Kırşehir’de polis güçleri memurunun kocası aracılığıyla öldürülmesine ait kullanılmamış detaylar ortaya daha çok

Kırşehir’de, meslektaşı olan eşini öldüren özel harekat polisi kocanın, çocuğunu koymak amacıyla Antalya’dan kente geldiği öğrenildi.

Cömert Evran Mahallesi’ndeki İkizarası Şehir Park Yeri’ta bir kafeterya önünde polis memuru Aslı Y’nin kocası eliyle öldürülmesiyle ait kullanılmamış detaylar ortaya çıktı.

Alınan bilgiye bakarak, Suriye’de görev yapan özel harekat polisi H.E.Y, meslektaşı Aslı Y’den hasrolunmak için Antalya’de sevgili açtı. Antalya Karı Mahkemesi’nde 19 Ocak’ta görülen davanın önce duruşmasında, murafaa babaya, çocukları 5 yaşındaki A.Y’yi hafta sonlarında görme izni verdi.

Çocuğunu çalmak üzere Antalya’dan 20 Ocak’ta Kırşehir’e gelen H.E.Y, A.Y’yi alarak götürdü. Kestirmece 1,5 devir çocuğuyla mesafelik geçiren H.E.Y, 22 Ocak’ta Aslı Y’nin şehir merkezindeki evinin önüne gelerek, çocuğun marazlı olduğunu ve Kayseri’ye tedaviye götüreceğini söyleyip bu nedenle kendisiyle gelmesini istedi.

Eşini ve çocuklarını arabaya alan H.E.Y, eşinin Kayseri’ye gitmeyi istememesi üstüne İkizarası Kent Park Yeri yakınındaki hususi sayrılarevi istikametine akıntı etti. Bu sırada, karı insan ortada çocuğun velayeti ve mülakat günleri üzerine tartışma çıktı.

Aslı Y’nin çocuğu arabadan almaya çalıştığı tam H.E.Y, eşine ateş etti ve peşi sıra bile intihar girişiminde bulundu.

“Babam arabanın kapısını kapatarak anneme ateş etti”

Çocukları A.Y’nin, psikolog eşliğinde alınan ifadesinde, “Babamla annem konuşuyorlardı. Babam haddinden fazla sinirlendi. Arabanın yanındaydılar. Babam arabanın kapısını kapatarak anneme incitici etti. Çok korktum.” dediği öğrenildi.

Öte yandan, metrukiyet duruşması öncesinde Aslı Y’nin eşi üzere Kırşehir Ev Mahkemesinden 2 defa tenkil kararı aldırdığı, üçüncü müracaatta salahiyetsizlik kararı veren mahkemenin dosyayı Antalya’ya gönderdiği, buradaki Ocak Mahkemesinde şiddete yönelik tam delil olmadığı gerekçesiyle talebin reddine değişmeyen verildiği doğacak sürüldü.

Bu arada, Kırşehir Yetişek ve Araştırma Hastanesi dokunaklı hizmet servisinde tedavisi bitmeme fail H.E.Y’nin dirimsel tehlikesinin bitmeme ettiği belirtildi.

Kırşehir’de, İkizarası Şehir Park Yeri’ta 22 Ocak’ta eşi Aslı Y’yi tabanca ile acı ederek öldüren H.E.Y, daha sonra bir silahla intihar girişiminde bulunmuştu.

Share: