Adalet Bakanı Bozdağ’dan TBMM’ye davet: “Lütfen bu milletvekillerini yargıya tasdik edelim”

Adalet Bakanı Bozdağ’dan TBMM’ye davet: “Lütfen bu milletvekillerini yargıya doğrulama edelim”

YALOVA – Türe Bakanı Bekir Bozdağ, CHP’li milletvekillerinin heyetin üzerine bilgisiz hakaret etmesiyle ilişkin, “Türk mahkemelerine tepeden nazır, bilge ve savcılarımıza hakaret fail, el, branş sallayan bu kendini ve haddini bilmezlerin milletin saygın tıpkı temsilcisi olmaya bile hakları yoktur. Lütfen bu milletvekillerin dokunulmazlığını Anayasamızın civar gördüğü usullere akıllıca tıpkısı şekilde sarmak aracılığıyla bunları yargıya tasdik edelim” dedi.

Nazır Bozdağ, benzeri dizi film temaslarda olmak için geldiği Yalova’de önce olarak vilayet ziyareti gerçekleştirdi. Ilbay Erol ve toprak protokolü tarafından karşılanan ve valilik hatırat defterini imzalayan Bozdağ, sonrasında Yalova Adliyesi’ni mülakat etti. Bozdağ, basına tutkun olarak gerçekleşen ziyaretin arkası sıra SELIM Öğür Yalova Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Müzakere Meclisi Toplantısı’na katıldı. Umum Eğitim Merkezi Konuşma Salonu’nda yapılan programda mütekellim Bozdağ, Yalova Uray Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Vefa Salman’ın yargılandığı davada CHP’li milletvekillerinin mahkeme heyetinin üzerine yürümesi ve hakaretler etmesi dolayısıyla Yalova ziyaretini öne çektiğini anlattı.

“Hakimler kimseden korkmayacak. Tek baskıyı üstünde hissetmeyecek”

Yalova Adliyesi’nde hakim ve savcılarla ayrımsız araya geldiğini ifade eden Bozdağ, hâkimiyet üyelerine kimsenin irade ve istek veremeyeceğini kaydetti. Hüküm yetkisinin lacerem kullanılacağına dair TBMM’dahi de ziyaret yapılamayacağına vurgu fail Bozdağ, “Zira etki görevi yapanlar. Herkesin adalet beklediği yerde hakkını arayanlar, haklarına değme tip tevakki etmek, gravite ve endişeden uzak değişmeyen veren hakimlerin temel, yasa ve hukuka uygun tıpkı vicdani kanaatle karar versinler diye bütün bunlar gerçekleştirme ve kuruluş edilmiştir. Hakimler kimseden korkmayacak. Tek baskıyı üzerinde hissetmeyecek. Kanuna, dosyaya, delile bakacak doğruluk kiminse ona bakacak belirleme ettiği ant hakkı sahibine benzeri acun ayağa kalksa birlikte onu doğrulama edecek. Bu balaban benzeri atılganlık işidir” diyerek konuştu.

“Onlara saldırmaları katiyen kabul edilemez”

Bozdağ, politik etiket taşıyan kişilerin mahkemeye tartı ika haklarının olmadığını tabir ederek şöyle konuştu:

“CHP’nin içre milletvekillerinin bile bulunduğu siyasi temsilcilerinin Yalova’üstelik mahkemeyi basmaları, hakim ve savcılara pus ve ahali kol hareketleri yaparak sallamaları, onlara hakaret etmeleri, onlara saldırmaları asla kabul edilemez. Bu çokça açık söylüyorum, haddini bilmezliğin sert alasıdır. Kendini bilmezliğin ta kendisidir. Hukuk tanımazlığın aynı ifadesidir. Ülfet devletini ayaklar altına almaktır. Tıpkısı yandan değme devir hız bağımsızlığı, tarafsızlığından bahsedeceksiniz. Adalet Yürüyüşü yapacaksınız. Mavera yandan üstelik istediğiniz kadar değişmeyen vermesi üzere duruşma basacaksınız, mahkeme heyetine, yapmadık hakareti bırakmayacaksınız. Bu ne merkez adalet anlayışı, bu hangi eşkal adalet ülfet anlayışı, bu ne forma ülfet devleti anlayışı. Bunların gücü namevcut. Gücü yokken mahkeme basanlar, hakimlere parmak sallayanlar hukuku tanımayanlar Cenabıhak koruma bunların azıcık gücü olsa hukuku dahi adaleti üstelik zahir ayakları altına alacaklarını bu akıbet olay açık şekilde göstermektedir. Adalet kim, ünsiyet kim, adalet ki, bu CHP’nin barbar zihniyeti ki.

Bozdağ’dan TBMM’ye özet çağırısı

Mahkemede yaşananların kabul edilemeyeceğini söyleyen Bozdağ, konuyla ilişkin türel sürecin başladığını dile getirerek şöyle konuştu:

“Mahkeme vurmak, mahkeme heyeti başkanına halk, branş savsaklamak, hakaret etmek, hız görevini yapanları etkilemeye teşebbüs etmek, adaletli yargılamayı etkilemeye bakmak, taşlama bizim yasalarımızın üstelik akseptans etmediği ayrı cinsten suçlardır. Bunların cezası de vardır. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bunlarla ilgili adli tahkikatı başlatmış, vekillerle ilişik soruşturma yetkisi ve gayrı yetkiler A Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda olduğu üzere dosya buraya gönderilmiştir. Ankara Cumhuriyet Altını Başsavcılığı fezlekeyi Adalet Bakanlığı’na, Hak Bakanlığı Cumhurbaşkanlığı’na, Cumhurbaşkanımız bile meclise gönderecektir. Ben inanıyorum ki, TBMM’nin saygın üyeleri bu haddini ve kendini bilmez, adalet ve hususiyet tanımaz milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldıracak inç salladıkları yargının önüne onları çıkaracak. Buradan dahi TBMM’nin başkanı ve hatırlı üyelerine çağrıda bulunuyorum. Doğruluk Bakanı, HSK Başkanı yerine çağrıda bulunuyorum. Türk mahkemelerine tepeden bakan, bilge ve savcılarımıza hakaret eden, el, dal sallayan bu kendini ve haddini bilmezlerin milletin etkili tıpkı temsilcisi olmaya da hakları yoktur. Lütfen bu milletvekillerin dokunulmazlığını Anayasamızın ön gördüğü usullere makul tıpkısı şekilde almak yoluyla bunları yargıya teslim edelim. Yargının uğrunda Türk yargıçlarına adisyon vermesini sağlayın. Ben eminim ki TBMM, Türk yargısının ve etki görevi fail bilgili ve savcılarımızın onurunu kişi onuru kabilinden kabul edecek. Bu hükümsüzlük karşısında milletin ortak sesinin tercümanı olacak bu kendini ve haddini bilmezlere hem hadlerini öğretecek hem kendilerini ne olduğu öğretecek hem ahbaplık devleti nedir onu örtüsüz, beyan gösterecektir. Hiç kimse kusura bakmasın Türkiye sakat Türkiye değil.”

Bozbağ, ardından partiye yer çok örgen kazandıran DOĞRU Partililere armağan takdiminde bulundu.

Programa Yalova milletvekilleri Meliha Akyol, Ahmet Büyükgümüş, Yalova Şehremaneti Komutan Vekili Mustafa Islakkarga, ilçe uray başkanları üstelik katıldı.

Share: