Doğu’daki 4 ilden depremzedelere arkalama seferberliği

Bingöl, Şırnak, Siirt ve Batman’dan depremzedeler için çeşitli yardımlar gönderildi.

Bingöl’ün Solhan Kaymakamlığı ile Belediyesi eliyle Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelere destek üzere başlatılan kampanyaya hayırseverler bindi veriyor.

Kaymakam Muhammed Okkalı, hareket bölgesinde zarar görenlerin müstacel ihtiyaçlarını almak üzere Sosyal Teavün ve Tesanüt Vakfı ile belediyenin işbirliğiyle hayırseverlerin ulaştırdığı malzemeleri deprem bölgesine gönderdiklerini belirterek, “En büyük temennimiz bu sıkıntıların bir dakika önce ortadan kalkması, aynı henüz yaşanmaması.” dedi.

Şırnak

Şırnak’ın Uludere ilçesine sadık Şenoba ve Alem köylerinde dinç oduncular marifetiyle hareket bölgesi üzere 60 ton odun toplandı.

Oduncu Sınırlanmış Babat, ülkede yaşanan felaketin yaralarını örtmek için ellerinden geleni düzenlemek istediklerini dile getirerek, “Bu odunları zelzele bölgesinde yakacakları sıfır ihtiyaç sahipleri amacıyla kestik.” diye konuştu.

Siirt

Siirt’te bile Valilik koordinasyonunda amme gelgel ve kuruluşları, sivil topluluk örgütleri ve vatandaşlar depremzedeler üzere başlatılan kampanyaya ciddi rabıt gösterdi.

Elektrikli ısıtıcı, yıpranmamış çıkarmak, battaniye, azık ve şahsi hıfzıssıhha malzemelerinin ağırlıkta olduğu yardımlar, Içtimai Teavün ve Dayanışma Vakfı, Deneyimsizlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün salonlarında toplandı. Geçmiş 10 tır zaman dahi 23 tır atılmak için 33 tır insanca arkalama malzemesi zelzele bölgesine gönderildi.

Pervari Kaymakamlığı koordinasyonunda ise kamu çalışanları, esnaf, minval ve köylerde toplanan 4 vasıta materyal ile Siirt Abdülhamit Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan 112 bin 506 savuşturmak zelzele bölgelerine irsal edildi.

Kentte oturan kamu görevlisi Ergün Çamurdaş’ın 4 yaşındaki kızı Safiye Çamurdaş da kumbarasında biriktirdiği 495 liralık harçlığını zelzele bölgesindeki çocuklara ulaştırmak amacıyla Türk Kızılay Siirt Şubesine tasdik etti.

Batman

Batman Valiliği ve AFAD İl Müdürlüğü koordinesinde deprem bölgesindeki vatandaşların ihtiyaç duyduğu malzemeler, depolarda toplanıp sarsıntı bölgelerine atıf ediliyor.

Batman’daki kamu kurumları, sivil toplum kuruluşu ve vatandaşların desteğiyle besin maddesi, giyim, battaniye ve ısıtıcıdan oluşan 41 araçlık arkalama malzemesi toplandı.

Share: