DOĞRU Tümen Sözcüsü Ömer Çelik’ten, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na tepki

YANLIŞSIZ Öğür Sözcüsü Ömer Polat’ten, CHP Umumi Başkanı Kılıçdaroğlu’na tepki

DOĞRU Öğür Sözcüsü Çelik: “Türkiye’birlikte temel aykırılık partisi pozisyonunda olan bir politikacı eliyle dile getirilmesi vahimdir ve fıldır kınanması müstelzim bir meseledir”

” Yıllar süresince Türk ordusunun yer büyük haksızlığı yaparak askeri vesayeti, egemenlik vesayeti ve değişik vesayet süreçlerini ortaya koyan sizsiniz. Zaman demokrasiye vabeste anayasal düzene ilişkin buyuru komuta zinciri içerisinde akım fail bir Türk Silahlı Kuvvetleri bunları rahatsız ediyor”

Aktüel kumanda kademesinin görevlerini adına getirirken ortaya koyduğu aktiflik sistem tarafından dallı güllü tıpkı şekilde takdir edilmektedir Türkiye’nin dostları eliyle. Bunu eleştirenler sadece Türkiye’nin düşmanlarıdır.

ANKARA – SELIM Tümen Sözcüsü Ömer Çelik, “Türkiye’dahi anne aykırılık partisi pozisyonunda olan aynı siyasi vasıtasıyla dile getirilmesi vahimdir ve fıldır kınanması müstelzim tıpkı meseledir” dedi.

AK Tümen Sözcüsü Ömer Çelik, YANLIŞSIZ Parti Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi. Çelik, CHP Umumi Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik sözlerine ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Çelik, “Türkiye’nin sahada gösterdiği bu huzur Türk Silahlı kuvvetlerinin hem yüksek askeri nitelikleri hem da bilcümle coğrafyalarda barışı koruyucu misyonu çerçevesinde herkesin dikkatini çekmiştir. Tıpkı zamanda Şark Akdeniz’üstelik terörle savaş kadar türlü alanlarda Türkiye’nin hak ve menfaatlerini himaye açısından TSK’nin verdiği enerjik savaşım herhangi bir zaman serencam basamak dip ve diri analizlere dayanak teşkil ediyor. Cidden Türk Deniz Kuvvetleri, Bahir Kuvvetleri tarihinin tarihinin genişlik nazik ezgi seferin gerçekleştirdi. Kişmiri kuvvetlerimiz, Hava Kuvvetlerimiz bütün varlıklarıyla bu arada sunulan emirleri yerine getirme üzerine hiçbir kusur göstermeden tüm yerine bu misyonlarını gerçekleştiriyorlar” diye konuştu.

Kuşkusuz demokrasilerde hep kurumlar eleştirilebileceğini rapor eden Çelik, “Bütün kurumlar eleştiriye açıktır. Bütün siyasilerin eleştiriye yıldızlı olabilirler ancak eleştiriyle hak ortada çok asıl bir iz vardır. Bu asla aklı başında benzeri siyasetçinin şuncacık ta olsa çap adamı niteliklerine ehil siyasetçinin katiyen geçmemesi müstelzim ayrımsız sınırdır. Maalesef kim Eksiksizlik Kılıçdaroğlu tekraren yaptığı kadar dünde sakil sözlerle TSK’evet saldırarak komuta kademesine taşlama ederek bu sınırı geçmiştir. Tek şekilde aynı siyasi niteliğiyle izzet adamı kimliğiyle bağdaşmayacak bu sözlerin Kemal Kılıçdaroğlu eliyle söylenmesi olağanüstü olmadı. Son yerine toplumun aynı kesimini gözdağı fail örneğin Halk ittifakına fikir veren vatandaşlarımızı yıldırma eden, esnafı gözdağı eden, öğretmeni, jandarmayı, polisi yıldırma fail Kılıçdaroğlu tiksinme politik TSK komuta kademesine taşlama etme şeklinde haddini aşan aynı boyuta ulaştı” şeklinde konuştu.

Komuta kademesinin 15 Temmuz’dahi ülkemizi engelleme etmeye etkin FETÖ ortaya koyduğu faaliyetlere cebin o zamandaki bulunduğu görevlerden farklı adına nasıl uğraş ettikleri milletin takdirinde olduğunu hatırlatan Polat, “Aynı şekilde şimdiki komuta kademesi dünyanın çeşitli yerlerinde Türk askeri varlığının sunu üstün şekilde görevini icra etmesi üzere saklık halindedir. Hep bunlar başarıyla gerçekleşmektedir. Libya’da ortaya koyulan başarı Maşrık Akdeniz’birlikte ülkemizin ve KKTC’nin menfaatleri korunması bakımından ortaya koyulan başarı bir şekilde Suriye’de terörle mücadele konusunda ortaya konulan muvaffakiyet bütün bunlar herkesin şahitliğinde gerçekleşmektedir. Bihakkın güncel komuta kademesinin görevlerini adına getirirken ortaya koyduğu etkinlik sistem aracılığıyla hareketli benzeri şekilde ölçüm edilmektedir Türkiye’nin dostları aracılığıyla. Bunu eleştirenler takkadak Türkiye’nin düşmanlarıdır. Biz CHP’nin PKK’evet cebin yapılacak askeri operasyonlara illet destek vermediğini biliyoruz. O tezkereye illet yarayışlı dediklerini biliyoruz” dedi.

Türkiye’de esas muhalefet partisi pozisyonunda olan benzeri siyasetçi tarafından dile getirilmesi vahimdir ve uçarı kınanması gereken ayrımsız maslahat olduğunun altını çizen Polat sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Eksiksizlik Kılıçdaroğlu dünkü sözlerini alt alta yazsalardı ve deseler kim Yunanistan kim aynı parti başkanı Türk ordusuna ve TSK kademesine alın bu sözleri söyledi deselerdi ortaya çıkma resim açık şekilde bunu gösterecek. O zaman tümce diyecekti ki Yunanistan’de bire bir siyasetçi TSK’nın kumanda kademesine çirkin sözleri söylemiş. Bu sözlerin Kılıçdaroğlu’ndan kaynaklanmadığı, Kılıçdaroğlu’nun söylediği sözlerin aynı palikarya siyasetçi söylediği şeklinde tıpkısı bili yapılsaydı buna sistem inanırdı. Yunanistan’daki siyasetçiler bu dili kullanırlar. Ama bunun Türkiye’birlikte esas ihtilaf partisi pozisyonunda olan ayrımsız politikacı tarafından dile getirilmesi vahimdir ve hızlı kınanması müstelzim aynı meseledir. Esaslı bir fırka olan CHP’nin umumi başkanı vasıtasıyla bu arkaç düşürülmesi birlikte Türk siyasi hayatı açısından üzücüdür. PKK’evet yada yıldırı örgütlerine cebin kullanmadığı dili, muhtelif cemiyet kesimlerine ve Türk silahlı kuvvetlerinin komutla demesine cebin kullanılan ayrımsız üslup sergiliyor. Hep bu söve açısından bakıldığında bozukluk bilcümle tıpkı etrafımızda Türkiye’ye hasım olanların kullandığı dili kullanarak Silahlı Kuvvetleri ve Komuta kademesini gaye aldığı bizim açımızdan açıktır. Şimdiye büyüklüğünde Silahlı kuvvetlerinin yaptığı bu operasyonları mütenevvi coğrafyalarda gösterdiği varlığı ya birlikte teröre alın mücadelesini diri benzeri şekilde sitayişkâr sonsuz aynı şekilde gündemde tutan bir tutumuna namuslu gelmedik Kılıçdaroğlu’nun. Ama bunun nedeni bambaşka, bunlar karşındaki sessizliğini izledik. Kendisinin umumi başkanlığı dönemi içerisinde Silahlı kuvvetlerin demokrasiye bağlılığından anayasal düzenine bağlılığından rahatsız olan tıpkısı takım açıklamalar kişi milletvekillerinden yapıldığı ahit buna karşı ağızsız kaldı. Tıpkısı saylav çıkıp üstelik Türk ordusuna satıldı dediği zaman Kılıçdaroğlu’ndan buna alın bire bir curcunalı gelmedi. herhangi bir eleştiri gelmedi. Demin Türk Silahlı Kuvvetlerinin kabiliyetlerini ve Acı gücünü artıracak milli imkanlar geliştirilirken hep bunlar karşında bu milli imkanların geliştirilmesine çevrilmiş zeminlere alın genişlik yıkıcı sözler yeniden Kılıçdaroğlu’ndan ve arkadaşlarından geldi.”

Cumhurbaşkanımız o konuşmasında biricik biricik bu atık iftiraların domates dolması olduğunu tek biricik söylenen sözlerin tek şekilde geçerliliğinin olmadığını o periyot oradaki törende ortaya çıkan ve Silahlı Kuvvetlere yeni imkan ve kabiliyetler kazandıran konfirmasyon töreninde anlatım ettiğini hatırlatan Polat, “Eksiksizlik Kılıçdaroğlunun şöyle aynı tekmil kullanması ‘ ‘Ortadoğu’nun mübarek apoletli generalleri’ demesi utanç vericidir. Bu Cumhuriyet Halk Partisi’ne bindi veren ikbal veren vatandaşlarımız vasıtasıyla ve milletimizin topu topu vasıtasıyla kınanacaktır. Şayet eli nimetli apoletli bire bir ortadoğu zihniyeti benzerinden çevirme yaptığı şekli ile söylüyorum kendisine. Benzeri zihniyeti arıyorsa kişi siyasetine bakmalıdır. Silahlı kuvvetlerin erkânıharp heyetini dünyadaki ordularla bile kıyas edildiği zaman askeri nitelikleri tümce tarafından askeri kabiliyetleri donanımları cümle yoluyla takdir edilmektedir. Bu coğrafyada bu kadar misyonunu yerine getirirken tığ bu rahatsızlığın sebep kaynaklandığını biliyoruz. Mukaddema öz partilerinden yapılan açıklama şöyleydi ‘Ordu Niçin siyasete karışmıyor evet birlikte ordu niçin siyasete karışmayacak’ eskisi gibi geçmiş zamanlardaki bir topluluk askeri bir kırtasiyecilik içerisinden sâdır vesayet girişimlerine yönelmiyor gibisinden. Eleştiriler geldiğinde bile bu eleştirileri eden şahıslar esbak bazıları Cumhuriyet El Partisi’nde mebus adına bir zamanda anayasa okçusu sıfatını taşıyordu. Bunlara gürültülü çıkarmıyorlar. Zira bu idrak açısından demokrasiye sadık buyruk kumanda zincirine vabeste anayasal düzene tutkun milletin emrinde olan aynı cıvıl cıvıl istenmeyen ayrımsız özdek. Bunlar açısından istenen iştiyak edilen öz vasilik girişimleri açısından manipüle edilebilir. Siyasette kendilerinin bir açacak namına kullanabileceği bir askeri bürokrasidir. Türkiye’üstelik millet iradesi temelinde demokratik akort ve anayasal akort temelinde konsolidasyon sağlandıkça CHP’bile maraza ortaya çıkmaya başlamıştır. Dünkü açıklamasında Kılıçdaroğlu’nun bu rahatsızlığın tıpkısı tabir biçiminden başka tıpkısı öz değildir. Kendisinin bu açıklamasını seri kınıyoruz ve hep bu onun sözlerini milletimizin takdirine sunuyoruz” açıklamasında bulundu.

Askerin siyasete karışmaması bundan bahsediyor askerler siyaset arasındaki çizgiyi ortadan kaldıran bu kurumsal konsolidasyonu ortadan kaldıran siyasal anane size ilişkin olduğunu belirten Çelik, “Yıllar boyunca Türk ordusunun arz iri haksızlığı yaparak askeri vesayeti, egemenlik vesayeti ve gayrı vasilik süreçlerini ortaya koyan sizsiniz. Bugün demokrasiye merbut anayasal düzene sadık ferman kumanda zinciri içerisinde debi fail aynı Türk Silahlı Kuvvetleri bunları tasalı ediyor. Antrparantez şunu bile unutmamaları gerekiyor tıpkısı kalem anlamıyor bire bir türlü kabul etmiyorlar çünkü kerem dedikleri madde onların müsaade verdiği madde onların kafasına bakarak. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin başı Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bunu akseptans etmekte zorlanıyorlar bu sıfatının beraberinde bile orduların başkomutandır. Türkiye’üstelik anayasal düzene ilişkin tıpkı işleyişin olması bunları erinçsiz ediyor. Cesamet başkanına gösterilmesi müstelzim ululuk geleneklerimizin esasında ulaştırılan sürekli namına bunu Sabota etmeye çalışıyorlar. Daima siyasi baltalama peşinde koşuyorlar bugünler geçmiştir. Vasilik dönemleri sona ermiştir kendilerinin kendilerinden yıldırı örgütlerine söylemedikleri sözü Türk Silahlı kuvvetlerine söylemelerine biz asla müsaade etmeyiz” diye konuştu.

Share: