Muğla yerli haberi… Muğla’da bicik kanseri farkındalık ayında mamografi odasının duvarları boyandı

Muğla Terbiye ve Araştırma hastanesinde memur Işın Bilimi Uzmanı Doç. Dr. Süpürge Otu Canlı koordinatörlüğünde mamografi odasının duvarları boyandı.

Başhekim Doç. Dr. Turhan Togan’ın katıldığı etkinlikte, gelişigüzel ahit seçkin amansız hastalık türünde olduğu üzere bicik kanserinde de er teşhisin maltalık halaskâr olduğunu, kendi kendine elle yapılan bicik muayenesi ile 40-69 gözyaşı arası kadınların yılda tıpkı defa eksper hekime meme muayenesi yaptırıp, iki yılda tıpkı da mamografi çekilmeleri gerekliliğini belirtti. Farkındalığı yükseltmek amacıyla etkinliğin önemine dikkat çekerek emeği güzeşte cemi çalışanlara ve katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Işın Bilimi Uzmanı Doç. Dr. Süpürge Otu Hayat Dolu’in mamografi odasını pembeye boyama etkinliğine dayalı açıklamasında şunları belirtti: “Bicik kanseri kadınlarda tanıdık yeryüzü kesif amansız hastalık olup, mamografi tetkiki üstelik erken tanıda elimizdeki sunma işlek silah namına önemini korumaktadır. Tarama ya de teşhis amaçlı bir nice hastanın mamografi çekimi için ilk defa geleceği bu ortamda, alanı güzelleştirmek ve farkındalık düşünmek adına, mamografi üzere mevrut hastalarımızın elan rahatlatıcı bir ortamla karşılaşabilmesi ve mamografi ile ait alçalma ettiklerine dair bize katılarak yanıt bulabilmeleri üzere mamografi ünitemizin duvarlarını hastalarımız, öğrencilerimiz, afiyet çalışanlarımız ve meslektaşlarımızla alay malay pembeye boyadık. Henüz on paralık mamografi çektirmemiş hastalarımıza mamografi cihazını ve ünitemizi danışma fırsatı bulduğumuz bu etkinlikle, bicik kanseri ile mücadelede sunu önemli silahlarımızdan olan mamografi taramasına katılma oranlarının henüz yükseleceğini rüya ediyoruz. Hastalarımıza düzenli araştırı, tarama ve riski azaltacak yaşam tarzı değişikliklerinin önemini ve meme kanseri bulgularını karşı karşıya anlatma fırsatı bulduğumuz bu etkinlikle birçok hastamızda farkındalığın artacağına inanıyoruz” – MUĞLA

Share: