Tatvan’da ‘Sağlık Sokağı’ ile vatandaşlar bilgilendiriliyor

Tatvan’da ‘Afiyet Sokağı’ ile vatandaşlar bilgilendiriliyor

BİTLİS – Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü marifetiyle Ahali Sağlığı Haftası zımnında Tatvan ilçe sahilinde ‘Keyif Sokağı’ kurularak vatandaşlar bilgilendirildi.

Halk sağlığının ve havari sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak üzere temas sene 3-9 Eylül tarihleri ortada Afiyet Bakanlığı aracılığıyla gerçekleştirilen Umum Sağlığı Haftası etkinlikleri ile vatandaşlar bilgilendiriliyor. Bitlis Esenlik Müdürlüğünce Tatvan sahilinde gerçekleştirilen ‘Keyif Sokağı’ etkinliğiyle vatandaşlar açılan stantları gezerek gerginlik, boy ve kilogram ölçümü ile gövde kitle analizi yaptırdı. Vatandaşlar, ücretsiz sağlık taraması yaparak kenar ve diş sağlığı, çağ şekeri, voltaj ölçümü, esrar ürünlerinin zararları, sağlıklı tagaddi önerileri, fizik tedavisi sağlık hizmetleri, seyyar mamografi aracı ile meme başı kanseri taraması ve süreğen emraz için bilgilendirildi.

Stantları gezen çocuklara palavra, vatandaşlara ise sağlıkla ilişkin broşürler dağıtıldı.

Konuyla ilgilendiren açıklamalarda mevcut Bitlis Keyif Müdürü Uzman Hekim Emine Kübra Dindar Demiray, “3-9 Eylül Umum Sağlığı Haftası cihetiyle birtakım etkinlikler düzenledik. Bunların bütünü halkımıza ücretsizdir. Alelhusus kabile, kilogram, yağ ölçümü, içki şekeri, voltaj, kalp aksesi riski değerlendirilmesi, kanser tarama, familya planlaması, mehtaplı ve telkih brifing, ruh sağlığı ve hıfzıssıhha danışmanlığı, örgen bağışı üzere bir nice anlamda benzeri himmet planladık. İlk başta Tatvan Dirim Alışveriş Merkezinde bunu gerçekleştirdik. Bugün Tatvan sahilinde yapıyoruz. Erte ise Bitlis merkezde yapacağız ve kül halkımız davetlidir. Bu model tarama programlarının olması gerçekten çok şişman benzeri şans. Bundan etraf tamlık Bitlislileri bu etkinliklere davet ediyorum” dedi.

Bitlis İl Afiyet Müdürlüğünün pir ayrımsız hizmeti gerçekleştirdiğini dile getiren Fazıl Engin adlı yurttaş ise “Bitlis Esenlik Müdürlüğünün hazırlamış olduğu bu hizmetten ortalık kendilerine teşekkürname ediyorum. Hasis haddinden fazla sunturlu tıpkı hizmet ve burada vatandaşlarımız çabucak gelip keyif durumlarını öğrenebiliyorlar. Gerilim ve şekerlerini ölçüp sonucu hemencek alabiliyorlar. Iyicene tıpkı bakım oldu. Çalışanlardan ve emeği sabık herkesten Tanrı razı olsun, herkese teşekkür ediyorum” diyerek konuştu.



Share: