Sulh Akarsu’nun Hayatı Filme Çekildi, Afişi Hayranları Belirledi

Muğla’üstelik, 2007 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren sanatçı Sulh Akarsu’nun hayatını anlatan “Hazar Akarsu Selam” filmi, 18 Kasım’dahi vizyona girecek. Filmin afişini ise Su’nun hayranları belirledi.

Anadolu rock çalgı ile adından bayram ettiren sanatkâr Barış Akarsu, 28’inci mevlit günü olan 29 Haziran 2007’de Bodrum amacında trafik kazası geçirmiş ve kaldırıldığı hastanede 5 dönem kaldığı dokunaklı bakımın arkası sıra yaşamını yitirmişti. Akarsu’nun başarılarla yoğun güdük yaşamının öyküsünü anlatan benzeri film çekildi. Vizyona 18 Kasım’bile vizyona girecek “Sulh Akarsu Selam” filminin afişini ise sanatçının hayranları belirledi. Filmin toplumsal iletişim araçları hesabından paylaşılan üç ası arasından seçilen oylamaya 5 binin üstünde sevimli katıldı.

Hazar Su’yu İsmail Veli Belli’ın canlandırdığı filmde; Almila Ada, Şafak Pekdemir, Hüseyin Avni Danyal, Ebru Nil Işıklı, Mukavim Coşkun, Aslıhan Kapanşahin ve Burak Satıbol üstelik cafcaf aldı. Oyuncu İsmail Ege Belli, filmde Akarsu’nun şarkılarını birlikte seslendirecek.

Yapımcılığını Fikri Mükemmellik Production ile Aytaç Medya’nın üstlendiği, yönetmenliğini Ayvaz Dikmen’in yaptığı filmin senaryosunu ise Er Dikmen ve Duygusal Anar kaleme aldı.

23 ÜLKEDE DAHA GÖSTERİME GİRECEK

Türkiye dışında 10 Avrupa, 10 Orta Şark ülkesi ile Azerbaycan’birlikte, Rusya’birlikte ve Kazakistan’üstelik birlikte gösterime girecek filmin müziklerini Yapıt Taşkıran ve Mehmet Duygusal Erdoğan yaptı.

SES YARIŞMASIYLA STARLIĞA UZANAN BİR HİKAYE

Amasra’birlikte 29 Haziran 1979’bile dünyaya gelen Hazar Su’nun hikayesi, çalgı aleti yolculuğuna yan veren Ereğli’deki günlerinden, yaşamının dönüm noktasını oluşturan İstanbul’daki patirtili yarışmasına uzanıyor. Film, Su’nun “Hileci Yarim” dizisi için bulunduğu Bodrum’üstelik noktalanan; tamamlanamayan hayallerine, eksik kalmışlıklarına de kandil tutuyor.

“TEK BİR ŞEY OL, SUNMA İYİSİNİ OL”

Remzi dedesi ile balığa çıkan, tuttukları balıkları ailesiyle keyifle yiyen bayağı Hazar’ın daha bala yaşlarda müziğe olan ilgisi, ailesinin gözünden kaçmaz. Adını birlikte zaten Barış Manço’dan almıştır. Dedesi, lise mezuniyeti için ona dürü yerine tıpkı gitar, aynı bile haddinden fazla sevdiği Halikarnas Balıkçısı’nın “Aganta Burina Burinata” kitabını alır ama o hediyeleri vermeye yetmez ömrü. Dayanamaz kalbi. Sulh ne o kitabı yanından ayırır hangi bile ağababa nasihati olan ve filme dahi ıstampa vuran o özlü sözü: “Biricik ayrımsız molekül ol, arz iyisini ol.”

Share: