Erek Mumcu, memleketinde anıldı

Ankara’daki evinin uğrunda bombalı atak sonucu hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci yazar Meram Mumcu, ölümünün 30. yılında memleketi Kırşehir’de planlı programla anıldı.

Yenice Mahallesi’ndeki Maksat Mumcu Matbuat Anıtı önündeki anmada, Mumcu’nun hayatı, kitapları ve makaleleri anlatıldı.

Programda konuşan Kırşehir Şehremini Selahattin Ekicioğlu, 24 Ocak 1993’te öldürülen Mumcu’nun demokrasi savunucusu olduğunu, hümanist, karşılık, bağımsız ve insanca bire bir yaşamı savunduğunu söyledi.

Gaye Mumcu’nın gazetecilik meslek ilkeleri doğrultusunda icraat yaptığını belirten Ekicioğlu, “Tasavvur Mumcu, halktan ve demokrasiden yana asıl bire bir gazeteciydi. Mumcu, Kırşehir’de dünyaya geldi. Bu üstelik hepimiz üzere büyük ayrımsız öz saygı kaynağıdır. Gaye Mumcu, ülkemizin haddinden fazla mefret bire bir aydınıydı. Aydınların da genişlik yüce özelliği öngörülü olmalarıdır.” dedi.

CHP Kırşehir İl Başkanı Hüseyin Ihata Etmek dahi Kasıt Mumcu’nun henüz önceki yapılan matbuat anıtı ile yaşatıldığını vurgulayarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Programa, CHP Kırşehir Şekil İlçe Başkanı Doğan Yıldızhan, şehremaneti başkan yardımcıları, iklim genel ve uray divan üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Konuşmaların peşi sıra programa katılanlar, Gaye Mumcu’nun anıtına karanfil bıraktı.

Share: