Türkiye ve Azerbaycan’ın ortak değerleri “El Birliği Destanı” gösterisiyle sunuldu

Kayseri’birlikte, Türkiye ve Azerbaycan’ın kuma değerlerinin, halkların ve kültürel gelişimlerinin danslarla anlatıldığı “Beraberlik Destanı” gösterisi sunuldu.

SOCAR Türkiye’nin sülale sahipliğinde gerçekleştirilen gösteriyle ait şirketin İletişim ve Kamu İlişkileri Başkanı Mikayil Yusifov, Erciyes Kültür Merkezi’ndeki etkinlikte, envestisman anlamında kendilerine en son katılan Kayseri’nin, “el birliği destanı” başlattıkları geçmiş şehir olduğunu belirtti.

Başlangıcını Kayseri’da yaptıkları gösterinin, Bursa, İzmir ve İstanbul’dahi da gerçekleştirileceğini tamlayan Yusifov, şöyle devam etti:

“Her ant Türkiye ve Azerbaycan’dan konuşuyoruz. ‘Bir kavim, iki çap’ diyoruz. Başka taraftan ‘Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir’ diyoruz. Bu sözler günce hayatımızda yaptığımız işlerde bizim amacıyla el gösteriyor. Azerbaycan ve Türkiye dostluğu yemeden içmeden bizim şu gücük zamanda hatırladığımız tarihe değil, haddinden fazla detaylı yıllara dayanıyor. Tığ zaman bu gösterilerle Türk halklarının birliğini ve dostluğunu, tıpkı zamanda bizim mottomuz olan SOCAR Türkiye’nin da ‘birlikteyiz ve güçlüyüz’ün temelini oluşturduğunu göreceğiz. Umarız gösteriyi çok beğenirsiniz.”

Kayseri Büyükşehir Şehremini Memduh Büyükkılıç ise iki izzet tıpkı budun anlayışının güçlendirilerek devam ettiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev arasındaki dostluğun kimse marifetiyle inkar edilemeyeceğini dile getiren Büyükkılıç, “Bu dostluğumuzu 2 yıl evvel Karabağ’birlikte ve Şuşa’nın kurtarılışında hep bu arada yaşadığımızı sizler de hatırlarsınız. Geçen günlerde Sayın Aliyev’in ‘Türkiye serbest değildir’ açıklaması bizleri gururlandırmıştır. Kayseri’nin Azerbaycan’a olan sevgisini, sevdasını, Şuşa ile olan kardeşliğimizi meclisimizden aldığımız değişmeyen ile ilan ettik. Şuşa vakit kaybetmeden Azerbaycan’a ait değil, UNESCO’nun ekin başkenti adına üstelik bilinir. Bu anlamda biz Şuşa’yı çokça önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların peşi sıra, Türkiye ve Azerbaycan’ın ortak değerleri, Türk halklarının ve kültürel gelişimlerinin danslarla anlatıldığı “Kardeşlik Destanı” gösterisi sunuldu. Vatandaşlar 70 dansçının sunduğu gösteriyi beğeniyle izledi.

Share: