesini öneriyoruz. Tekrarlayan enflüanza salgınlarının nedeni virüslerdir” ifadelerini kullandı.

“Şappadak çok virüsün bulaştığı enfeksiyonlarda harabiyetlerin tedavi olması az buçuk daha uzun sürebilir”

Ansızın aşkın virüsün sebep olduğu enfeksiyonlarda otama sürecinin az buçuk henüz tafsilatlı sürdüğünü bile sözlerine ekleyen Kayseri Azamet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmail Greyfurt; “Bir kişide bire bir yahut şakkadak aşkın olan virüsün enerjik olduğu çor kabil. 2-3 sunum değişik enfeksiyon türlü. Alelumum bunlar influenza, parainfluenza ve RSV virüsleri dediğimiz virüslerden oluşuyor. Esasen cisim; bu üç virüsle benzeri anda savaşabiliyor. Normalde bunların hepsini tek başına yenebilir. Hangi zaman bundan şüpheleneceğiz? Hele öksürük, argıt ağrısı, dokunaklı, adale ve mafsal ağrıları varsa ‘viral enfeksiyon geçiriyoruz’ diyebiliriz. Bu dönemde ‘virüse mir tutmayın katiyen dinlenme edin’ diye bir önerimiz var. Hastalarımızın dinlenme etmelerini ve gövde direncini artırıcı besinler tüketmelerini öneriyoruz” diyerek konuştu.

Share: