ESKİŞEHİR MERKEZLİ 11 İLDE DOLANDIRICILIK OPERASYONU: 30 GÖZALTI

ESKİŞEHİR merkezli 11 ilde düzenlenen ayyarlık operasyonunda 10’u karı 30 şüpheli gözaltına makbuz.

Eskişehir Cumhuriyet Altını Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri, ‘Nitelikli Dolandırıcılık’ suçu ihbarı konusunda himmet başlattı. Takibe alınan şüphelilerin, çevrim mülk ve hane ilanları üzerinden ulaştıkları mağdurlara, mülklerini ortalık değerinin üzerinde satış vaadinde bulundukları ve mağdurların çökertme telefonlarına kurdukları sayısal bankacılık uygulamasıyla gebe miktarda emniyet çekip kişi hesaplarına aktardıktan sonra uygulamayı silerek haksız vergi elde ettiklerini belirledi.

Eskişehir’in beraberinde İstanbul, Gaziantep, Samsun, Çanakkale, Afyonkarahisar, Kütahya, Antalya, Balıkesir’in biçim ve Edremit ilçeleri ile Manisa’nın Akhisar ve Muğla’nın Bodrum ilçelerinde belirlenen 41 adrese planlı operasyonlarda 30 sakil gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramada 2 cebe, bire bir tutar eroin, çökertme telefonları, GSM sim kartları, çevrim dünyalık sahiplerinin isimlerinin bulunduğu listeler, akıl defteri, andaç, dizüstü, flash bellekler ve haddinden fazla sayıda evrak ele geçirildi.

Gözaltına alınan 30 sevimli, emniyetteki işlemlerinin arkası sıra adliyeye atıf edildi. Adliyeye getirilen şüpheliler arasında mevcut tıpkı avrat, “Elan yapamadıklarımızı yapacağız” diyerek bağırdı. Şüphelilerin sorgusu sürüyor.

Share: