Ego 80’inci Yaşını Kutluyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, EGO Umumi Müdürlüğü’nün 80. yapılış yıl dönümünü kutluyor. BEN Genel Müdürlüğü, 2013 yılından beri ilk defa alınan otobüslerden kullanılmamış yer altı treni hattı projelerine, derrace yollarından almaşık muvasala projelerine büyüklüğünde bir nice yeniliği, Başkentliler’le buluşturmaya devam ediyor.

EGO’nun kuruluşunun 80. yıl dönümünü toplumsal medya hesapları üzerinden videolu paylaşım yaparak kutlayan ABB Başkanı Mansur Tehlikeli, “EGO Umumi Müdürlüğümüzün değme haset, Ankara yollarında ayrı bir izdir. Kuruluşunun 80. yılında EGO çatısı altındaki kamu iş arkadaşlarıma ve bir vakitler kurumumuza mücahede katmış herkese saygılarımı sunuyorum” dedi.

RAYLI SİSTEMLER AĞI GENİŞLİYOR

Artan nüfus kesafeti ve çevirici sayısının oluşturacağı trafik sıkışıklığının önüne sarkıtmak için harekete güzeşte ABB, projesi bitmiş seçkin yer altı treni hattı yoksuz Ankara’ya toplam 33,1 kilometrelik 4 kullanılmamış raylı hep projesini kazandıracak.

Dikimevi-Natoyolu Belli Belirsiz Raylı Hep Projesi için hazırlanan proje Eriştirme ve Altyapı Bakanlığı’ndan onay aldı. 26 Ilk Teşrin 2022 tarihinde onaylanan projenin 2023 yılı envestisman programına alınmasının tezelden ardından 8 istasyondan oluşan 7,4 kilometrelik hattın yapımına başlanacak.

7,7 kilometre uzunluğunda Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca Raylı Bütün Sürdürme Hatları, 5 kilometre uzunluğunda Şehitler-Forum Raylı Bütün Sürdürme Hattı ile 13 kilometre uzunluğunda Kızılay-Dikmen Raylı Hep Hattı’nda ise proje ihaleleri yapıldı.

YENİ OTOBÜSLER VE ÇAĞCIL TESİSLER

Son otobüs alımının2013 yılında gerçekleştirildiği ve dünyaya nazaran iki ikmal daha nemli olan otobüs filosuna sahip olan Başkent’e, serencam dublör bütün 394 skor bakir otobüs makbuz.

Ankara caddeleri al bakir otobüslerle renklenirken, dolgun ulaşım bile rahatlatıldı.

BEN Umumi Müdürlüğü bakım kalitesini bırakmak amacıyla çağcil tesisler üstelik kurdu. 400 araç kapasiteli EGO 3. Toprak Mamak Yerleşkesi 44 milyon TL, 300 araç kapasiteli BEN 1. Havza Gölbaşı Yerleşkesi ise 35 milyon TL maliyetle Ankara’ya kazandırıldı.

ÇEVRECİ, SÜRDÜRÜLEBİLİR, SAĞLIKLI ULAŞIM: MAVİ YOL

Ankara, bakir dönemde velespit yollarıyla tanıştı. 3 yıl içerisinde 10 kilometresi toplu ulaşıma bütünleşmiş, 30 kilometresi ise üniversiteler, uran bölgeleri ve parklar kalkmak üzere hep 40 kilometrelik semavi yolun yapımı tamamlandı.

Başkentte sürdürülebilir erişim planının oluşturulması üzere hazırlanan “Smart Ankara Projesi” kapsamında “Derrace Kampüsü” hizmete alınırken, elektrikli bisikletlerle imtihan sürüşlerine üstelik başlandı.

‘PARK ET BITMEME ET’ İLE HEM ZAMANDAN HEM BILE YAKITTAN TASARRUF

Trafik sorununu en aza indirmek amacıyla mütenavip ulaşım projelerini Başkentlilerle buluşturan ABB, açar trafiğini hafifletmek ve sürücüleri dolgun taşımaya yönlendirmek için ‘Park Et Devam Deri’ uygulamasını, Milli Katalog ile Macunköy Metro İstasyonları’nda hayata geçirdi.

Zamandan ve yakıttan muhteşem ölçüde tasarrufun sağlandığı proje sayesinde vatandaşlar, ‘Park Ten Bitmeme Vücut’ otoparklarından hiçbir sevap ödemeden yararlanıyor. Projenin akıllıca olan özge metro istasyonlarında dahi yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Share: