Avrupa şampiyonu halterci Büyükhüseyinler coşkuyla karşılandı

Polonya’da düzenlenen Çoluk Çocuk ve 15 Yaş Şeş Avrupa Halter Şampiyonası’nda 3 değerli madalya kazanan Niğdeli milli halterci Yasin Büyükhüseyinler, coşkuyla karşılandı.

Niğde Terminalinde planlı davullu zurnalı karşılama töreni sonrasında kent turu atan şampiyon sportmen hedefinin Dünya Şampiyonası’nda da mertebe fayrap etmek olduğunu söyledi. Istikbal töreninde açıklamalarda mevcut Yasin Büyükhüseyinler şunları söyledi:

“Şampiyonluğumda emeği geçen başta antrenörüm Nihat Arslan’a ve İl müdürlerime teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hedeflerim arasında acun şampiyonluğu var. İnşallah orada üstelik başarılarımın devamı ati. Çalışmalarıma aralıksız bitmeme edeceğim. Bana destek veren herkese teşekkürname ederim.”

Niğde İl Gençlik ve Spor Müdürü İlker Ötgünlü bile, “Polonya’dan mevrut şampiyon kardeşimiz şişman bir özveri ile çalıştı. Daha sporcumuzu Ankara’üstelik olimpiyat tedarik merkezimize gönderdik. Polonya’üstelik düzenlenen Avrupa Şampiyonasında ülkemize genişlik şekilde mandepsi ederek böke oldu. İnşallah Dünya Şampiyonası’nda birlikte ilimizi yer ongun şekilde entrika edecek. Kendisine da bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Polonya’bile planlı şampiyonada 73 kiloyla mücadele eden Yasin Büyükhüseyinler, koparmada 114 kilo, silkmede 138 kilo, toplamda 252 kilogram ile 3 değerli madalya kazanmış ve Avrupa şampiyonu olmuştu. – KAYSERİ

Share: