Ezgi’nin katilinin bulunması amacıyla 17 şehirde duvar ve direklere afişler yapıştırıldı

İZMİR’in Eğlek ilçesinde, metrukiyet aşamasındaki eşi Şarkı Özarslan’ı (31) tabancayla öldürüp kaçan Bahir Özarslan’ın (36) bulunması üzere kadın dernekleri, aralarında İzmir’in de olduğu 17 şehirde duvarlara ve direklere ‘Tarz’nin katili aranıyor’ mukayyet afişler yapıştırdı. Melodi’nin ablası Hazal Zerkin, “İşin bu tarafıyla uğraşmaktan kişi acımı yaşayamadım. Hayat çıktı bizim için devam etmiyor” dedi.

Olay, sabık 28 Temmuz’birlikte, Konak ilçesi Mersinli Mahallesi’ndeki aksiyon yerinde meydana geldi. Bahir Özarslan, metrukiyet aşamasındaki eşi Şarkı Özarslan’ın çalıştığı hareket namına geldi. Çıkan tartışmada Deniz Özarslan, belinden çıkardığı tabancayla eşinin başına biberli edip, kaçtı. İhbar üzerine görüngü hesabına polis ve keyif ekipleri gönderme edildi. Özarslan, ambulansla Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Terbiye ve Araştırı Hastanesi’hangi kaldırıldı. Tedaviye alınan Sıkıntı Özarslan’ın düşünce ölümü gerçekleşti. Özarslan’ın ailesi, kızlarının organlarını affetme kararı aldı. Sağlık Bakanlığı ile ölçülü yazışmanın ardından Özarslan’dan koronavirüs testi üzere denk makbuz. Test sonucunun pozitif çıkması zımnında Özarslan’ın bağışlanan organları alınamadı. Karın ölümü gerçekleşen ve benzeri süredir makineye bağlı ateş parçası Şarkı Özarslan, 11 Ağustos’ta hayatını kaybetti. Özarslan’ın cenazesi Urla’dahi kılınan cenaze namazının arkası sıra Özbek Mezarlığı’nda toprağa verildi.

KATİL BULUNAMADIDeniz Özarslan’ın yakalanması üzere başlatılan sormaca sürerken karı dernekleri bile olayın şüphelisinin yakalanması için Karı Cinayetlerini Durduracağız Platformu Eş Meclisleri üstelik ası çalışmalarına devam ediyor. İlk olarak İzmir’dahi şehrin güçlü noktalarına yapıştırılan ve Bahir Özarslan’ın fotoğrafının de bulunduğu ilanlara, ‘Ezgi Zerkin’in katili Bahir Özarslan nerede?’ yazılırken, ayrıksı şehirlere üstelik afişler yapıştırılmaya başlandı. Kırklareli, Tekirdağ, Sakarya, Adana, Isparta, Ankara, Eskişehir, Gaziantep, Antalya, Kocaeli, Manisa, İstanbul, Balıkesir, Niğde, Düzce ve Samsun’de üstelik Özarslan’ın fotoğrafının birlikte bulunduğu ilanlara, ‘Üzüntü Zerkin’in katili Bahir Özarslan aranıyor’ bağlanmış afişler aktif caddelerdeki duvarlar ve direklere yapıştırıldı. Bu şehirlerin beraberinde ayrımlı şehirlere de bu afişlerin yapıştırılacağı öğrenildi.’HAYAT DEVAM ETMİYOR’Ezgi’nin kardeşi Hazal Zerkin, geride küsurat sürede Deniz Özarslan’a ait tek müsaade olmadığını söyledi. Zerkin, “Katili gören on paralık kimesne bulunmayan. Hemen olaydan sonradan dolmuşa bindiği tespit edilmişti. Ancak hangi hikmetse indiği görülmüyor. İşin bu tarafıyla uğraşmaktan zat acımı yaşayamadım. Avlu daha çok bizim üzere devam etmiyor. Ailemizden biri kaybettik. Ablamla bu arada platformlarda hep vardık. Karı el birliği derneklerinde, avrat meclislerinde bulunduk. Fakat bizim başımıza de geldi. Benzeri yerden yok etmek gerekiyor deniyor ama başlanmıyor. Cümle olayı unutsa de tığ temas dakikamızda bu acıyla yaşıyoruz. Ablam geçmiş değil, serencam üstelik olamaz” dedi.

Share: