Bursa’daki hastanelerde 6 bin 287 depremzedeye bakım verildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin arkası sıra Bursa’ya yaralı adına getirilen 6 bin 287 afetzede, kentteki hastanelerde otama gördü.

Bursa İl Keyif Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerden çorlu kurtulanların bölgedeki önce müdahalenin ardından İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya kabilinden büyükşehirlere atıf edildiği hatırlatıldı.

Kahramanmaraş başta olmak üzere Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinden Bursa’ya getirilen 6 bin 287 depremzedenin, Bursa’daki kamu, üniversite ve hususi hastanelerde tedavi altına alındığı bildirildi.

Açıklamada değerlendirmelerine düz sunulan Bursa İl Esenlik Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz, depremlerin ardından personel, tıbbi aygıt ve malzemelerin bölgeye sevkinin beraberinde bölgeden getirilen depremzedelerin tedavisi amacıyla üstelik seferber olduklarını belirtti.

Yavuzyılmaz, deprem bölgesinden Bursa’ya getirilen 6 bin 287 hastanın 4 bin 561’inin amme hastanelerinde, 525’inin Uludağ Üniversitesi Tababet Fakültesi Hastanesinde ve 1201’inin hususi hastanelerde otama edildiğini aktardı.

Hastaların şişman çoğunluğunu taburcu ettiklerini bildiren Yavuzyılmaz, “Şu dakika 94’ü amme hastanelerimizde, 25’i üniversite hastanesinde ve 8’i hususi hastanede olmak amacıyla 127 hastamızın yatarak tedavisine bitmeme edilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Hastanelere yatışları yapılan depremzedelerin daha gösterişsiz bulunabilmesi ve koordinasyonu görgüsüz bire bir şekilde sağlayabilme adına OYS (Olay Dalavere Sistemi) kayıtlarını oluşturduklarına dikkati çeken Yavuzyılmaz, depremzede vatandaşların tedavisi ve sonrasında esenlik hizmetlerini yakından izlem ettiklerini kaydetti.

Share: