Gailesiz hemşireye sahn veren ‘kalp’ operasyonu

Gailesiz hemşireye hayat veren ‘ihtisas’ operasyonu

Konya’dan operasyon için İstanbul’a mevrut dinç hemşire sağlığına kavuştu

Prof. Dr. Mehmet Mustafa Duygusal: “Engelleme etmeseydik hastamızı kaybedebilirdik”

İSTANBUL – Konya’dahi fariza işleyen 31 yaşındaki tehlikeli bakım hemşiresi İstanbul’üstelik yapılan ruh ameliyatıyla hayata tutundu. Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Mustafa Birey, “Kendisi bacı, 2 buçuk yaşında dahi ruh ameliyatı olmuş, okkalı soluk darlığı, halsizlik ve yorgunlukla geldi. Uyguladığımız tedavi; transkateter pulmoner kapak replasmanı, bu hastalarda larpadak ahiret yolculuğu riski çok efdal oluyor. Müdahale etmeseydik hastamızı kaybedebilirdik” dedi.

Konya Selçuk Üniversitesi Tababet Fakültesi Hastanesi’nde fariza fail 31 yaşındaki vahim hizmet hemşiresi Gülşah Bekiroğlu ruh rahatsızlığıyla dünyaya geldi. ‘Mor çağa” kendisine rapor edilen ihtisas hastalığıyla gözünü açan Bekiroğlu, ilerleyen süreçte cerrahi müdahale edilerek yaşamına devam etti. Edinilen bilgiye bakarak yıllar sonraları 31 yaşına geldiğinde ilk Covid-19 geçiren peşi sıra yeniden teessürat dinamik genç karı hissettiği ağrılar ve apansız yorulmalar sonrası doktora gitti. Senelerce alçak bakımda bir nice hastaya dayanaklık etmek amacıyla çalışan zinde eş, kalbinde yeniden bire bir problem olduğunu öğrendi. Tedavi kendisine münhal benzeri kalp operasyonu üstünde durulduğunu bu süreçte birçok doktorla görüştüğünü dile getiren Bekiroğlu, Sultangazi Haseki Yetişek ve Araştırma Hastanesi’nde Kardiyoloji Kliniği İdari ve Yetişek Sorumlusu kendisine görev eden Prof. Dr. Mehmet Mustafa Can’a ulaştı.

Gailesiz abla muvaffakiyetli operasyonla sağlığına kavuştu

Prof. Dr. Mehmet Mustafa Duygusal’ın operasyonun sınırlanmış kendisine yapılabileceğini belirtmesi üzerine genç abla faaliyetler olmaya karar verdi. Liyakatli operasyonun ardından Bekiroğlu, taburcu edilerek evine gönderildi. Konya’birlikte faal ve kontrole gelen Gülşah Hemşire’nin tetkiklerinde tedavisinin sorunsuz ilerlediği görüldü. Prof. Dr. Birey, hastasına transkateter pulmoner kap replasmanı yaptıklarını anlatım ederken tedaviye ilgilendiren vukuf verdi, tendürüst bacı ise yaşadıklarını anlattı.

“Hemşireliğim amacıyla sahaya dönüşümün yer az 3 yıl olacağını belirttiler”

Hastalığına yönelik konuşan abla Gülşah Bekiroğlu, “Çırılçıplak vardı, hastalığım mor çağa olarak biliniyor. 2,5 yaşında işler geçirdik. Kendim de sağlık çalışanıyım Selçuk Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bati bakım hemşiresiyim. Covid geçirdikten bilahare yine hastalığım nüksetti. Ense ağrılarım, kalbimdeki dizem bozuklukları, çarpıntım, ansız yorulmalarım oldu. Doktorlar ameliyatın degaje olacağını, ayrıca anneliğimi etkileyeceğini, riskli merhem kullanılacağını, yeniden hemşireliğim üzere sahaya dönüşümün genişlik bir iki 3 sene olacağını belirttiler. Bunları kabul etmeyince gine hekim arayışına girdim. Mehmet Sarıklı ile yolumuz kesişti. Ameliyatımı oldum, gayet metin aynı şekilde hiçbir ağrım, sızım, yorulmam olmadan hayatıma devam ediyorum. Ben ağır sıklet hizmet hemşiresiyim, istemsiz nöbetlerim, koku darlığım oluyordu bu üstelik avlu kalitemi etkiliyordu. Nefesim kesilip daima uykudan uyanıyordum, pulmoner kapak replasmanı oldum. Ego tek anne incelmemiş tıpkı insanım ve bildirme önemli arayışım bu yöndeydi ve Mehmet Sarıklı hiçbir şekilde böyle tıpkısı sevgili olmayacağını söyledi. Ego iki kız kardeşim, kardeşin da anneliğin dahi hangi buyurmak olduğunu kız kardeşimde yaşadığımdan benim üzere çokça eke” dedi.

“Bu tedaviyle hastamız iri tıpkı konfora kavuşmuş oldu”

Gerçekleştirilen tedaviye ait mütekellim Sultangazi Haseki Yetişek ve Araştırı Hastanesi’nde Kardiyoloji Kliniği İdari ve Yetişek Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Mustafa Fert, “Fallot tetralojisi dediğimiz bir hastalık tanısıyla küçükken işler olan benzeri hastaydı. Yavaş soluk darlığı, halsizlik ve yorgunlukla geldi. Konjental duygu hastalığı diyoruz buna bu hastalıkları seçme bin hastadan birinde görebiliyoruz. Fallot tetralojisi dediğimiz hastalık bile on binde aynı gözüküyor. Kapaktaki darlığın ilerleyen dönemde artmasıyla klinik belirgi verebiliyor. Kasıktan verit marifetiyle giriyoruz, kalbi akciğere bağlayan damara benzeri kap yerleştiriyoruz. Bu yolla kapaktaki kaçağı ve darlığı kaldırıyoruz. Hem hastaya getireceği riskler hem da cerrahi riskleri çokça faziletli olduğu amacıyla tutkun yöntemleri akıbet dönemlerde tercih etmeye başladık. Bunlarda dahi faik muvaffakiyet sağlıyoruz. Kendisi gayet rahatladı, semptomları geriledi. Hastamızda ‘ben temel olamayacak mıyım’ diye tedirgindi. Bu tedaviyle hastamız balaban ayrımsız konfora kavuşmuş oldu. Teratojen enerjik maddeler gebelikte kalın olduğu için hastamızda iri tıpkısı kırgınlık oluşturuyordu. Ego namına tedaviyi anlatınca gözlerinde ışıklar belirdi, işlem sırasında teratojen etken çıkar yol kullanmayacağımızı kasıktan ilişkin yöntemle yapacağımızı, gücük sürede ayağa kalkabileceğinden bahsettim. Hele asıl adaylarında, zihayat karı hastalarımızda bu minval amal çokça iri konfor” şeklinde konuştu.

“Engelleme etmeseydik hastamızı kaybedebilirdik”

Tüvana hemşirenin operasyonun yapılmaması halinde bir nice olumsuzlukla karşı karşıya kalma durumunun olduğunu anlatan Prof. Dr. Mehmet Mustafa Birey, “Kendisi hemşire, 2,5 yaşında ameliyatını ergin, Konya’dahi çalışıyor oradan İstanbul’a kadar gelmiş. Bu hastamıza uyguladığımız tedavi yöntemi, transkateter pulmoner kap replasmanı diye niteleyerek geçiyor. Ailesi dahi baya tedirgindi, devrisi dönem servise almamız bire bir dönem bilahare taburcu etmemiz sonrası giderken dua ederek ayrıldılar. Araz verdikten bilahare bu hastalarda his yetmezliği dediğimiz bulgular, tartım bozuklukları, his yetmezlikleri, bacaklarda kabarık, uykuluk yetmezliği kabilinden bazı bulgularla geliyorlar. Anbean dahi hayat kalitesini yıpratıcı ve ömrünü yıpratıcı emraz oluyor. Bunlarda ansızın ölüm riski da çokça yüksek oluyor. Engelleme etmeseydik bu merkez klinik sonuçlarla hastamızı kaybedebilirdik. Kişilerde bu emraz varsa arz mail doktora başvurmaları, şikayetleri varsa kontrolden geçmelerini öneriyoruz” ifadelerini kullandı.



Share: