Balıkesir haberi | Dursunbey’deki genel ağ sorunu muhalefetin gündeminde

CHP Umumi Başkan Yardımcısı Ahmet Atak, Dursunbey’in kırsal 17 mahallesinde internet ve cep telefonu çekmediği için vatandaşların yaşadığı mağduriyete ilgi çekerek, “Dursunbey ilçemizin 17 rustik mahallesinde ne telefon hangi üstelik genel ağ çekiyor. ‘Teknoloji ve bildirişim çağında yaşıyoruz’ diyorsunuz ama sunu haddinden fazla düşünce aldığınız Dursunbey’in kırsal mahallelerinde kıvrak vatandaşlarımıza interneti dahi çökertme telefonlarını da çokça görüyorsunuz” dedi.

Dursunbey’in Hacılar, Kızılköy, Durabeyler, Çakırca, Mıcırlar, Beyce, Ericek, Odaköy, Mahmudiye, Hamzacık, Süleler, Kavacık, Şabanlar, Umurlar, Taşmak, Karakaya, Meydançayır mahallelerinde internet ve cep telefonları çekmiyor. Muhtarların bu konudaki girişimleri âlem kalırken, CHP Genel Başbuğ Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, yaşanan mağduriyeti TBMM Umumi Kurulu’nda yaptığı konuşmasında dile getirdi.

Evrensel hizmet fonu var ama Dursunbey’e envestisman yok

CHP’li Akış, Türk Telekom’un 2005 yılında özelleştirilmesinin peşi sıra, rustik bölgelerde yaşayanlara sunulacak genel ağ ve elektronik danışma hizmetlerinde kamu yatırımlarının bitmeme ettirilebilmesi için ‘Cihanşümul Bakım Fonu’ oluşturulduğunu hatırlattı. Atak, TBMM’deki konuşmasında, “Dursunbeyli hemşehrilerim Eriştirme Bakanı’na soruyor, ‘Bu çeşit yatırımlar üzere kurulmuş Evrensel Bakım Fonu’nda 2021 yılında toplanan 2 milyar 140 milyon 176 bin 723 liradan bizim sorunumuz için hangi büyüklüğünde servet ayrılacak?’ dedi.

CHP Umumi Başbuğ Yardımcısı Atak, TBMM Umumi Kurulu’nda yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi:

“‘Çağ atladık’ diyen SELIM Fırka iktidarına Balıkesir Dursunbey’den rey var. Dursunbey ilçemizin 17 rustik mahallesinde hangi telefon ne da genel ağ çekiyor. ‘Teknoloji ve iletişim çağında yaşıyoruz’ diyorsunuz ama sunma çokça oy aldığınız Dursunbey’in rustik mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımıza interneti üstelik çökertme telefonlarında çokça görüyorsunuz. ‘170 milyon liraya servet olacak’ deyip 343 milyon liraya Çamlıca’ya Radyo ve Monitör Kulesi çalı AK Fırka iktidarı, Dursunbey Umurlar Dağı’na vatandaşlarımızın sorununu çözecek aynı vericiyi bile dikemiyor. Bu sorunu dile getirmekten bilcümle muhtarlarımızın dilinde tüy bitti.” – BALIKESİR

Share: