Başkan Denizköpüğü: Çokça ongun işler çıkarıyoruz

Bursa Büyükşehir Şehremini Alinur Eskişehir Taşı, taş üstüne taş koyabilmek için canla başla çalıştıklarını, ‘ İzmir, Ankara ve İstanbul ile kıyaslandığında’ Bursa’de çokça elan ferah amal çıkardıklarını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Denizköpüğü, 10 Eş Müteharrik Gazeteciler Günü zımnında Bursalı matbuat mensuplarıyla ayrımsız araya geldi. Atatürk Kongre ve Firez Merkezi’nde matbuat çalışanlarıyla akşam ezanı yemeğinde buluşan Komutan Lüle Taşı, tek biricik masaları gezerek, yaptıkları haberlerle Bursa’ya değer katan matbuat çalışanlarının gününü kutladı. Büyükşehir Belediyesi’nin serencam 5 sene içre ulaşımdan altyapıya, spordan çevreye kadar temas alanda hayata geçirdiği çalışmaların anlatıldığı gelişmemiş filmin izlenilmesinin peşi sıra kürsüye gelen Başkan Eskişehir Taşı, 550’den çok şantiyede çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bire Bir işin başlamasından bitirilmesine büyüklüğünde güzeşte dayanıklı süreçleri şehre anlatabilecekleri mecraların gazete, monitör ve internet medyası olduğunu hatırlatan Başkan Denizköpüğü, tıpkısı eski sene 93 binlerde olan millî medyaya yansıyan Bursa Büyükşehir Belediyesi haberlerinin güzeşte yıl 170 bini aştığını söyledi.

Yoğun çalışma

Bursa’de üretim işleyen şişman firma merkezlerinin site dışında olması yüzünden Bursa’nın algı gelirlerinden türe ettiği payı alamadığını hatırlatan Başbuğ Magnezit, “‘Taş konusunda taş koyabilir miyiz?’ diyerek adisyon yapmaktayız. Bursa adına haddinden fazla dolgunca amal çıkarıyoruz. Bizi 300-400 bin nüfuslu yerlerle kıyaslamayın. Bizi daha iri ölçekli yerlerle kıyaslanmanız gerekiyor. İzmir, yüzdelik 50 büyüğümüz tıpkısı şehir. Kamu projelere bakıldığında 2-3 tekmil çok envestisman yaptığımızı söyleyebilirim. Ankara 6 milyon nüfuslu, iki takımız bir kent. Eğer proje bazlı baksanız, sosyal projelerse, toyluk projesiyse misli misli aşkın çalışmamız var. İstanbul ile kişi kendisine kıyaslandığında üstelik ayrımlı aynı manzara ortaya çıkmaz” dedi.

“Civar yargımız bulunmayan”

Bursa’dahi kendisi ile değişik acun görüşünde olan, şahsına ve DOĞRU Parti’ye karşı eleştirmeli icra vekili basın mensupları bulunmasının natürel olduğunu, herkesin aynı fikirde olmasının beklenemeyeceğini kaydeden Başbuğ Lüle Taşı, “Ancak gazeteciliği gözdağı uzlaştırıcı ve zırh gibi kullanıp, birilerini gözdağı edenleri yahut bühtan noktasında vadi alanları asla akseptans etmem olabilir değil. Bu şehirde hep bu arada yaşıyoruz. Bursa bizim şehrimiz. Bursa’nın ulaşımı, çevresi, sağlığı, eğitimi, altyapısı bizim için nadir. Bu nedenle, eleştirilerden de ‘alınabilecek behre varsa’ alıyoruz, üste bahtiyar oluyoruz. Hiçbir ön yargımız yok. Herhangi Bir şeyi çokça gani yaptığımızı bile söylemiyoruz. Hayatımızı sürdürdüğümüz, çoluk çocuğumuzla, sevdiklerimizle beraber yaşamaktan çekicilik duyduğumuz Bursa’de taş konusunda taş koymaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Bursa sanayi kenti

Bursa’nın sanayi şehri olduğunu, bu gerçeği kimsenin yadsıyamayacağını dile getiren Başkan Magnezit, “Ancak bundan sonraki adımlarımızda küçük tetik olmamız lazım. ‘Sanayi olsun üstelik lacerem olursa olsun’ mantığıyla sanayileşme, eminim ki Bursalı hemşerilerimizin üstelik onama edeceği laf değil. Kalifiye, mülhak değeri faziletkâr sanayiden alay ediyoruz. Hesapsızca bölgelerin planlı sanayiye dönüşmesi Plansız sanayileri planlıya dönüştürelim ve ilişik değeri yüksek amal yükleyelim bu şehre” şeklinde konuştu. – BURSA

Share: