Uğraşı adına başlayıp 5 yılda 9 bin plaka biriktirdiler

Denizli’birlikte cıvıl cıvıl Cansu Atik ve İsmail Alparslan Ece, 2017 yılından bu yana hobi adına topladıkları 5 bini imzalı 9 bin plaktan oluşturdukları koleksiyonu nostalji kafede sergiliyor.

Cansu Çalak ile liseden bu yana arkadaşı olan İsmail Alparslan Ece, 2017 yılında İzmir’birlikte çalıştıkları yapı fabrikasından ayrıldıktan sonraları bağlam duydukları plakları bit pazarından yahut eş fail yerlerden toplamaya başladı.

Kısa sürede ellerindeki plakların sayısı artan ikili, Türkiye’nin dört bir yanını dolaşarak nostaljik plakları toplamayı sürdürüyor.

Sanatçıların konserlerini üstelik strateji fail Çevik ve Kraliçe, aralarında Ajda Pekkan, Erol Evgin, Ümit Besen, Işın Yağız, Selami Delice, Orhan Gencebay, Bülent Ersoy, Alay Karaböcek üzere isimlerin bile meydan aldığı yüzlerce ünlüye plaklarını imzalattı.

Yaklaşık 5 yıllık süreçte 9 bin plak toplayan ve bunların 5 binini sanatçılara imzalatan düet, Denizli’bile açtıkları geçmişseverlik kafede koleksiyonlarını ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

Türkiye’nin değme bölgesine giderek ayrımlı şehirlerdeki konserleri izlem ettiklerini dile getiren Cansu Atik, AA muhabirine, ellerinde bir nice sanatçıya ilişik imzalı plak bulunduğunu söyledi.

Konser vermeyen evet birlikte manzara almayanların da evlerine gidip plaklarını imzalattıklarını anlatan Atik, “1960-70’lerde çokça adlı olan, birkaç plaka çıkarmış ancak şimdilerde pek tanınmayan çok artist var. O sanatçıların şarkıları biliniyor amma kimin söylediği çıktı çok bilinmiyor. Bu şekilde birçok sanatçının imzalı plağı var elimizde.” dedi.

Plak toplamaya hobi kendisine başladıklarını nâkil Atik, arşivlerini hiçbir ant yenilmek istemediklerini dile getirdi.

Çalak, koleksiyonerliğin benzeri sonu olmadığını ifade ederek, “Bire Bir plağın farklı farklı baskıları oluyor. Biz bunların hepsini toplamaya çalışıyoruz. Tıpkı plaktan 4 devam olan var elimizde ama kâffesi farklı yıllarda pat, değişik versiyonları.” diyerek konuştu.

Plaktan saz keyfinin çokça farklı olduğunu belirten Çevik, plakların süresince düz kayran şarkıların hikayelerini üstelik öğrendiklerini sözlerine ekledi.

Share: