Balıkesir haberi: Ayvalık’ta kooperatif mutfağında şita hazırlıkları

Balıkesir’in Ayvalık Belediye Reisi Mesut Ergin’in öncülüğünde kurulan S.S. Ayvalık Üretim ve Pazarlama Kooperatifi hayata geçirdiği Kooperatif Istihsal Mutfağı’nda kadınlar, kooperatif mağazalarında sönmek için domates salçasından erişteye, reçel çeşitlerinden kurutulmuş lokal ürünlere bir nice ürünle şita hazırlıklarını gerçekleştirdi.

Ayvalık Belediye Reisi Sevinçli Reşit, alelhusus dinç işsizler ve avrat üreticilerin yararına çalışacak şekilde planlanan S.S. Ayvalık Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’nin liyakatli benzeri grafik çizdiğini, mahalle evlerindeki kadınların katılımıyla üretilen azık ürünlerinin satıldığı kooperatif mağazalarının bile mutluluk genelinde bent odağı olduğunu söyledi.

Komutan Olmuş, “Tadilatı yaptığımız sakat Küçükköy Bakım Binası’nda istekli malzemelerle kurulan mutfakta, aynı araya gelen kadınlarımızın, kışın değerlendirmek amacıyla hazırladıkları ürünler kooperatif aracılığıyla satılıyor. ve anadan görme lezzetler hem üretimdeki kadınlar için hem de kooperatif amacıyla gelire dönüşmüş oluyor” dedi.

Ayvalık Şehremini Sevinçli Ergin, ilkbaharda Altınova’birlikte bulunan tarlada dikimi gerçekleştirilen salçalık domates, biber ve kurutmalık patlıcanların hasat edilip kadınlar aracılığıyla kooperatif mutfağında ahali emekleriyle işlendiğini belirtti. Başbuğ Olmuş “Kadınlarımız amacıyla oluşturduğumuz bu kooperatif çatısı periyot geçtikçe büyüyor ve dirimlik kapısı oluyor. Evlerin kışlık ihtiyaçları kooperatif mağazalarında vatandaşlarımızla buluşturacak. Kadınlarımız ürettiği ürünlerin karşılığını aldığı devir daha üstelik çok üretecekler ve bu bizim üzere mutluluk kaynağı” dedi. – BALIKESİR

Share: