Turizmciler Turistik Doğu Ekspresi seferlerinin er başlamasını istiyor

Kars’taki turizmciler, Türkiye Cumhuriyeti Ululuk Demiryolları (TCDD) Transport ZIYAN ETMEK vasıtasıyla Ankara-Kars hattında hizmete verilen Turistik Şark Ekspresi seferlerinin 12 Boşluk’tan ilk başlamasını rica ediyor.

29 Mayıs 2019’birlikte işletilmeye başlanan Turistik Gün Doğusu Ekspresi’nin 2022-2023 dönemi seyahat takvimi belirlendi. Yerli ve ecnebi turistlerin büyük ilişki gösterdiği Turistik Doğu Ekspresi, kullanılmamış dönemde önce seferini Ankara’dan 12 Aralık 2022, Kars’tan ise 14 Mabeyin 2022 tarihinde gerçekleştirecek.

Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Turistik Maşrık Ekspresi seferlerinin biletlerinin aylar öncesinden tükendiğini tabir ederek, “Maşrık Ekspresi ve Turistik Şarki Ekspresi, Kars ve kesim turizminin cesim itilaf kaynaklarından birisi.” dedi.

Turistik Gün Doğusu Ekspresi’nin bölgeye kattığı turizm ekonomisinden sonra bölgeye ciddi yatırımlar geldiğini anlatan Özer, “Bu yatırımlar yeme, içmece, konaklama, transfer ve konaklama anlamında yükseldi. Ancak bu trenin seferlerinin antrakt ayına sarkması yatırımcıları üzdü. Kars, Ardahan, Iğdır ve mıntıka turizminin alelhusus istemiş olduğu Turistik Şark Ekspresi seferlerimizin 12 Fasıla’tan ilk, şita sezonuna girerken son teşrin ortasında başlaması kesim turizmini elan dahi rahatlatacaktır.” diye niteleyerek konuştu.

Kentteki ayrımsız otelin müdürü olan Mehmet Yaman dahi Kars’ın kış turizmine yavaş şekilde hazırlandığını dile getirerek, “Turistik Maşrık Ekspresi seferlerinin bodur sürede başlaması Kars turizmi açısından çok yetişkin. Özellikle Turistik Maşrık Ekspresi seferleri ne kadar erkene alınırsa turizmi o büyüklüğünde rahatlatır.” ifadesini kullandı.

İldeki ayrıksı ayrımsız otelin sorumlusu Senem Sun da otel olarak umum hazırlıklarını yaptıklarını ve Turistik Şarki Ekspresi’ni beklediklerini anlatarak, Turistik Gün Doğusu Ekspresi’nin elan er seferlerine başlamasıyla misafirlerinin sonbaharda bile yöreyi görebileceğini anlattı.

Sun, şita turizmi sezonu öncesi tamlık hazırlıklarını yaptıklarını bile sözlerine ekledi.

Turistik Doğu Ekspresi, Ankara’dan debi ettikten sonra Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum üzerinden Kars’a ulaşıyor.

Share: