Dicle Üniversitesi’ne üç ilden getirilen 200 hastadan 149’u taburcu edildi

Dicle Üniversitesi’ne üç ilden getirilen 200 hastadan 149’u taburcu edildi

DİYARBAKIR – Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş’tan Diyarbakır’a Dicle Üniversitesine getirilen 200 depremzede hastadan 149’u taburcu edildi.

Kahramanmaraş merkezli illerden 11 etkilendi. Diyarbakır’de bu depremden etkilenen illerden olurken, şehirdeki hastaneler hemen Diyarbakır’daki depremzedelere bakmakla kalmayıp, Adıyaman ilkin almak üzere Hatay ve Adıyaman’dan toplam 200 züğürt Dicle Üniversitesine getirilerek tedavi altına makbuz. Aralarında çocuklarında olduğu 200 hastadan 149’u taburcu edildi.

Hastaların durumu hakkında İhlas Haber Ajansı muhabirlerine açıklamada bulunan Sertabip Prof. Dr. Mehmet Akdağ, evvel saatlerde Diyarbakır içerisinde daha sonraki saatlerde ise Adıyaman ilkin gelmek için Hatay ve Kahramanmaraş’tan 112 aracılığıyla toplamda 200’e andıran hastanın darülfünun hastanesine getirildiğini söyledi.

Bu hastalar umumi adına zir ve üst ekstremite kırıkları, sine zedelenmeleri ve tafsilatlı müddet enkazda kaldıkları için hazır para almadıklarından ve ezilmeye merbut namına kaynaklı kraç sendromu denilen, böylece böbrek yetmezliğine götürücü rahatsızlıklar olduğunu anlatım fail sertabip Akdağ, bunların balaban bir kısmını otama yaptıklarını, peyder pey taburcu olduklarını dile getirdi.

Şu zaman itibariyle hem klinik hem birlikte kırıcı bakımda mevcut 51 hastalarını bulunan olduğunu belirten baştabip Akdağ, “14 bala hastamız var, bunlardan 4’ü ciddi bakımda, 10’uda klinikte. Yetişkinlerde ise 16 hastamız sakil bakımda, 4’ü entübeli tutmak amacıyla klinikte ise 21 hastamız mevcut. Bu hastalarımızın kadro olarak plastik, ortopediden ve ayrıksı bölümlerde cerrahi müdahale olan hastalarımız var” dedi.

62 hastayı işler ettiklerini kaydeden baştabip Akdağ, aynı anda bir nice yerinden faaliyetler olan hastalarının üstelik olduğunu dile getirdi.

Toplamda 130 ameliyat yapıldığı bilgisini paylaşan Prof. Dr. Akdağ, “Sağlıkçılarda görünmek üzere herkesin tıpkı psikolojik sarsıntı süreci oldu, dolayısıyla bu süreçte posttravmatiks ruhsal gerilim gösterişli sarsıntılara sınırlanmış yerine o sarsıntıyı geçirenler ruh bilimsel titreme geçirdiğini ahzetmek lazım. Hem özlük hem üstelik mülk ve il dışından gelen hastalarımıza psikiyatri kontrolünde seansla iletişime geçerek otama ederken yatan hastalarımıza ise biricik biricik yatağına kıvrak kendisine gezilerek vacip ruh bilimsel ve psikiyatrik destek sağlamış olduk” ifadelerine yer verdi.

Share: