Kenya Büyükelçisi Boiyo ile Başbuğ Altay benzeri araya geldi

Hazreti Mevlana’nın 749. Vuslat Sene dönümü Uluslararası Yâd Törenleri çerçevesinde Konya’birlikte mevcut Kenya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Leonard N. Boiyo, Konya Büyükşehir Belediye Reisi Misyon İbrahim Altay ile benzeri araya geldi.

Konya Büyükşehir Belediye Reisi Erek İbrahim Altay, Hazreti Mevlana’nın 749. Vuslat Yıl dönümü Uluslararası Yâd Törenleri çerçevesinde Konya’de mevcut ecnebi talih heyetleriyle temaslarda bulunuyor. Kenya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Leonard N. Boiyo ile bile ayrımsız araya mevrut Başbuğ Altay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkanı Altay, “Ziyaretinizin ülkelerimiz ortada gelişmekte olan ilişkiye haddinden fazla şişman katkı sağlayacağına inanıyorum. Bire Bir zamanda Konya’nın Kenya’daki şehirlerle ilişkisine da bire bir açkı olacağını beklenti ediyorum. Bu dönme Konya’nın arz pahal olduğu zamanlar, Şeb-i Arus haftası. Bu dönemde sizi ağırlamaktan şişman sevinme duyduk” ifadelerini kullandı.

“Türkiye bizim için haddinden fazla cesim”

Kenya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Leonard N. Boiyo birlikte, “Kenya ve Türkiye çarkıt zamanlardan beri ferah ilişkilere cemaat. Büyükelçiliğimiz serencam 20 yıldır Türkiye’üstelik bulunuyor. Ama milletlerimizin haddinden fazla daha bozuk tarihlerden beri cıvıl cıvıl bağları var. O yüzden Türkiye bizim için çok muhteşem. Ticaretimiz haddinden fazla büyüdü. Ticarette, eğitimde, savunma sanayiinde ilişkilerimizi geliştirmek işitiyoruz. Konya’yı haddinden fazla beğendim, kombinasyon ayrımsız şehir. Kenya’daki şehirlerimizin üstelik Konya’yı kat sayı alarak ilerlemesini istiyoruz” diye niteleyerek konuştu.

Ziyarette Konya’nın Kenya’daki şehirlerle ilişkilerinin geliştirilmesi noktasında fikir birliğine varıldı. – KONYA

Share: