Ankara’da jandarma ekipleri çeşitli suçlardan aranan 241 kişiyi yakaladı

Ankara’de uyanık ekiplerince yapılan çalışmalarda değişik suçlardan aranan 2’si hükümlü 241 sevimli gözaltına alındı.

İl Kurnaz Komutanlığı ekiplerince suçların önlenmesine müteveccih icraat kapsamında, “isteyerek âdem katil”den aranan ve hakkında 6 sene 3 kamer kesinleşmiş hapishane cezası mevcut Ö.S. Bala’de, “bağışlamak için esrar yahut uyaran yön satın kabul etmek, bulundurmak, ahzetmek ve soldurmak”fecir aranan ve üzerine 3 sene 1 kamer kesinleşmiş kodes cezası mevcut İ.B. ise Çubuk’ta yakalandı.

Her iki hükümlü da işlemlerinin tamamlanmasının ardından Sincan Sınırlı Ceza İnfaz Kurumuna doğrulama edildi.

Güllabi düzenlilik timlerince 7-12 Antrakt tarihlerinde yapılan devriye faaliyetleri ile defa kontrol noktalarında üstelik mütenevvi suçlardan aranan 239 keleş yakalanarak haklarında adli işlem yapıldı.

Altındağ’da satışa hazır 100 bin paket tütün yakalandı

Kaçak ve bandrolsüz duman ürünleri satışının önlenmesine müteveccih çalışmaları kapsamında Altındağ’üstelik habersizce esrar sevkiyatı yapılacağını öğrenen bitirmiş timleri plakası tespit edilen aracın güzergahında önlem aldı.

Durdurulan araçtaki aramada, 400 kutu içerisindeki 100 bin paket satışa hazır çevrilmiş duman ele geçirildi.

Yanlışlık unsurlarına el konulurken, anahtar sürücüsü Y.D. gözaltına alındı.

11 arakçılık olayı aydınlatıldı

Kurnaz Yanlışlık Araştırı Timlerince (JASAT) 6-13 Aralık tarihlerinde Beypazarı, Kalecik, Etimesgut, Mamak, Sincan, Yenimahalle ve Polatlı ilçelerinde meydana gelen 11 farklı hırsızlık olayı aydınlatıldı.

Olayların failleri oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen 12 şüpheliden 2’si tutuklanarak Sincan Sınırlanmış Ukubet İnfaz Kurumuna teyit edildi.

Hırsızlık olaylarıyla ilgili aranan 9 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalarının ise devam ettiği öğrenildi.

Beypazarı’nda tarih nişane ele geçirildi

Kültür ve tabiat varlıklarının korunması ile kaçakçılığın önlenmesi amacıyla dahi çalışmalarını muttasıl sürdüren jandarma ekipleri, Beypazarı’nda tevakkuf fail M.A. ve A.T.’nin ellerindeki tarihi eserleri piyasaya sürerek nahak yere rüşvet elde edeceklerini ve almaç arayışında olduklarını tespit etti.

Beypazarı Cumhuriyet Altını Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, bahis konusu 2 sakil tarihi eserleri 900 bin lira karşılığında satmaya çalışırken gözaltına alındı.

Şüphelilerin peş aramasında, eski dönemlere ait olduğu değerlendirilen kuş figürlü 1 metal yontu ele geçirildi.

Share: