Suudi Prens Twitter’a çarpıldı!

Elon Musk’a 44 milyar dolarlık Twitter devralımı için 7,1 milyar dolarlık finansman sağlayan A-List yatırımcılarından biri olan Suudi Arabistanlı Twitter yatırımcısı Prens Ahali Velid Bin Talal, 13 Mayıs Cuma haset behre başına 40.70 ila 40.76 dolar beyninde prosedür görürken bütün 20 milyon dolarlık 490 bin Twitter hissesi satın aldı.

ESIR’üstelik taşınır kıymetler ve borsaları denetleyen Securities and Exchange Commission (SEC) yoluyla yayımlanan dosyada, Prens’in pay toplamasının Elon Musk’ın Twitter satın alımının askıya aldığını açıklamasının ardından hisselerin 45,08 dolardan 40,72 dolara düşerek yüzde 9,7 değer kaybettiği güne denk geldiği anlatım edildi.

1,7 milyon dolar kötülük etti

SEC dosyasında, yıllar bilahare ilk defa Twitter hissesi aldığı ortaya sâdır Prens Ahali Velid Bin Talal’ın 40,72 dolardan aldığı hisseleri daha sonraları 18 Mayıs’ta yüzde 8,5 zararla 37,27 dolardan doğrudan çıkardığı ve 1,7 milyon dolar uymazlık ettiği söylendi.

Suudi kraliyeti aracılığıyla yönetilen Kingdom Ana Ortaklık Company, akıbet hissesini ilkokul yıldan aşkın tıpkısı süre önceki satın ahzetmek amacıyla tahminî 34,9 milyon Twitter hissesine sahip durumda bulunuyor.

Prens Ahali Velid Bin Talal dahi 14 April’birlikte, Musk’ın Twitter’ı devralmasını kaba bir şekilde eleştirmiş, “Twitter’ın yer nazik ve mufassal vadeli hissedarlarından biri olan @Kingdom_KHC ve bu teklifi reddediyorum” diye tweet atmıştı.(NTV)

Twitter satışını durduran Elon Musk’tan eskimemiş adım: Yardım istedi!

Twitter’ın satışı askıya alınmıştı: Sebebi anlaşılan oldu!

Trump: Yalnızca aptallar Twitter için bu parayı öder

Musk’tan Twitter tazminatı 1 milyar dolar!

Share: