Cengiz İnşaat’ın Behişt Koy’da Yapacağı Turistik Kasılma İçin Çed Süreci Başladı

ESMA TURAN

Cengiz İnşaat’ın Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Cennet Koy’da 678 bin metrekarelik alana yapmayı planladığı turistik yapı üzere çevresel gravite kıymetlendirme (ÇED) süreci başladı.

İş insanı Mehmet Cengiz’e ilgilendiren Cengiz İnşaat Endüstri ve Ticaret SAVUŞMAK, Bodrum’a ilişkin Gölköy Mahallesi’ndeki Cennet Koy’de, Hazine’ye ilgili 678 bin metrekarelik alana turistik yapı ve saray konut yapmayı planladığı projesine ait, Muğla Belde ve Kentçilik İl Müdürlüğü’ne tanıtım dosyasını sunarak ÇED başvurusunda bulundu.

101 APART, 83 SÜİT ODA

568 milyon teklik bedeli olan projenin lansman dosyasında saha kayran bilgilerde, tesisin 101 apart ve 83 süit oda gelmek için bütün 184 odalı olacağı, bu odalarda 540 kişinin konaklayacağı belirtildi. Proje alanında iki parselin güneyinde bir numara rütbe kazı bilimsel sit alanı bulunuyor. Hazırlanan ÇED dosyasında, bir numara aşama kazı bilimsel sit alanına her müdahalede bulunulmayacağı, bu alanda tek şekilde yapım faaliyeti yapılmayacağı bilgisine meydan verildi.

BÖLGE HALKI TEPKİLİ

Projeye aksülamel gösteren havza halkı, güzeşte orak ayı ayında, Muğla Yer Platformu (MUÇEP) Bodrum Meclisi öncülüğünde Behişt Koy’de toplanarak “Behişt Koyu’muzda yağmacı istemiyoruz”, “Muğla cennet kalsın” pankartları açmış ve matbuat açıklaması yapmıştı.

Cengiz İnşaat vasıtasıyla bile güzeşte yıllarda Danıştay’ın iki yol fek ettiği projeye ilişik yazılmış açıklama yapılmış ve Danıştay’da devam fail herhangi bir sevgili olmadığı, Danıştay kararının hukuken şirketin parseldeki sahiplik hakkını etkilemediği belirtilmişti.

Share: