Derik’te iki tırın karıştığı kazada hayatını kaybedenler üzere veladet okutuldu

Mardin’in Derik ilçesinde iki tırın karıştığı kazada hayatını kaybeden 20 emanet üzere doğum okutuldu.

Derik’in Üçyol mevkisinde 20 Ağustos’ta meydana gelen âdemoğlu kazaya engelleme edenlere freni patlayan tırın çarpması sonucu martir olan polis memuru Yahya Ergin ve hayatını kaybeden 19 emanet amacıyla Il, Büyükşehir Belediyesi, Kaza ve Derik Belediyesince tevellüt programı düzenlendi.

Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Camisi’nde gerçekleştirilen program, Kur’zaman-ı Selek tilavetiyle başladı.

Hayatını kaybedenler için üç dilde tevellüt okutulan programda İl Müftüsü Mehabetli Hayri Çelik bile yakarış okudu.

Programın arkası sıra Derik Belediyesi önünde vatandaşlara yemek verildi.

“Devletimiz geçmiş andan itibaren birlik imkanlarıyla hemşehrilerimizin yanındadır”

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, uray uğrunda yaptığı konuşmada, kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.

Derik’te meydana mevrut gidiş geliş kazasından duydukları üzüntüyü dile getiren Demirtaş, kazanın arkası sıra İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat ile ilçede olduklarını anımsattı.Demirtaş, şöyle konuştu:

“Cenazelerimiz üzerinden ara sıra kesimlerin kendilerine düz açmaya çalışması, çıkar hesaplarına girişmeleri asla ikrar edeceğimiz ayrımsız kapı değil. Değişik hesaplar yapılmaya çalışılması yeryüzü başta toprağa verdiğimiz canlarımıza ve onların geride bıraktıkları yakınlarına sunma nazik hürmetsizliktir. Dolayısıyla bu hatır ve eylem içerisinde olanlar varsa kalkıştıkları bu işlerden bire bir zaman geçmiş vazgeçmelidir. Derikli hemşehrilerimizin yanındayız, yanı sıra olmaya bitmeme edeceğiz. Devletimiz evvel andan itibaren umum imkanlarıyla hemşehrilerimizin yanındadır, gelişigüzel çeşit imkanı hemşehrilerimiz amacıyla seferber etmiştir. Meydanı, Derikli kardeşlerimizle gelişigüzel katiyen iyesiz bırakmayacağız.”

Derik’ten gelen kaymakamlık haberinin Türkiye’nin ciharıyek birlikte üzüntüye illet olduğunu dile getiren Demirtaş, vatandaşların Derik için yakarış ettiğini tabir etti.

Demirtaş, “Acıya kuma oldu. Milletimiz bu dualarla bir kere henüz bağlanak ve beraberliğin, kardeşliğin en güzelce örneğini sergiledi. Büyüklük genelinde olduğu üzere kardeşliğin, hoşgörünün simgesi bayrı kentimizde bile bağlantı ve beraberliğimizi daima kılacağız.” ifadelerini kullandı.

Programa, Derik Kaymakamı Dünya Çakır, DOĞRU Tümen İl Başkanı Faruk Kılıç, kazada yaralananlar ve hayatını kaybedenlerin yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Mardin’in Derik ilçesi Üçyol mevkisinde 20 Ağustos’ta meydana gelen âdem kazaya engelleme edenlere freni patlayan tırın çarpması sonucu polis memuru Yahya Ergin şehit reşit, 19 kişi hayatını kaybetmiş, 26 kişi yaralanmıştı. Gözaltına alınan iki tır şoförü tutuklanmıştı.

Share: