TBMM Umumi Yerleşmiş toplandı

TBMM Umumi Müesses, Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı.

SELIM Öğür Uşak Mebus İsmail Zaman “Uşak’ın Antagonist İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı”, DOĞRU Fırka Balıkesir Saylav Mustafa Canbey “Balıkesir’de planlı Konfedere Milletler Dünya Yerleşme Günü”, İYİ Fırka İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu ise “İstanbul’da yaşanılan sorunlar” konularında ruzname dışı meşveret yaptı.

DÜRÜST Öğür Balıkesir Mebus Canbey, Balıkesir’in doğası ve kültürüyle cennet bir bucak olduğunu belirterek, Mürekkep Milel Dünya Habitat Günü’nün Balıkesir’de kutlandığını söyledi.

Önceki yıllarda dünyaca adlı şehirlerin ocak sahipliği yaptığı Birleşmiş Milletler Acun Yerleşme Haset amacıyla bu yıl Balıkesir’in seçilmesinin büyük ayrımsız iftihar olduğunu dile getiren Canbey, birçok ülkeden dip düzem yöneticilerin katıldığı programın 110 ülkede 7 dilde etkili yayınlandığını kaydetti. Canbey, “Turizmden gastronomiye, sanayiden vücut ve süt ürünlerine, zeytinyağına büyüklüğünde erbap olduğu mecmu zenginlikleri Türkiye ve dünyaya lanse etmek için değme alanda gelişen Marka Şehir Balıkesir vizyonuyla şehrimiz amacıyla yaptığımız çalışmaların meyvelerini verdiğini kabul etmek bizler üzere çekicilik donör.” dedi.

İYİ Fırka İstanbul Saylav Nuhoğlu ise İstanbul’un sığınmacılar ve kaçaklarla birlikte 18 milyon nüfusuyla vakit kaybetmeden Türkiye’nin değil Avrupa’nın birlikte sunu iri şehri olduğunu rapor etti.

İstanbul’da yaptıkları icraat sonucunda halkın yaşadığı ana sorunları belirleme ettiklerini anlatan Nuhoğlu, sorunların başında ekonomi ve sığınmacılar konularının meydan aldığını belirtti.

Share: