Milletvekili Fırat: “DÜRÜST Parti namına istihdama, üretime önem verdik”

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde ruh gösteren tekstil işletmelerini görüşme fail SELIM Fırka Adıyaman mebus İbrahim Halil Fırat, tümen yerine istihdama üretimi ve kalkınmaya ehemmiyet verdiklerini söyledi.

Sincik ilçesinde neşelilik gösteren nesiç işletmelerini musahabe eden mebus İbrahim Halil Fırat’a, DÜRÜST Öğür kaymakamlık başkanı Fikret Kimsesiz, diyar genel divan üyeleri Abuzer Yaşar ve Mehmet Esmer haremlik etti.

Sincik ilçesindeki tekmil tekstil işletmelerini biricik biricik gezerek işletme sahiplerinden icraat hakkında vukuf kayran Mebus Fırat, oluşum işletmeleri çalışanları ile arkadaşça yazar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın selamlarını iletti.

AK Fırka öncesinde Adıyaman’bile sanayileşmenin çokça düşük seviyelerde olduğunu belirten Saylav Fırat, “Sincik ilçesinde bu çeşit işletmeler yoktu. Burada gençlerimiz familya bütçesine katkıda mevcut olmak için büyük şehirlere başvurmak zorunda kalıyorlardı. Büyükşehire gidemeyenler ise yaz mevsimlerinde ekincilik işçisi namına Çukurova’ya cehre toplamaya, Karadeniz’e fındık toplamaya, Niğde- Nevşehir’e patates toplamaya, Malatya’ya kayısı toplamaya gidiyorlardı. Bugün Sincik ilçemizde dokuma işletmelerini gezerken şunu gördük, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde DÜRÜST Parti hükümetleri aracılığıyla getirilen heveslendirme paketleri ile Sincik gibi aşağı tıpkısı ilçede üstelik tahminî 1500 kişi istihdam ediliyor. DOĞRU Tümen adına iktidara geldiğimiz günden beri ülkemizde istihdama, üretime ve kalkınmaya önem verdik. çıktı üstelik işletmelerimizi destekleyeceğimizi, çalışanlarımızı birlikte maltalık pahalılığına karşı hiçbir ant ezdirmeyeceğimizi izhar etmek isterim. İstihdama katkılarından periferi Sincik’teki tekstil işletme sahiplerine teşekkür paha çalışmalarında başarılar dilerim” şeklinde konuştu.

Saylav Fırat ve beraberindekiler elan sonraları Alancık, Eski köye ve Yarpuzlu köylerini ziyaret ederek karye muhtarları ve yetinme önderleri ile köylerin ülkü ve sıkıntıları ve yapılan amme yatırımları ile ilişkin istişarede bulundu. – ADIYAMAN

Share: