CHP, TBMM’de fezlekelerin görüşüleceği komisyona katılmayacak

CHP, TBMM’de fezlekelerin görüşüleceği komisyona katılmayacak

TBMM Anayasa ve Hak Katışık Komisyonu’nun CHP’li üyeleri, CHP Milletvekili Şanlı Ateş Parçası Başarır ve İYİ Fırka Milletvekili Lütfü Türkkan’ın ayrıcalık dosyalarının görüşüleceği Esas ve Hak Muhtelit Komisyonu toplantısına katılmayacaklarını açıkladı.

CHP’li üyeler, İYİ Öğür Mebus Lütfü Türkkan ve CHP Milletvekili Mehabetli Ateş Parçası Başarır’ın dokunulmazlığının kaldırılması amacıyla oylama gerçekleştirilecek yarkurul öncesi Meclis’te basın açıklaması yaptı. TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü ve İstanbul Saylav Zeynel Emre, Kanunuesasi ve Doğruluk Kompozit Komisyonu’nun toplantısına katılmayacaklarını belirterek, “Bizim üzere ana olan halkın iradesidir. Zaman Türkiye Nazik Kavim Meclisi, balaban benzeri atılım altındadır. Bu saldırıya cebin bire bir savunma altında değiliz. Hep andıran ruz içerisinde YANLIŞSIZ Parti iktidarının hele 2015, 2016 ve 2017’deki temel değişikliği ile başlayan süreçte sonuncu aynı hedefinin olduğunu görüyoruz. Türkiye’de seçimlere çekinmek duymayan tıpkı kuvvet var. Muhtelit Alt Kurul üyeleri olarak daha önce dokunulmazlık dosyaları ile ait yaptığımız toplantıların hepsine katıldık ancak bugün katılmayacağız” dedi.

TBMM Kanunuesasi Komisyonu CHP Kol Sözcüsü İbrahim Içten Kaboğlu birlikte 1700 dosya içinden elden 2’sinin komisyona getirildiğini söyleyip, “Encümen üyeleri adına dosyaların elbet geldiğinden agâh değiliz. Ne şartlar ayarlandı üstelik geldi o dosyalardan haberli değiliz. Anayasa Komisyonu, çalıştırılmayan ayrımsız komisyon. Oyuna gelmeyeceğiz. Kanunuesasi bağlılığımızı sürdüreceğiz” diye niteleyerek konuştu.

Dokunulmazlığı görüşülecek olan CHP’li Mualla Çevrimli Başarır ise hakkındaki fezlekenin utandırıcı nedenden düzenlenmediğini belirterek, “Tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunduk. 885 milyonluk hazineyi savunduk. Bizim Mersin’e verilmeyecek hesabımız yok. Korkmuyorum. Arkadaşlarım ile birlikteyim” dedi.

Share: