Muğla vukuf: Marmaris Belediye Reisi Mehmet Oktay Yeni Hizmet Binası, Kültür Sarayı ve Çap Otoparkı Müjdesi Verdi

Marmaris Şehremini Mehmet Oktay, kaymakamlık sınırları içerisinde vatandaşların sorunlarını itaat etmek ve hal fora etmek amacıyla site ziyaretlerine başladı. Oktay, “Proje bitirilmek amacıyla, ihaleye çıkıp bu şita yeni kültür merkezi için birlikte geçmiş kazmayı vuracağız. Firez merkezinin altında üstelik kısaca 140 – 150 araçlık marjinal otoparkı yapacağız” dedi.

Marmaris Şehremini Mehmet Oktay, vatandaşları itaat etmek ve kuma çözüm yolları giysi üzere ilçede ziyaretlere başladı. Pandemi sürecinde duruluk verilen ziyaretlerin geçmiş durağı Molakent sitesi oldu. “Henüz domuzuna tıpkısı Marmaris amacıyla, kapınızı çalıyoruz, kuma akılda buluşuyoruz” sloganıyla gerçekleştirilen ziyaretlerde Başkan Mehmet Oktay’a Sedir üyeleri Hasan Yaylalı ve Cengiz Kayaç eşlik etti.

“TURİZMDE HEDEFİMİZ SEZONU ÖRTMEK”

Komutan Oktay, “Küçük almanak fariza süresi ortamında pandemi, turizmdeki düşüş, yangınlar kadar bir nice sorunla karşılaştık. Özellikle turizm gelirlerindeki düşüşü, bu sektördeki odalar ve STK’larla gelişigüzel akıntı ederek aştık. Bunun dahi müspet yansımalarını şehir yerine gördük. Sektörde toparlanma devam ediyor. Hedefimiz sezonu koymak” ifadelerini kullandı.

“ASFALTLAMA ÇALIŞMASINI ARTTIRACAĞIZ”

Haber İşleri Müdürlüğü marifetiyle gerçekleştirilen çalışmalara ilgilendiren bilgelik veren Başkan Oktay, “Asıl arterlerde asfaltlama çalışmasını çoğaltmayı düşünüyoruz. Maliyet anlamında daha aşkın tutsa bile konfor açısından düşündüğümüzde asfaltı elan akıllıca buluyoruz” şeklinde konuştu. Bütçeye üstelik değinen Oktay, Belediye’nin mali durumunun seçimden sonradan devir aldıkları noktadan daha iyi olduğunu belirtti. Özellikle Belediyenin tek mülkünü satmadan bu bütçe disiplinini sağladıklarına üstelik aksan özne Belediye Başkanı Oktay israfı önleyerek, elan tasarruflu davrandıklarını birlikte tabir etti.

“YENİ YATIRIMLARIN TEMELİ ATILACAK”

Başkan Oktay, konuşmasında eskimemiş projeler üzere de güneş verdi ve rüçhan projelerinin kullanılmamış aynı hizmet binası olduğunu belirtti. Oktay, “Sürecin sonuna geldik, İller Bankası’ndan kredinin onaylanmasını bekliyoruz. Bu şita aylarında bakir binamızın temelini atmayı hedefliyoruz. Bakir bakım binamızı Datça yolu üzerindeki balaban ahzüita merkezinin orada bulunan kendi arsamıza yapacağız. Bakir bire bir kültür sarayı projemiz üstelik var. Proje bitirilmek üzere, ihaleye çıkıp bu şita eskimemiş kültür merkezi amacıyla birlikte geçmiş kazmayı vuracağız. Ekin merkezinin altında birlikte kestirmece 140 – 150 araçlık yeraltı otoparkı yapacağız” dedi.

Share: