Ilbay Çiçek’ten Develi ziyareti

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Develi Kaymakamlığı ve Develi Belediyesi aksiyon birliğiyle hayata güzeşte Avrat Üreticileri Ihya Projesi çerçevesinde faaliyete başlayan Istihsal Tesisi ve Gacer Kafe’ye ziyarette bulundu.

Çeşitli gıda maddeleri ile ahali işleri, hijyenik ve konforlu şartlarda üretilerek Gacer Kafede satışa sunulacak. Bu sayede tıpkısı araya gelme fırsatı da yakalayacak olan kadın üreticiler, karı ekonomilerine de heybetli ölçüde katkı sağlayacak. Karı üreticilerin ürettiği ahali emeği ürünlere kolay ulaşacak olan vatandaşlar, Gacer Kafede doğru ayakyolu nakil imkanına birlikte erbap olacak. Develi El Eğitim Bilimi Müdürlüğü, Develi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Develi Belediyesi Ekin ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin mufassal soluklu ve özverili çalışmaları sonucunda hayata sabık Karı Üreticileri Ihya Projesi, Develi’da güçlü yekpare kadın üreticilere katkı sağlamayı hedefliyor. Proje çerçevesinde tabii sebze, ürün, ev yemekleri, unlu mamuller, süt ürünleri gibi gıda maddeleri ile umum işlerinin sağlıklı şartlarda satışa sunulacağını tamlayan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar; “Valimiz Gökmen Çiçek’in destekleriyle faaliyetine başlayan üretim tesisi ve Gacer Kafe’nin hem kadınlarımıza hem üstelik Develimize şiddetli olmasını diliyorum. Üreterek ilçemiz ekonomisine fert verecek olan Kadın Üreticileri Ihya Projesi bünyesindeki kadınlarımızı kutlama ediyor; hemşerilerimi bindi vermeye nida ediyorum” dedi. Üretim Tesisi ve Gacer Kafenin faaliyete başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Develi Kaymakamı Mehmet Tunç; “Başarma azmi, say disiplini ve istihsal çeşitliliğini ortaya koyan fedakar ve canlı kadın üreticilerimizi tebrik ediyor; ilkin Valimiz Gökmen Çiçek olmak için projenin hayata geçirilmesi için emeğini esirgemeyen herkese de teşekkürname ediyorum” ifadelerini kullandı.

1’i merkezde 16’sı ilçelerde gelmek amacıyla toplamda 17 kooperatif kurduklarını ifade eden Ilbay Gökmen Çiçek ise, “Kayseri, Anadolu’nun ortasında ışıltılı bire bir yıldız ve muhteşem bire bir tecim şehri. Biz valiliğimiz, kaymakamlıklarımız ve şehremaneti başkanlıklarımızla bu arada toplamda 17 tane avrat kooperatifi kurduk. Geçtiğimiz günlerde Develi’ye yaptığım ziyarette Develi’nin atak yapmasını istemiştim. Maşallah onlar da haddinden fazla kısa müddet içerisinde bu temiz istihsal tesisi ve Gacer Kafe’nin faaliyetine başladılar. Emeği güzeşte Kaymakamımıza, Şehremaneti Başkanımıza ve Öksüt Madencilik yöneticilerine çokça teşekkür ediyorum. Tekmil Develili hemşerilerimizi kadınlarımızın bu gayretine destek vermeye çağırma ediyor; Develimize kırnak olmasını diliyorum” açıklamalarında bulundu.

Vali Çiçek, öğrencilerle buluştu

Ilbay Çiçek, daha sonra Kayseri Üniversitesi’nin tarz kampüs sonrası sunu şişman kampüsü olan Develi Seyrani Kampüsü’nde yetişek gören öğrencilerle aynı araya gelerek ahbapça etti. Ilçebay Mehmet Tunç ve Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ın üstelik katıldığı söyleşide enerjisi ve muhabbetiyle gençlerin ilgisini çeken Ilbay Çiçek, tecrübelerini ve öğrencilerden beklentilerini anlattı. Tıpkı yoldan kendisinin birlikte yürüdüğünü ve öğrenciliğin halinden kendisinin da haddinden fazla mebzul anladığını belirten Ilbay Çiçek, gençlerin dertlerini ve isteklerini birlikte dinledi.

Develi Akademik Aksiyon ve Başarı Projesi protokolü imzalandı

Develi Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Terbiye Müdürlüğü beyninde ‘Develi Akademik Aksiyon ve Sükse Projesi’ iş birliği protokolü, Vali Gökmen Çiçek’in da katılımıyla imzalandı. Kayseri Üniversitesi Develi Seyrani Kampüsü’nde, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in öğrencilerle buluşması ve görüşme programının peşi sıra ilgili protokolün imza töreni gerçekleştirildi. Proje çerçevesinde mecmu sekiz farklı alanda öğrencilere bindi olunacağını belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, “Geleceğimiz olan gençlerin daha donanımlı yetişmesine imkan çıkarmak için oluşturduğumuz bu projemizin hayata geçirilmesinde özellikle bulunmaz Valimiz Sayın Gökmen Çiçek Beyefendi atılmak için emeği sabık herkese teşekkür ediyor; projenin iyi olmasını diliyorum” dedi. Projenin öğrencilerin başarısında kebir racon üstleneceğini tamlayan Develi Kaymakamı Mehmet Bronz, “İlçemiz eğitimine şişman bindi sağlayacak olan bu sunturlu günde sevincimize ortak olan Sayın Valimiz Gökmen Çiçek Beyefendi özellikle oluşmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyor; öğrencilerimizin bu kurs ve desteklerden sunu güzel şekilde istifade etmelerini istek ediyorum” dedi. İlçeye ziyaretinde ayrımsız akşamda pattadak aşkın mutluluk yaşadığını belirten Ilbay Gökmen Çiçek da, “Karı Kooperatifimizin istihsal tesisinin faaliyete başlamasıyla yaşadığımız mutluluk, Seyrani Kampüsümüzde terbiye gören gençlerimizin keyifli muhabbetleriyle devam etti. Sonrasında ise Develi’dahi eğitime verilen önemin ve bildirme önemlisi birlikteliğin çok güzelce bire bir göstergesi olan bu protokolün imzalanması bizleri ziyadesiyle memnun etti. Rabbim ağzımızın tadını bozmasın, temas ve beraberliğimizi daima eylesin. Bu manalı ve mehabetli projeye bindi veren kaymakamımıza, belediye başkanımızı ve milli yetişek müdürümüzü tebrik ediyor; öğrencilerimize görklü, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Protokolü imzalanan ‘Develi Akademik Iş ve Muvaffakiyet Projesi’ çerçevesinde, akademik aksiyon ve sükse hedefleri üzere Tutma Yetiştirme Kursları uygulaması, 5-6-7-8 ve 11-12’nci sınıflar amacıyla 56 adet ödüllü deneme sınavı organizasyonları, ilköğrenim ve liselerdeki kütüphaneler için 40 skor bibliyotek temini, ilköğrenim ve liseler için 516 sayı töz imtihan ve pusula seti temini, kalburüstü olan öğrenciler için güdeleme ödülleri temini ve ödül töreni organizasyonları, haber laboratuvarı kurulumu, sosyokültürel, sportif ve sair eğitim faaliyetleri süresince öğrenciler amacıyla servis arabası temini, yetişek faaliyetleri süresince kalburüstü öğrenciler üzere armağan töreni organizasyonları başlamak amacıyla mecmu sekiz farklı içerikte yapılacak destekleri kapsıyor. Protokol ile onlarca okuldaki binlerce öğrenci kurslardan faydalanacak, değişik hediyeler alırken, kitaplıklarda pusula çeşitliliği artması kabilinden bölgedeki eğitim ve öğretime koskocaman katkı sağlanacak. – KAYSERİ

Share: