Turistler buz üzerinde atlı kızakla çıkma amacıyla devir firmalarıyla Çıldır’a geliyor

Ardahan’ın Çıldır ilçesine kapalı Akçakale köyü mevkisine mevrut turistler, buz kalınlığının yaka kesimlerinde 10 santimetreyi aştığı Çıldır Gölü üzerinde atlı kızakla gezip yol yapıyor.

Ardahan- Kars illeri arasında kâin Çıldır Gölü’nün yüzeyi, sonuç günlerde etkili olan itici albeni zımnında nazik oranda dondu. Gölün, Akçakale mevkisindeki yaka kesimlerinde buz kalınlığı 10 santimetreyi aştı. Gelgel sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi zımnında geç donan göle, yerel ve yabancı turistler gelmeye devam ediyor.

Tur firmalarıyla bölgeye gelerek gölün buzlu yüzeyine sâdır turistler, tutum yapıp ışık çektiriyor.

Süvari kızakla hayat heyecanı kıyılarda başladı

Buz kalınlığının daha aşkın seviyede olduğu kıran kesimlerinde atlı kızakçılar birlikte turistlere hizmet veriyor. Ziyaretçiler, atlı kızaklara binip gölün yüzeyinde çıkma yapma imkanı buluyor.

Çıldır Belediye Başkanı Eksiksizlik Yakup Azizoğlu, buz konusunda geçmek isteyenleri bölgeye beklediklerini söyledi.

Kıyı kesimlerde ferah ferah buzun üzerine çıkılabildiğini ifade eden Azizoğlu, “Son günlerde turistlerimiz gelmeye başladı. Bu kapsam artarak bitmeme ediyor. Birçok cevelan ile evcil ve ecnebi gezmen ağırladık. Değme mevrut seyyah bizim için eşsiz. Sonuçta Çıldır ilçemizi ve gölümüzü tanıtmış oluyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

“Akıbet günlerde turlarla çokça sayıda gezici geldi”

Süvari kızakçı Kurtuluş Tığ da gölün bu kış sezonunda geç donduğuna işaret etti.

Şu dakika buz kalınlığının 10 santimetrenin üstünde olduğunu anlatan Kılıç, “Serencam günlerde turlarla çokça sayıda seyyar geldi. Henüz bile gelecek. Bunların zarfında evcil ve yabancı turistler mevcut. Bizim amacımız, buraya gelenlerin mutlu ayrılmalarını seçmek.” dedi.

Ziyaretçilerden Gizem Ark ise Çıldır Gölü’nü çokça beğendiklerini belirterek, “Herkese başvuru ederiz. Buz üstünde gezdik ve atlı kızağa bindik. Çok domuzuna benzeri his.” ifadelerini kullandı.

Share: