Kırşehir’de polis memurunun kocası vasıtasıyla öldürülmesine ilgili eskimemiş detaylar ortaya artık

Kırşehir’de, meslektaşı olan eşini öldüren özel harekat polisi kocanın, çocuğunu elde etmek amacıyla Antalya’dan kente geldiği öğrenildi.

Ahi Evran Mahallesi’ndeki İkizarası Kent Park Yeri’ta tıpkısı kafeterya önünde polis memuru Aslı Y’nin kocası marifetiyle öldürülmesiyle ait yıpranmamış detaylar ortaya çıktı.

Alınan bilgiye bakarak, Suriye’de görev fail özel harekat polisi H.E.Y, meslektaşı Aslı Y’den fırlamak için Antalya’da sorun açtı. Antalya Karı Mahkemesi’nde 19 Ocak’ta tanıdık davanın ilk duruşmasında, duruşma babaya, çocukları 5 yaşındaki A.Y’yi hafta sonlarında rüyet izni verdi.

Çocuğunu girmek için Antalya’dan 20 Ocak’ta Kırşehir’e gelen H.E.Y, A.Y’yi alarak götürdü. Kısaca 1,5 dönme çocuğuyla vakit nâkil H.E.Y, 22 Ocak’ta Aslı Y’nin şehir merkezindeki evinin önüne gelerek, çocuğun hasta olduğunu ve Kayseri’ye tedaviye götüreceğini söyleyip bu nedenle kendisiyle gelmesini istedi.

Eşini ve çocuklarını arabaya düzlük H.E.Y, eşinin Kayseri’ye gitmeyi istememesi konusunda İkizarası Site Park yakınındaki özel hastane istikametine akıntı etti. Bu sırada, karı herif ortada çocuğun velayeti ve ziyaret günleri üstüne ağız dalaşı çıktı.

Aslı Y’nin çocuğu arabadan almaya çalıştığı tam H.E.Y, eşine çığlık etti ve peşi sıra üstelik intihar girişiminde bulundu.

“Babam arabanın kapısını kapatarak anneme zehir etti”

Çocukları A.Y’nin, ruhiyatçı eşliğinde alınan ifadesinde, “Babamla annem konuşuyorlardı. Babam çokça sinirlendi. Arabanın yanındaydılar. Babam arabanın kapısını kapatarak anneme ateş etti. Çok korktum.” dediği öğrenildi.

Öte yandan, boşanma duruşması öncesinde Aslı Y’nin eşi üzere Kırşehir Familya Mahkemesinden 2 öğün uzaklaştırma kararı aldırdığı, üçüncü müracaatta salahiyetsizlik kararı veren mahkemenin dosyayı Antalya’ya gönderdiği, buradaki Eş Mahkemesinde şiddete yönelik ehliyetli delil olmadığı gerekçesiyle talebin reddine değişmeyen verildiği ati sürüldü.

Bu arada, Kırşehir Yetişek ve Araştırı Hastanesi vahim hizmet servisinde tedavisi bitmeme fail H.E.Y’nin dirimsel tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

Kırşehir’de, İkizarası Şehir Park Yeri’ta 22 Ocak’ta eşi Aslı Y’yi tabanca ile ateş ederek öldüren H.E.Y, daha sonra bir silahla intihar girişiminde bulunmuştu.

Share: