Metroda kadınları ekmek bıçağıyla yıldırma fail zanlıdan emniyetsiz ifade: Beni tahrik ettiler

Küçük Asya 27. Esas Ukubet Mahkemesi’ndeki duruşmaya, eksantrik suçtan tutuklu mevcut Emrah Yılmaz katıldı. Duruşmada, müştekiler Nilgün Mihdiye Damgacı ve Senanur Damgacı ile canip avukatları de hazır bulundu. Sanık Emrah Yılmayan, olayı kendisinin değil zedelenmek ettiği kadınlardan birinin çıkardığını tez etti.

“KARŞI YAN BENİ TAHRİK ETTİ”

Sanık Emrah Yılmaz savunmasında, olayın başını gösteren görüntülerin olmamasından çevre kendisinin yaptığı şikayetin değerlendirilmediğini söyledi. Olayı kendisinin başlatmadığını savunan Yılmaz, “Müştekilerden birisi çıkardı. Olayın içerisinde ben darp edildim. Öfke kontrolümü kaybettim. Hakaret ve tehditlerde bulunmuşum. Yaptığımın ayıp olduğunun farkındayım ancak kontrolümü kaybettim. Cebin yan beni kımıldatma etti. Tekme attı. Suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatımı isterim.” şeklinde savunma yaptı.

18 YIL 3 TABAN BÜYÜKLÜĞÜNDE HAPSİ İSTENİYOR

Duruşmada mütalaasını açıklanan cumhuriyet altını savcısı sanığın, “isteyerek yaralama”, “silahla isteyerek yaralamaya teşebbüs”, “açıkça taşlama”, “umum beyninde kaçınmak ve ürkü fotoğraflamak amacıyla yıldırma” ve “silahlı zılgıt” suçlarından 6 yıl 7 aydan 18 yıl 3 taban büyüklüğünde hapisle cezalandırılmasını istedi.

“KÜFÜR ETMEDİM KABA KONUŞTUM”

Mütalaaya cebin hezel düzlük sanık Yılmaz, eski savunmalarını tekrar ettiğini, başka tıpkısı diyeceği ve delilinin olmadığını belirterek, “Ego Azize Nur’la diyalog halindeyken ona sövme etmedim. Anif konuştum. Bunu savcılık makamı birlikte bilmesine karşın ‘taşlama’ ettiği iddiasında bulunmuştur. Ben evvel etapta kimseye hakaret etmedim. Kımıldatma altında hakaret ettim. Mütalaayı akseptans etmiyorum.” ifadelerini kullandı. Murafaa, tarafların mütalaaya karşı beyanlarını hazırlaması üzere ertelendi.

BAŞKA SUÇTAN ARANIYORDU

Küçük Asya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Emrah Yılmayan’ın, 24 Kasım 2021’de Kadıköy-Tavşantepe hattındaki metroda tartıştığı Senanur ve annesi Nilgün Mihdiye Damgacı’ya bıçak çekip hakaret ve tehdit içerikli sözler söylediği aktarılıyor. İddianamede, Emrah Yılmaz’ın “silahla bile bile yaralamaya teşebbüs”, “bayağı yaralama”, “taşlama”, “halk ortada ürkmek ve ürkü yaratmak için silahla yıldırma” ve “zincirleme şekilde silahla gözdağı” suçlarından 18 yıl 3 ayak tabani kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Maznun Emrah Yılmaz’ın görüngü öncesinde eksantrik tıpkı suçtan arandığı ve bu suçtan mevkuf olduğu öğrenildi.



Share: