Asyalı zenginlerin yeni gözdesi: Yeni ve popüler NFT koleksiyonları

NFT piyasası, Ev ayındaki sevir döneminden Mart ile Mayıs arasındaki benzeri muvazene ve süreletme aşamasına kadar, Aile ile Mayıs 2022 ortada inişli yokuşlu bire bir proses yaşadı. 

Huobi Araştırı Enstitüsü’nün raporu, sürekli kendisine faziletli rica olmaksızın, eskimemiş satışa çıkan NFT koleksiyonlarının piyasayı etkilediğine ve sermayeyi sakat koleksiyonlardan uzaklaştırdığına dikkat çekiyor. Raporda ayrıca, piyasanın sürdürülebilir ve yatırımcılar üzere çalımlı kalması için alıcıları akça kapma projelerinden ve cüzdan dolandırıcılıklarından destek olmak amacıyla araçlar ve platformlar geliştirilmesi gerektiğine aksan yapılıyor.

Yıpranmamış ve pop NFT koleksiyonlarının NFT’lere olan ilgiyi ateşlediğine belen edilen “2022 NFT Alışveriş Trendleri (Aile-Mayıs)” antetli raporda, PhantaBear ve Asya’nın önde mevrut başka NFT projelerinin, Asya’daki varlıklı Çince mütekellim pazarlardan NFT alıcılarını pazara çektiği anlatım ediliyor. Raporda öne çıkan farklı noktalar şöyle:

Gürpedek azrail akışı aya fiyatları yükseltti

Vehleten kamera akışı, piyasa talebinin arzı aşmasına bozukluk oldu ve bu yüzden neredeyse herhangi bir NFT koleksiyonunun taban fiyatını yükseltti. Fakat, fırsatçı proje ekipleri bu fenomeni yarar ika şansı namına gördüler ve alıcıların saflığından yararlanan acul mülk iktisap planları amacıyla düşük çabalama müstelzim, bağan kaliteli projeler başlattılar.

NFT talebi düştü, cüret sarsıldı

Yaratıcıların bu asıl eylemleri, büyük miktarda sermaye ve likidite çıkışıyla sonuçlandı; alıcılar antrparantez dolandırıcılıklardan, hack’lerden ve değeri sakıt düşük birinci sınıf koleksiyonlardan dahi servet kaybetti. Serencam adına, NFT talebi düştü ve halkın güveni sarsıldı.

2022 Mart ayından Mayıs ayına kadar yıpranmamış koleksiyonlar ortaya çıkmaya bitmeme etti, fakat bu projeler pazara bakir alıcılar çekmedi ve alıcıların NFT’lere olan ilgisi bağan kaldı. Ancak, sair NFT koleksiyonlarına cemaat olan mevcut NFT satıcılarından eskimemiş koleksiyonlar murat edilmeyi sürdürüyor.

Halkın güveni üzere ıslahat şarrt

Piyasanın kâin durumu, kullanıcıların yıpranmamış koleksiyonlar satın kabul etmek üzere sermaye almak amacıyla eski NFT koleksiyonlarını sattığı bir format. Bu kullanılmamış koleksiyonlar mevcut pazarı bulandırdı ve sakat NFT’ler üzerindeki koca baskısını artırdı.

NFT pazarı hala hack ve servet selp projeleriyle meşbu ve kitleler NFT’leri ayyarlık ve yüksek riskli mevcudat yerine görmeye devam ederse, NFT’lere mütemmim güveni ve amme ilgisi artmayacaktır. Halkın NFT’lere olan ilgisini ve güvenini yeniden kazanması üzere ayrımsız çevre konsolidasyonu ve reform dönemi araç.

Yâren Anadol’un NFT eseri rekor fiyata satıldı

Hyundai, NFT koleksiyonunu piyasaya sunuyor

Korsanlar, 2,8 milyon dolarlık NFT çaldı

Cumhur Reisi Erdoğan’ın vuraç tutuşu NFT’ye dönüştürüldü

Neal Stephenson önce NFT’sini aldı

NFT’nin Türkçe karşılığı belirlendi

Share: