Covid-19 sonrası katre geçiren Kazak züğürt şifayı Türkiye’de buldu

Covid-19 sonrası damla geçiren Kazak rahatsız şifayı Türkiye’de buldu

Sol tarafı felç olan Kazak sökel Fizyomer’birlikte iyileşti

ESKİŞEHİR Kazakistan’bile yakalandığı Covid-19 enfeksiyonu zımnında 3 kamer vahim bakımda tedavi gören ve enfeksiyon sonrası vücudunun sol tarafı damla olan Aidyn Akilzhanov, Eskişehir Fizyomer Terapia Tababet Merkezinde gördüğü fizik tedavi ve rehabilitasyonun peşi sıra felcin etkilerini yenmeye başladı.

Kazakistan’dahi güçlü 45 yaşındaki Aidyn Akilzhanov sabık sene mart ayında koronavirüse yakalandı. Tedavisi süresince 3 ay çetin bakımda küsurat Akilzhanov, enfeksiyonu atlatmasının ardından katre geçirdi. Felcin etkisiyle vücudunun sol tarafını kullanamayan Akilzhanov, fizik otama ve iyileştirme girmek amacıyla araştırmalara başladı. Eskişehir Fizyomer Terapia ile iletişime sabık Akilzhanov bu yıl temmuz ayında kente gelerek hikmet tedavi ve rehabilitasyona başladı. Burada 3 haftada felcin etkilerini yenmeye başlayan Akilzhanov, volta dengesini düşüncesiz kazanmayı ve sol elini yeniden kullanabilmeyi başardı.

“Yakınlarım, ailem ve etibba sayesinde bozuk halime döndüm”

Geçirdiği felcin peşi sıra iyileşmesinde yakınlarının ve doktorların önemli emekleri olduğunu dile getiren Aidyn Akilzhanov, “Şu anda Fizyomer’üstelik tedavi görüyorum. tedaviden memnunum ve iyice sonuçlar alıyorum. Hastalanmış olduktan sonra ruhsal olarak ongun bir durumda değildim. Yakınlarım, ailem ve etibba sayesinde eski halime döndüm. Başkaca bozuk işime bitmeme ediyorum. Fizyomer’i internetten bulduk. Burada bizi iyicene tıpkı şekilde karşıladılar. Seçkin çevrim bizi takip ediyorlar. Haftalık muayenelerimiz var. Bunun dışında nöroloji üzere mütenevvi muayeneler de var. Gayet memnunuz” şeklinde konuştu.

“Volta dengesini düzeltti, sol elini hareketli kullanabilmeye başladı”

Hastanın aceleci aynı hareket gösterdiğini ve bir ayın sonunda hastayı memleketine ongun ayrımsız şekilde göndereceklerini kaydeden Fizyomer Terapia Hikmet Otama ve Rehabilitasyon Tababet Merkezi Kurucusu ve Tıbbi Direktörü Uzm. Dr. Türkan Tünerir, “Geçen yıl mart ayında Covid-19 enfeksiyonu geçirmiş ve 3 ay sakil bakımda noksan. Covid’e yakalandıktan 15-20 ahit sonradan de sol hemipleji ümranlı. Yani sol dal ve bacağında damla durumu reşit. Aheste bakım tedavisinde çok tetik bir bakımla hayatı kurtulmuş. Covid ve felçten sonradan kaybedilebilecek bire bir hastaymış. Damla ile ait Kazakistan’bile gücük mütemadi tıpkısı otama görmüş ancak yeterli akıbet alınamamış. Genel Ağ üzerinden bizi araştırıyorlar ve bizi buluyorlar. Yaklaşık 3 hafta ilk geldi hastamız ve kısmetse haftaya şifa ile kendisini memleketine göndereceğiz. İlk geldiğinde yürümesi haddinden fazla zordu; ayağını sürüyerek yürüyordu, dizini kilitleyemiyordu ve bu nedenle dengesi dahi bozuluyordu. Sol elini ağzına götüremiyordu, parmaklarını kapatıp açmakta çokça etki çekiyordu. Tığ günde 3 saatlik hikmet otama programı uyguladık. Tedavi sonrasında; dolaşma cihazlarıyla icra, yatak egzersizleri ve havuz tedavisiyle; sakil bire bir tedaviyle tutkun fut bileğini kaldırabilmeye, itebilmeye başladı. Zımnında yürüme dengesini düzeltti. Sol elini aktif kullanabilmeye başladı. Bizim üzere çokça sevindirici benzeri ebat bu” dedi.



Share: