‘Kardeşlik Destanı’ Kayseri’de başladı

‘Beraberlik Destanı’ Kayseri’da başladı

KAYSERİ – SOCAR Türkiye vasıtasıyla ilki planlı ve Türkiye ile Azerbaycan’ın eş değerlerini danslarla anlatan ‘Muadele Destanı Gösterisi’, Kayseri’birlikte başladı.

Erciyes Ekin Merkezi’nde planlı gösteriye Vali Yardımcısı Şenol Esmer, Kayseri Büyükşehir Belediye Reisi Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Şehremini Ahmet Çolakbayrakdar, kaza belediye başkanları, SOCAR Türkiye İletişim ve Amme İlişkileri Başkanı Mikail Yusifov, protokol üyeleri, Kayserigaz çalışanları ve aileleri katıldı. Kayseri’bile başlayan gösteri, Bursa, İzmir ve İstanbul’da devam edecek.

Yapılan Gösteri ile Türkiye ve Azerbaycan’ın geçmişinin anlatılacağını söyleyen SOCAR Türkiye İletişim ve Kamu İlişkileri Başkanı Mikail Yusifov, “İlkini Kayseri’de başlattığımız El Birliği Destanı gösterimiz, henüz bilahare sırasıyla Bursa, İzmir ve İstanbul’üstelik gerçekleşecek. El Birliği Destanı, Azerbaycan ve Türkiye’nin değme ant konuştuğumuz Tıpkı Ulus İki Çap dediğimiz, aslında 2 ülkenin kardeşliğinin ve dostluğunun hangi büyüklüğünde tarihi köklere ehil olduğunu afişe etmek, bildirmek, Türk kültürü, Türk insanı ve bizim zaman geldiğimiz birlikteliğimizin, dostluğumuzun esasen geçmişi ve bir zamanda bu geçmiş üstünde kuracağımız mehabetli bir geleceğin olacağını anlatacak. Amacımız hem Kayseri halkına hem Kayseri’üstelik çalışanlarımıza, tören düzeni üyelerine dediğimiz geçmişi ve geleceği anlatmak. Bu gösteride Alagöz Hars Nutuk Vakfı’nın kısaca 70 yabanlık balaban tıpkı dans ekibi eylem yapacak. Ayrımsız zamanda burada bir görsel şölen üstelik yaşatacaklar. Müziklerin, oyunların, renklerin ve elbiselerin hepsinin bu gösteriye özel hazırlandığını ifade etmek istiyorum. Kayseri’birlikte başlangıcını yapıyoruz ve devamını getireceğiz. Umarım kudretli zarif” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Reisi Memduh Büyükkılıç üstelik eylem ile dostluğun ve kardeşliğin pekişeceğini söyleyerek, “Beribenzer İki Celal Bire Bir Budun anlayışı seçme güzeşte periyot henüz birlikte güçlenerek devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın sayın Aliyev ile olan dostluğu artık on paralık kimse eliyle inkar edilemez ve bu konuda hiçbir duraksama söz konusu değildir. Bu dostluğumuzu 2 sene evvel Karabağ’bile ve Şuşa’nın kurtarılışında bütün beraber yaşadığımızı hatırlarsınız. Geçenlerde da Aliyev’in “Türkiye yalnız değildir” açıklamaları bizleri gururlandırmış, epey onurumuz ve gururumuz kendisine Azerbaycanlı canlarımıza, kardeşlerimize teşekkürlerimizi de aktarmak istiyoruz. Bu eylem ile da dostluğumuz ve kardeşliğimiz tıpkısı el henüz pekişecek” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların peşi sıra Alagöz Firez Hanek Vakfı’nın 70 nefis dans ekibi, ‘Beraberlik Destanı’ gösterilerini sergiledi.

Share: