Selahattin Demirtaş’tan Nazır Bozdağ’a olay cevap: Bizim yerimizde olmanıza fazla kalmadı

Ankara’birlikte gazetecilerle bir araya gelen Hak Bakanı Bekir Bozdağ, gündeme ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Bozdağ’ın açıklamaları arasında yer dikkat çekeni, hükümlülerin toplumsal medya kullanımına ilişkin sözleri oldu. Bakan Bozdağ, hükümlülerin içtimai iletişim araçları kullanamayacağını fakat adlarına açılan hesaplardan avukat ve aileleri aracılığıyla paylaşım yapılabildiğini, bu konuda himmet yapıldığını söyledi.

“HÜKÜMLÜLER SOSYAL MEDYA KULLANMIYOR”

Bozdağ, “Içtimai medya konusu maatteessüf hükümlülerin hakeza bir şeyi yok. Hükümlerin bu avukat görüşü şeyi var. Avukat görüşünde, avukatların onlardan aldıklarını ya birlikte ailelerinin onlardan aldıklarını toplumsal medyaya yansıtmaları var. Yoksa hükümlüler kullanmıyor. Yani sosyal medya kullanmıyorlar ve orada seçme aracısız kendileri benzeri nişane yapamıyorlar. Amma onların adına olan hesaplarda avukatlarıyla, aileleriyle mülakat hakkı olanlarla görüştüklerinde onlara söyledikleri, dışarıda onlar eliyle yayınlanıyor. Tığ bunu önemsiyoruz ve bu konuyu şu anda çalışıyoruz. Yani dünyaya da bakıyoruz, ne yapabiliriz? Zira tıpkısı yandan hükümlü, mavera yandan bile içtimai iletişim araçları ve gayrı iletişim araçları mecralarıyla değişik farklı amal yapıyor. Dünya buna bittabi bakıyor? Zira sosyal medya yeni. Bambaşka ülkeler ne yapıyor? Tığ bile bunu çalışıyoruz. Yani burada tıpkı yorum ihtiyacı olduğunun farkındayız. Arkadaşlarımız hazırlıklarını bitirince dünyaya bakıp ona göre tıpkı karar vereceğiz inşallah.” ifadelerini kullandı.

“YÜREKLERİNE, GÖNÜLLERİNE BAK”

Bakan Bozdağ’ın sözlerine HDP’nin vakfedilmiş kâin çarkıt Âdem Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan haddinden fazla konuşulacak ayrımsız cevap geldi. Twitter hesabından paylaşım işleyen Demirtaş, şunları söyledi: “Adalet Bakanlığı sesimizi kısmanın yollarını arıyormuş. Amma bunun üzere evvel bizi bulmaları gerekmiyor mu? Şu fotoğraflara bol bak; Gültan, Figen, Sebahat, Bekir, İdris, Leyla, Selçuk, ego ve binlercemiz ordayız. Bulamadın mı ? Yüreklerine, gönüllerine bak.

“BİZİM YERİMİZDE OLMANIZA FAZLA KALMADI”

Antrparantez kendinizi bizim yerimize koyup cezaevleriyle ilişkin düzenlemeleri öyle yapın. Bizim yerimizde olmanıza aşkin kalmadı nihayetinde. O nedenle akıllıca davranın ve kullanılmamış tecritler uygulamak hesabına birlik tecritleri kaldırın.”

Share: