Sivas’ta 2’nci Arsıulusal Dişçilik Kongresi başladı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Dişçilik Fakültesi eliyle düzenlenen 2’nci Arsıulusal Dişçilik Kongresi başladı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, 4 Eylül Firez Merkezi’nde planlı kongrenin açılışında mütekellim SCÜ Rektörü Prof. Dr. Bilici Nasip, Dişçilik Fakültesi’nin 1995 yılında kurulduğunu anımsatarak, şu anda güzel işlemler çıkardığını belirtti.

Fakültenin salgın döneminde yaşıt icraat yaptığını aktaran Baht, “Kurultay amacıyla bire bir fuar alanı oluşturduk ve TÜBİTAK tarafından destekleniyoruz. Kongre süresince düzenlenecek kurslar var ve bu kursların dişçilik camiasına ulama vermesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Mevsuk Iz ise kentte 5 yataklı vagon 69 üniteli Ağız ve Diş Hastanesi ile Dişçilik Fakültesi bulunmasının makro olduğunu vurguladı.

Sivas’ta 300’e mümasil diş hekiminin görev yaptığını nâkil Yayın, “İlimizde gerçekleşen bu kongrenin, ülkemiz için akıbet mertebe yararlar taşıdığını afişe etmek istiyorum. Kongrenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Dişçilik Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu de kongrede diş hekimliğinin tüm uzmanlık alanlarında deneyimli, acun çapında birbirinden altın akademisyen ve konuşmacılar aracılığıyla, aktüel ve yenilikçi yaklaşımlarla ele alınacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından, oturum başkanlığını Prof. Dr. Vildan Bostancı’nın yaptığı kongrenin geçmiş oturumunu İsveç’te bulunan Prof. Dr. Nagihan Bostancı açıktan bağlantı vasıtasıyla gerçekleştirdi.

Kurultay, 24 Ilkgüz’de sona erecek.

Share: