Reisicumhur Erdoğan: “Bu kardeşiniz görevde olduğu sürece getiri her geçen kamer inmeye devam edecek”

Cumhur Reisi Erdoğan: “Bu kardeşiniz görevde olduğu sürece nema rastgele güzeşte kamer inmeye bitmeme edecek”

BALIKESİR – Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan, zenginlik düzeyinde yaşanan kayıpları yeryüzü iyi kendilerinin bildiğini, bunu telafi edecek tedbirleri aldıklarını belirterek, “Ülkemizin ve milletimizin hiçbir meselesinde olmadığı üzere sahn pahalılığı hususunda gözümüzü gerçeklere kapatmadık, kapatmayız. İnşallah yılbaşında umum kesimlerin durumlarını yeniden düzenleyip bolluk kayıplarını biraz henüz telafi edecek adımları atacağız” dedi. Erdoğan, faizin seçkin ay inmeye devam edeceğini, yatırımcıyı faize ezdirmeyeceklerini anlatım etti.

Cumhurbaşkanını 6’lı masa pankartı ile karşıladılar

Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir Kuva-i Milliye Meydanı’nda şişman açılış töreninde vatandaşlara hitap etti. “Zeytini koydum felaket, çıkardım yağını basa basa. Balıkesir efelerinden rey çıkmaz sana 6’lı masa” pankartını okuyarak konuşmasına başlayan Erdoğan, “Bizim insanımız, milletimiz hakeza. Kimsenin aklına gelmeyeni onlar geçmiş Cenabıhak koyarlar masaya. Biz da milletimizle ayrımsız olduğumuzda dünyanın yükü omuzlarımıza binse, şikayet etmiyoruz. Yedi düvel karşımıza dikilse üstelik eyvallah etmiyoruz. Hassaten de kuruluşun, kurtuluşun şehri Balıkesir yanımızda olduğu müddetçe, Allah’ın izniyle aşamayacağımız engel, üstesinden gelemeyeceğimiz sıkıntı yoktur. Tığ birlikte gönlümüzü şen etmek üzere Balıkesir’deyiz. Balıkesirli kardeşlerimizle birlikteyiz. Bu hangi oylumlu bir iştirak. Balıkesir zaman bire bir ayrıksı. Gümbür gümbür 2023’e yürüyor. Eliniz, diliniz dert görmesin diyorum. Dua ediyorum. Anne kademe, toyluk kolları, kadın kolları sandıkları patlatmaya var mıyız? Sandıklardan inşallah Halk İttifakı ile geleceğe yürümeye var mıyız” dedi.

357 ayrı envestisman kaleminin açılışı yapıldı

Toplam yatırım bedeli 10 milyar 819 milyon lirayı bulan güncellenmiş masraf tutarıyla üstelik 37,5 bilyon lirayı geçen 357 ayrı yatırım kaleminin şişko açılışını yaptıklarını belirten Reisicumhur Erdoğan, “Açılışını yapacağımız yatırımları özetlersek, dört esas başlıkta; ‘terbiye, esenlik, adalet ve emniyet’ dedik. Bu dört asıl başlığı henüz sonra erişim, enerji, ekincilik, dış yöntem ile güçlendirdik. Türkiye’yi 20 yılda hamdolsun bu 4 asıl ağaç üzerinde yükselterek buralara geldik. Eğitimle başlıyoruz dedik. Anaokulundan liseye, spor salonundan atölyeye kadar 71 ayrı eğitim bilimi yatırımının açılışını buradan yapıyoruz. Üniversitemizin İlahiyat Fakültesi ve Teknoloji Ihya Merkezi Binaları ile Bandırma Onyedi Ilkgüz Üniversitesi’nin 15 ayrı yatırımını gerçekleştiriyoruz. Edremit İlçe Kütüphanesini, Edremit Kültür Merkezi ve Spor Salonu’nu muhtelif ilçelerdeki kayran, yurtlarını hizmete açıyoruz. İvrindi, Marmara, Gömeç kaymakamlık hastanelerinin değişik ilçelerimizdeki ev sağlığı merkezlerinin Bandırma Munsap Diş Sağlığı Merkezi’nin ve muhtelif hastanelere yapılan eklenmiş binaların resmi açılışlarını yapıyoruz. Karesi Yaşlı Bakım Evi ve Iyileştirme Merkezi, çeşitli gelgel hizmet binaları, enerji yatırımları, altyapı yatırımlarının, Hitit Eroin Yatırımları’nın açılışlarını yine buradan gerçekleştiriyoruz. Ara Vermek yok, yola bitmeme . Çalışacağız, üreteceğiz istihdam sağlayacağız ve ihracatımızı bununla patlatacağız” diyerek konuştu.

“30 bilyon dolarlık dış satım 250 milyar dolara yaslandık”

“Tığ göreve geldiğimizde 30 milyar dolarlık ihracatımız varken, bugün imdi 250 bilyon dolara yaslandık. Burası kasaba devleti değil, Türkiye” diye niteleyerek konuşmasını sürdüren Erdoğan, “6’lı masa bundan anlamaz. Onlar daha adaylarını tayin edemediler. Ulaştırmada, Gönen- Manyas yolunun merkez havalimanı terminal binasının, sulamada Ardıçtepe Barajı ve çeşitli dere ıslahlarının açılışlarını yapıyoruz. Belediyelerimizin tamamladığı majör yatırımlar var. Büyükşehir Belediyemiz el yapımı, düzenlemesi, dinlenme kampı alanı yapımı, restorasyonlar, periferi düzenlemeleri, peyzaj çalışmaları, enfrastrüktür projeleri gibi çok sayıda yapıt ve hizmeti gerçekleştirdi.

6 Ilkgüz, Karesi, Bigadiç, Havran, Kepsut, Dursunbey, Burhaniye, Edremit ilçe belediyelerimizde haddinden fazla sayıda yayın ve hizmeti şehrimize kazandırdı. Balıkesir ve ilçelerindeki tevhit sanayi bölgelerimizde envestisman bedeli 7,6 milyar lirayı güzeşte, aktüel değerle 28 milyara yaklaşan 42 organizasyon hür teşebbüs marifetiyle yapılarak üretime geçirildi. Tamam kamu ve özel sektör yatırımlarının şehrimize şiddetli, çoğalan olmasını diliyorum. Bu yatırımları şehrimize kazandıran bakanlıklarımızı, kurumlarımızı, belediyelerimizi, özel sektörümüzü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşlarımızı sokakta bırakmadık”

20 yıldır Balıkesir’e yapılan hizmetlerin özetini da anlatan Reisicumhur Erdoğan, “Balıkesir’imizin nereden geldiğini göstermek için akıbet 20 yılda eserlerin özetini anımsatmak istiyorum. Son 20 yılda Balıkesir’e 50 bilyon teklik tutarında envestisman yaptık. Eğitimde 4 bin 448 adet eskimemiş derslik kazandırdık. İkinci büyüklük üniversitesi namına Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ni kurduk. Bilgisizlik ve Sporda 8 bin kapasiteli faziletli öğrenim sıkıntılı binaları açtık. 37 spor tesisi inşa ettik. Sağlıkta Balıkesir’e toplamda 2 bin 334 yataklı vagon 32 şifahane ile gelişigüzel 78 afiyet tesisi yaptık. Toplumsal yardımlarda Balıkesirli gerekseme sahibi vatandaşlarımıza bütün 4 bilyon lira esas tahsis ettik. Biz vatandaşımızı sokakta bırakmadık. Değme zaman yanı sıra olduk. bundan sonra de birlikte olacağız. Belde Şehircilikte TOKİ marifetiyle Balıkesir’bile 11 bin 814 bölük projesini hayata geçirdik. Cumhuriyet Altını tarihinin sunma şişman ev hamlesinin ilk etabı olan 220 bin sosyal basamak projesi çerçevesinde Balıkesir’de 3 bin 900 konut nesir edeceğiz. İlk evim ilk işyerim adını verdiğimiz projemize Balıkesir’birlikte şu ana büyüklüğünde 42 bin başvuru yapıldı. Kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde ilimizde 2 milyon metrekare alanda çalışmalarımız sürüyor. Şehrimize kazandıracağımız kavim bahçelerinden İvrindiyi tamamladık. Sındırgı, Kepsut ve Havran’daki projelerin yapımına devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Gelişmiş ülkeleri sıkıntılı kış bekliyor”

“Üretim gücümüzle geliştirdiğimiz kişi hesaplı büyüme modelimiz yardımıyla analog cila oynuyoruz. Hatırlarsanız bizim ekonomideki uygulamalarımızı birkaç ay öncesine kadar içeride ve dışarıda birileri yerden yere vuruyordu” diyen Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan, “Toptan ekonominin bütün cesim kurumları ve aktörleri bizim uyguladığımız programı konfirmasyon ve tavsiye fail meşruhat yapmaya başladı. Hep söylediğimiz gibi, tığ en başından beri ne yaptığımızı biliyorduk, neyi hedeflediğimizi biliyorduk. Erke ve emtia kriziyle başlayan mesail cihetiyle ümranlı ülkeleri siftinlik boğuk bire bir şita bekliyor. Bizim Elhamdülillah böyle tıpkı derdimiz namevcut. Vakit Kaybetmeden doğalgaz, yer yağı, cümbüş değil. Ümranlı ülkelerin asayiş ve zenginlik kalelerini tehdit eden metanetli çok sav her an kelle ifşa etmek üzere pusuda bekliyor. Biz ise, yatırım, istihdam, istihsal, dış satım ve akan çok vasıtasıyla ülkemizi izam esasına müstenit programımızı kararlılıkla uyguluyoruz. Üretim tarafı mebzul gidiyor, istihdamda sunma faziletkâr kur olan 31 milyona dayandık. İhracat rekor kırıyor. Aut ticarette enerji maliyetlerindeki müfrit artma ve sanayide meydanlık yapıt ithalatından kaynaklı sapma yaşanıyor. İleride fazlasıyla telafi edecek potansiyele sahibiz. Herhangi Bir dolaşma yeni sava ve proje ile milletimizin karşısına çıkıyoruz. Köprüler, yollar, demiryolları yapıyoruz. Tüneller ve sondajlar açıyoruz, fabrikalar kuruyor, konutlar nesir ediyoruz, defans sanayisini güçlendiriyor harekatlar yürütüyoruz” diyerek konuştu.

Diplomasi trafikleri yönettiklerinin altını çizen Erdoğan, ” Karadeniz’üstelik bundan sonra araştırı gemilerimiz var mı. Kendi araştırı gemilerimizle 12 bin metre derinliğe iniyor, oralarda muayene yapıyoruz. Eskiden nerede taharri gemimiz olacaktı. Burası Türkiye, iki sunum de sismik araştırı gemimiz var. İnşallah deminden doğalgazımızı de çıkardığımız andan köpek ibaren; Türkiye’nin nereye varacağını anlayın. Görüşme ettiğimiz herhangi bir şehirde onlarca yüzlerce eseri hizmete alıyoruz. Katıldığımız seçkin toplantıda yüzyıllık sorunların çözümü anlamına gelen reformların müjdelerini paylaşıyoruz. Ülkemizi içeride ve dışarıda güçlendirecek hangi varsa hepsini azim, kararlılıkla sükse ile yürütüyoruz. Sunma iri sorunumuz geçtiğimiz fasıla ayından itibaren yükselişe geçen enflasyonun insanlarımızın günce hayatlarında kat açtığı sıkıntılardır. Faziletli pahalılık kül dünyanın sorunu. Bugün Avrupa’dan Amerika’evet dünyanın neresinde dallı güllü yakınınız varsa, kendilerine sevgili. Esas tabloyu onlar size anlatacaklardır. İnsanlarımızın refah düzeylerinde yaşanan kayıpları sunu gür tığ biliyoruz. Bunu telafi edecek tedbirleri bile biz alıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin tek meselesinde olmadığı gibi sahn pahalılığı hususunda gözümüzü gerçeklere kapatmadık, kapatmayız” ifadelerine meydan verdi.

“Yıldırı örgütlerini çökerttik”

Eke olanın ülkenin ve milletin meselesini yapıcı yaklaşımla, yükü arttıran değil denge paylaşan anlayışla tartışma zemini ortaya koyabilmek olduğunun altını çizen Erdoğan, “Bu erdemden yoksun anlaşılan kesimler milletimizi karamsarlığa getirmek için pireyi deve yapıyor. Birileri bile pusarık havayı okazyon düşünülerek türe ettiğinin ötesinde kazançlar sağlamaya çalışıyor. Devleti, milleti soyma peşine düşüyor. Ne yaygaracılara hangi fırsatçılara meydanı bırakmayacağız. Biz milletimizin derdiyle dertlenmeyi hayatın merkezine yerleştiren partiyiz. Hükümete geldiğimizden beri vesayet güçleri uğraş ettik. Terör örgütlerinin başını bu anlayışla ezdik. Gabarda, Cudi’bile Tendürek’de besler deresinde bundan sonra inler ağız ağıza boşaltıldı. Bundan Sonra duyuyor musunuz bunların seslerini. Çünkü askerimiz, polisimiz düzenlilik güçlerimiz hep alay malay bu mücadele ile terör örgütlerini çökertti. Artık yaylalarda benim vatandaşım çıkıp ferah ferah piknik yapabiliyor. Ne sıkıntılar yaşadık. Demincek bunlar namevcut. Güneydoğu şark parçalanmamış bu illerde geceleri saat 12’lere büyüklüğünde vatandaşım sokaklarda. Darbecilere sokakları bu tatlılıkla sıkı ettik. Hesaplı tetikçilerin önünü bu anlayışla kestik. Küresel yöntem ve iktisat baronlarının karşısında bu anlayışla ülkemiz ve milletimizin hakkını hukukunu savunduk. Zaman insanımızın güvenliğini, huzurunu, işini aşını geleceğini himaye üzerine yerleşmiş yönetim anlayışımızla içeride ve dışarıda Türkiye’yi kül badirelerden çıkartarak yolumuza devam ediyoruz. Türkiye yüzyılı üzere eskimemiş vizyonlarla gençlerimize bırakacağımız nazik ve kıvrak Türkiye’nin inşası için çalışıyoruz. Göreve geldiğimizde Türkiye’nin genelinde 76 üniversite vardı. Şimdi 208 üniversitemiz var. Üniversitesi sıfır ilimiz yok” diyerek konuştu.

“Yılbaşında refah kayıplarını telafi edeceğiz”

Göreve geldiklerinde öğrenci bursunun 45 lira olduğunun vurgulayan Erdoğan, “Şimdi burs 850 teklik oldu. Doktora öğrencilerinin ki minimal ücrete imdi. İnşallah yılbaşında tam bu kesimlerin durumlarını gene düzenleyerek bol bolamat kayıplarını az buçuk daha telafi edecek adımları atacağız Türkiye yaşayan ayrımsız ülkedir. Bu ülkeye yaptığımız arz nazik hizmetlerden biri sakat Türkiye’nin hastalıkları beyninde meydan kayran kamu maliyesindeki bozulmalara cevaz vermeyişimiz olmuştur. Vaktiyle harç alınıyordu. Bu masraf sebebiyle gençler boykotlar yapıyordu. Biz geldik harcı tamamen kaldırdık. Demin masraf namevcut. İsteyene burs, güven veriyoruz. Yurtlarımız şu anda ihtiyacı karşılayacak noktada. 850 bin mektepli kapasiteli Türkiye genelinde yurtlarımız var.

Hani diyorlardı evet aynı yılda yaparız. Bay Kemal sen tek madde yapamazsın. Sen içtimai sigortalar kurumunu kötü ettin, mahvettin. Uğraş Ay’ın programında hastanelerde tutak alınan hastalarımız vardı. Kimdi o devir SSK’nın başında? Bundan benzeri şey olmaz. Aman dikkatli olalım” dedi.

“Faizler inmeye bitmeme edecek”

Erdoğan sözlerini şöyle noktaladı: “Eğer, biz bu ülkeyi 15 seçimdir seçme kazanamayan bu Erkek Kemal’e benim milletim inanmadığı amacıyla bu yolu açmıyor. artık birlikte açmayacak. Demin tığ, bu adamları atarken, ayrımsız şeyi görüyoruz. Ülkemiz için kalımlı tıpkısı yıldırma. İşte onlar bunlardır, bunlara bu yıldırma imkanını vermeyeceğiz. Cumhur İttifakı kendisine 2023’ten itibaren eskimemiş ayrımsız döneme gireceğiz. Siz kararlılık gösterdikten sonradan tığ bu yolda serdengeçti can eylemişiz. Hakeza de devam edeceğiz. Ülkemiz üzere kalımlı bir gözdağı ve telafisi print tıpkı yıkım haline dönüşecek tek adımı atmayacağız, attırmayacağız. Demincek sadece fiyatlardaki sansasyon ile mücadele ediyor, insanlarımızın gelirlerini bakir karşılık seviyesine bakarak yükseltmeye çalışıyoruz. Sorunumuz devletin batması değil, fiyatlarımızın dalgalanmasıdır. Bu niteliksiz gerçeği göremeyen sanki iktisatçılar getiri lafını gevelemeye bitmeme etsin biz istihsal ve istihdamı destekleyeceğiz. Bu kardeşiniz bu görevde olduğu sürece getiri değme sabık devir, rastgele geçen hafta, her sabık ay inmeye devam edecektir. Kimse bize akıl vermesin. Yatırımcı gelsin bizim cesamet bankalarından yüreklilik talebinde bulunsun. Onları biz faize ezdirmeyeceğiz. Zira envestisman erdemli faizle olmaz. Başbakanlığım döneminde tığ enflasyonu 6,4’e düşürmüştük. Faizi 4,6’evet indirmiştik. Bunu tığ yaptık. Erte da gene şu andaki bu gidişi biz doz çıkaracağız. Bugüne kadar el erki ve kalkınma adımlarını pekâlâ başarı ile neticelendirdiysek, kâin sıkıntıları bile biz çözeriz, biz çözeceğiz. Türkiye yüzyılını birlikte inşa etmeye hazır mısınız? Balıkesir 2023’te tercihini balaban ve dallı güllü Türkiye’den yana yapmaya amade mısın? 2053 vizyonuna ehil çıkarak, evlatlarına sunu altın mirası bırakmaya amade mısın? Ülkemize diz çöktürmek isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakmaya amade mısın? Balıkesir yanımızda olduğu müddet bize durmak, tereddüt etmek namevcut”

Share: