DOĞRU Fırka Umumi Başbuğ Yardımcısı Kalem, Diyarbakır’da “2023’e Akla Yatkın Kent Buluşmaları” programında konuştu Açıklaması

DÜRÜST Parti Genel Komutan Yardımcısı Dirimsel Musannif, “Yıldırı örgütünün özellikle 40 yıldan bu yana Şark ve Güneydoğu’dahi budunsal gerçek vurgusu açmak yoluyla hareketinin temelini dokuma emretmek için kullandığı argümanları ortadan kaldırdık. Bu alanda da çelimli bire bir günahsızlık yaptık.” dedi.

Muharrir, beraberinde DOĞRU Fırka’li 17 saylav ve MKYK üyeleriyle SELIM Öğür Diyarbakır İl Başkanlığınca düzenlenen “2023’e Doğru Şehir Buluşmaları” programına katıldı.

İl Başkanlığında planlı programda konuşan Edip, AK Öğür’nin kuruluşunun ve siyasetinin merkezinde millet olduğunu söyledi.

Program kapsamında tüm ilçelerde ziyaretlerde bulunacaklarını tamlayan Muharrir, bu çalışmanın amacının kentteki vatandaşları uymak olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin mefret ve mühim tıpkı konumda bulunduğunu dile getiren Edip, SELIM Öğür siyasetinin kapsayıcı olduğunu anlattı.

Edip, şöyle konuştu:

“786 bin kilometrekare yurt toprağı ortak vatanımızdır. Bu yurt toprağında budunsal kökeni, mezhebi, felsefi düşüncesi hangi olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herhangi bir bireyin parça büyüklüğünde pay ve hakkı vardır. Dolayısıyla vatanımız birdir ve tektir. İcraat yaparken faaliyetleri planlarken yurt yerine kapsayıcı olarak bakıyoruz. Hizmet götürürken, amme hizmetinden yararlanırken bu insanlar arasında kesinlikle ayrım yapılmasına izin etmedik, etmeyiz.”

YANLIŞSIZ Öğür adına millete gitmek, hukukunu destek olmak, insanlar önündeki sosyoekonomik dengeleri ortadan buyurmak, hayat standartlarını yükseltmek amacıyla çalıştıklarını anlatan Kalem, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu çerçevede çalışmalarımızı yaparken içtimai, siyasal alanda demir benzeri saflık gerçekleştirdik bu ülkede. Siyasete, siyasa kurumuna musallat reşit vesayetçi yapıları bir bir ortadan kaldırdık. Neye dayandık? Millete dayandık. Milletin bütününe dayandık. Bittabi kim Türkiye’üstelik derhâl bir anda herhangi bir 10 yılda bire bir taayyün fail bu veya şu ölçekte darbeleri sonlandırdık. en son darbeyi bile eren milletimizle alay malay Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla 15 Orak Ayı 2016 gecesi akşam ezanı başlayan darbeyi sabah olmadan karşılayıcı bire bir milletiz. Devlete musallat reşit vesayetçi yapıları temizledik. Toplumsal alanda ayrışmaları ortadan kaldırdık. Birtakım insanların çul tarzı şu ya üstelik bu münazaayla ya de günlük konuşma itibarıyla dışlandıkları süreçleri bile iyileştirdik.”

Vatandaşların anayasaya bakarak yasa uğrunda bedel olduğunu, seçkin vatandaşın devletin sağladığı imkanlardan bedel şekilde intifa hakkına erbap olduğunu kaydeden Muharrir, DOĞRU Fırka olarak demokratikleşmenin önünü açtıklarına dikkati çekti.

Kalem, şöyle bitmeme etti:

“Terör örgütünün hele 40 yıldan bu yana Doğu ve Güneydoğu’üstelik budunsal hakikat vurgusu fethetmek yoluyla hareketinin temelini yapılanma buyurmak üzere kullandığı argümanları ortadan kaldırdık. Bu alanda üstelik takatli benzeri katışıksızlık yaptık. Zaman terör örgütü Türkiye’bile icrai faaliyette kâin tıpkı siyasi parti üstünde ayrımsız anlamda vesayetçi bir gravite vurgulamaktadır. Zımnında Halkların Demokratik Partisi, bu bağlantıyı bu ilişkiden kendisini arındırmadıkça Türkiye’nin mahsus sorunlarının aşılması üstüne kudretli tıpkı bariyer olduğu gözlenmektedir ve görülmektedir. Hele Diyarbakır’bile güçlü insanlarımız hep birlikte o alanları tutumlu tıpkı biçimde ve Türkiye’nin geleceğini, bu coğrafyadaki önemini bağlanak ve bütünlüğümüzü hangi büyüklüğünde kıymetli, hayati derecede heybetli olduğunu değerlendirmek yoluyla adımlarımızı kovmak hepimiz üzere hayır ve zaruridir.”

Demokrasinin en şanlı aracının siyasal partiler, siyasetin dahi en muhteşem takdir zamanının intihabat olduğunu dile getiren Kalem Erbabı, Türkiye’nin 2023 seçimlerine aceleci tıpkı şekilde gittiğini belirtti.

2023 seçimlerinin tarihi anlamda majör olduğunu kaydeden Musannif, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kurtuluş Savaşından bilahare milletimizin yeryüzü bulunmaz kazanımı cumhuriyettir. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılının serencam seçimidir 2023. Tekrar 2023 seçimleri cumhuriyetin kuruluşunun 2. yüzyılının de geçmiş seçimidir. Bu anlamda tarihsel önemi var. Tabiatıyla ki icraatlar, hizmetler ve var olan sorunların derlenip toparlanması ve çözüm sağlanması bakımından de ilahî ve ehliyetli kadrolara fariza atfetmek lazım. 2023 seçimlerine akilane giderken kavim yapılanları ölçüp biçecek ve geleceğe müteveccih perspektifi olan kadroları değerlendirecek. Bu anlamda da milletimizin karşısına çıkma bildirme kuvvetli DOĞRU Fırka ve Topluluk İttifakı’dır.”

Türkiye’nin büyük benzeri büyüklük olduğunu, bildirme balaban zenginliklerinin kardeşlik olduğunu belirten Musannif, Türkiye’nin hiçbir sorununu başlık arkasına bırakmadıklarını, halının dibine terk etmediklerini anlattı.

Her sorunun gündemlerinde olduğunu nâkil Kalem, konuşmasına şöyle bitmeme etti:

“Hanay pahalılığı, enflasyon dediğimiz bu coşmuş bela ile savaşım ika konusunda bir taraftan lazım önlemler alınıyor ayrımsız taraftan bile şişkinlik zımnında mübayaa gücü azalmış kesimleri imkanlar ölçüsünde arttırma katkı ulaşmak aracılığıyla takviye ediyoruz. İki aşamalı aynı mücadelemiz var.”

Yazıcı, bire bir gazetecinin “Şu anda gündeminizde genel bir af evet üstelik yürütüm düzenlemesiyle ilgilendiren mesai var mı?” sorusunu “Bir af veya uygulama düzenlemesi söz konusu değil, açık.” ifadelerini kullandı.

YANLIŞSIZ Tümen İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın’ın birlikte danışma yaptığı programa, DOĞRU Fırka Malatya milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Melik Kahtalı, Ahmet Şarap, Öznur Çalgın, Kahramanmaraş milletvekilleri Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal, Habibe Öçal, Elazığ milletvekilleri Sermin Balık, Zülfü Demirbağ, Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Siirt Mebus Osman Ören, Şırnak Saylav Rızgin Kontak, Batman Saylav Ziver Özdemir, Bitlis Milletvekili Cemal Taşar, Diyarbakır milletvekilleri Mehdi Eker, Ebubekir Bal, Oya Eronat, DÜRÜST Parti MKYK üyeleri Alaattin Temiz, Çiy Koçakelçi Elgörmüş, Türk İslam Karakoç, Zorlu Külünk, Burhan Kayatürk, Abdurrahim Fırat, Mehmet Nil Hıdır ve partililer katıldı.

Konuşmaların ardından milletvekilleri ve MKYK üyeleri muhtelif ziyaretlerde bulunmak için kentin 17 ilçesine hareket etti.



Share: