SELIM Partili Belediye Başkanları İstişare Toplantısı Gaziantep’te yapıldı

AK Partili Şehremaneti Başkanları İstişare Toplantısı Gaziantep’te yapıldı

SELIM Parti Umumi Başbuğ Yardımcısı Mehmet Özhaseki:

“İstanbul Belediyesi alacak belediyeciliği üzere güzeşte yıl 845 milyon dünyalık harcadı”

“Ağlamalı ağlamsı geziyorlar ve yalnız mağdur edebiyatı yapıyorlar”

“Kimseyi işten çıkarmayacağız dediler, 25 bin kişiyi çıkardılar 65 bin kişiyi aldılar”

“Hanımefendi kalkmış lafımı çarpıtıyor”

GAZİANTEP – AK Öğür Belediye Başkanları İstişare Toplantısı, Umumi Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla Gaziantep’te yapıldı. Toplantıda açıklamalarda mevcut Genel Başbuğ Yardımcısı Mehmet Özhaseki, SELIM Öğür belediyelerinin bakım ve sosyal belediyecilik yaptığını vurgulayarak tehalüf belediyelerinin algı belediyeciliği yaptığını, sadece İstanbul’birlikte takanak belediyeciliği üzere 845 milyon liralık harcandığını argüman etti.

SELIM Öğür Evcil Yönetimler Başkanlığı marifetiyle tevhit edilen ‘AK Tümen Belediye Başkanları İstişare Toplantısı’ Gaziantep’te ayrımsız otelde yapıldı. DÜRÜST Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin de katıldığı toplantıda geçmişten günümüze, günümüzden geleceğe ‘YANLIŞSIZ Parti Belediyeciliği’ konuşuldu.

“Içtimai belediyeciliğin ve hizmet belediyeciliğinin en domuzuna örneklerini verdik”

Toplantıda açıklamalarda bulunan SELIM Fırka Umumi Komutan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Bizler göreve geldik ve vakit kaybetmeden bakım edeceğiz dedik. Kimseyi ayırmadan, vesile üretmeden hizmet üreteceğiz dedi. kesintisiz demeden işe başladık ve bakım belediyeciliğinin yeryüzü domuzuna örneklerini verdik. Sosyal belediyeciliğin bile gene bildirme iyicene örneklerini verdik. Aşevleri açtık, afiyet ocakları açtık, fukara fukaraların evlerine hizmetler yaptık. Sosyal belediyeciliğin en domuzuna örneklerini verdik” dedi.

“Hanımefendi kalkmış lafımı çarpıtıyor”

Konuşmasında İYİ Fırka Umumi Başkanı Meral Akşener’e aksülamel gösteren ve kendisine yönelik eleştirilerine yanıt veren Umumi Başbuğ Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Tığ göreve gelmeden terminallerde garlarda yatan insanlar vardı. Ego de geçtiğimiz günlerde bunu dile getirmiştim. Ben bunu söylediğimde Meral Hanım beni eleştirmişti. Ama benim kast ettiğim husus bizden önceki dönemlerde garlarda, terminallerde açgözlü ve ilaçlanmamış yatan insanlar vardı. Bilahare tığ göreve geldik huzurevleri yaptık. Onlara uygun tesisler yaptık. Garlarda, terminallerde canlı insanları oralardan alıp insani yaşamalarını sağladık. Hanımefendi illet lafımı çarpıtıyorsun sen. Toplumsal belediyeciliği o zamanlardan beri bihakkın yapmaya başladık” ifadelerini kullandı.

“Üzüntülü ağlak geziyorlar ve yemeden içmeden mağdur edebiyatı yapıyorlar”

İstanbul Büyükşehir Belediye Reisi Ekrem İmamoğlun’dahi reaksiyon gösteren ce mağdur edebiyatı yaptığını argüman eden Mehmet Özhaseki, “Deminden kâh belediye başkanları durup durup yara atıyor işlerimize cevaz verilmiyor diye niteleyerek. Amma biz göreve geldiğimiz zaman bizim tek işimize izin verilmezdi. Ego yıllarca Anadolu’üstelik şehremaneti başkanlığı yaptım. Hakkımda yüzlerce sorun açıldı. Beyefendiye yegâne sav açılmış. aralıksız adliyelerin önüne binlerce herif yığıyorlar, ağlamaklı ağlamalı geziyorlar ve sadece kıygın edebiyatı yapıyorlar. Sevsinler bu arkadaşları” ifadelerine düzlük verdi.

“Tığ bir zamanlar boru hattı içki içmek için üstelik müsaade alamazdık”

Yıllar evvel geçmiş göreve geldikleri devir önlerine bütün engeller çıkarıldığını ve bakım yapmalarına birlikte müsaade verilmediğini açıklayan Özhaseki, “Vaktiyle yolun bir aracılığıyla ayrıksı tarafına boru hattı etmek için karayollarından müsaade alamazdık. Hizmet amacıyla tek kurumdan cevaz alamazdık. Çokça şükür iktidar olduktan sonradan bunları aştık ve envai çeşit hizmetleri şehirlerimize getirmeye başladık. Şehirlerimizin ast ve peş çatı hizmetleri bitti ve Avrupa ile yarışacak şehirler haline geldik. Bizim dönemimizde şehirlerin eli yüzü ortaya artık. Şimdi üstelik iştiyak belediyeciliğini yapmaya çalışıyoruz” dedi.

“İstanbul Belediyesi algı belediyeciliği üzere sabık sene 845 milyon dünyalık harcadı”

CHP belediyelerinin yemeden içmeden alacak belediyeciliği yaptığını dahi tez eden Umumi Başbuğ Yardımcısı Özhaseki, ” Türkiye’üstelik bakir bir bir belediyecilik anlayışı çıktı. Bu bir nedir diye sorarsanız algı belediyeciliği derim. Hizmet bulunmayan ama bakım varmış üzere sergileme yarışı var. Arkadaş aksiyon başında değil amma kesintisiz işbaşındaymış gibi göstermeye çalışıyor kendisini. Bunun amacıyla bile iri paralar harcanıyor. İstanbul Belediyesi matlup belediyesi üzere sabık sene 845 milyon mal harcamışlar. Bu zahir ayrımsız dünyalık? Toplumsal tesislerin bakımı üzere 12 milyon ayrılıyor, hareket hazırlıkları için 495 milyon lira ayrılıyor ama alacak belediyeciliği için 845 milyon teklik ayrılıyor. Biricik derdi beni çalışıyormuş kadar, yıldızı dişi aynı herif kabilinden gösterin. Üste beni Cumhurbaşkanı adayı gösterin diyor. Hangi efsus ki üzülerek söylüyorum bakir kabil belediyecilik anlayışı bu oldu. Cebin grubun belediyecilik anlayışı bu oldu” ifadelerini kullandı.

“Kimseyi işten çıkarmayacağız dediler, 25 bin çıkardılar 65 bin aldılar”

Intihap sonrası göreve mevrut aykırılık partili uray başkanlarının vaatlerinin kamu tersini yaptığını de vurgulayan Özhaseki, “Seçme söylediklerinin da tersini söylüyorlar. Göreve gelirken, ‘tığ tek bile iştirakçi çıkartmayacağız’ dediler, ‘işçi çıkartırsak namussuzuz, şerefsiziz’ dediler. Bu belediyelerden 25 bin birey çıkarıldı ve aylak bırakıldı. Diyeceksiniz belki çokça etkin vardı birlikte işten attı amma anca değildi. Bunların adına 65 bin gönül işe alındı. Elden İstanbul’dahi 45 bin can işe makbuz. Bölüşerek şu partiye bu kadar, bu partiye bu büyüklüğünde diye niteleyerek dağılım yaptılar” dedi.

“Daim önümüzü kesiyorlar diyorlar ama verdikleri tekliflerin yüzdelik 2’sine müfit demişiz”

Özellikle İstanbul’de CHP’lilerin ‘sürekli önümüz kesiyorlar’ söylemlerine dahi reaksiyon gösteren Genel Başbuğ Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Daima önümüzü kesiyorlar diyorlar. Meclislerde hayır verdiğimiz tekliflerin oranı yalnız yüzde 2. Verdikleri tekliflerin yüzde 98’ine tamam demişiz. Umumi merkezdeki arkadaşlarımıza talimatımız ‘hayırlı bire bir hareket içinse asla hayır vermeyin ama hayırsız tıpkısı hisse senedi geliyorsa buna de tamam diyemezsiniz’ dedik. İstanbul belediyesi 22 pare borçlanma temenni etmiş 21 tanesine evet demişiz. Valör abi döneminde biz istikraz üzere geldiğimizde hepsine hayır demişlerdi. Hiçbir şekilde önlerini kesmiyoruz, yararlı demiyoruz” şeklinde konuştu.

“Bugün bakir zürriyet belediyecilik ve Türkiye Yüzyılı’nı temas etmek için buradayız”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Mecnunca ise, “”Zaman bu özel site Gaziantep’te kullanılmamış nesil belediyeciliği ve Türkiye Yüzyılı’nı konuşmak üzere buradayız. Dünyanın medeniyet ve politik tarihini incelediğimizde DOĞRU Parti belediyeciliği tıpkısı güneş yazıyor. 2023’te bakir aynı uzunluk ve gündüz yazmaya hazırlanıyoruz. Zaman bu şehirde ekin turizmini sürdürebilir arkaç yayımlamak. Belediyecilik zor iş. Bütün makamları gören bir kardeşiniz kendisine görüyorum ki belediyecilikte bilgili âdem gücü, zinde enfrastrüktür gerekiyor. Bu kent 2023’e hazır. Türkiye Yüzyılı, Gaziantep Yüzyılı olacak” diye konuştu.

Toplantıya DOĞRU Fırka Umumi Komutan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin beraberinde AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, AK Milletvekilleri, Gaziantep Büyükşehir Şehremini Fatma Delimsirek, Kayseri Büyükşehir Belediye Reisi Memduh Büyükkılıç, Erzurum Büyükşehir Belediye Reisi Mehmet Aşama, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Reisi Zeynel Abidin Beyazgül, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Meram Zorluoğlu, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Komutan Yardımcıları, DÜRÜST Tümen İlçe Başkanları, İlçe Şehremaneti Başkanları ve partililer katıldı.

Share: