Balıkesir ruzname haberi… Cumhur Reisi Erdoğan, Balıkesir’de şişman açılış töreninde konuştu: (4)

Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan, “Deminden yemeden içmeden fiyatlardaki dalgalanmayla mücadele ediyor, insanlarımızın gelirlerini bakir kıymet seviyesine bakarak yükseltmeye çalışıyoruz. Sorunumuz, devletin batması değil fiyatların dalgalanmasıdır.” dedi.

Cumhur Reisi Erdoğan, Balıkesir Kuva-yı Milliye Meydanı’nda düzenlenen “Balıkesir OSB, Çamlık Ulus Bahçesi, Ardıçtepe Barajı ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Dolgun Açım Töreni”ne katıldı.

Erdoğan, törendeki konuşmasında, bugün insanların güvenliğini, huzurunu, işini, aşını geleceğini siper üstüne kurulu dalavere anlayışıyla Türkiye’yi içeride ve dışarıda tamam badirelerden çıkartarak yola bitmeme ettiklerini söyledi.

Sadece bununla kalmadıklarını vurgulayan Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı” kabilinden bakir vizyonlarla gençlere bırakacakları şişman ve hareketli Türkiye’nin inşası için çalıştıklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, göreve geldiklerinde Türkiye genelinde 76 darülfünun varken bu sayının 208’e çıktığını, 81 vilayetin tamamında üniversitenin bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Daha Çok bizim gencimiz Iğdır’dan çıkıp Ankara’ya, İstanbul’a gitmesin. Muş’tan çıkıp Ankara’ya, İstanbul’a gitmesin. Daha Çok profesörlerimiz, doçentlerimiz, hocalarımız Iğdır’a gitsin, Ağrı’evet gitsin, Muş’a gitsin. Zımnında yavrularımızı orada eğitsinler, orada yetiştirsinler. Oralardan daha çok bakıyorsunuz bir numara adına mezun olan yavrularımız var. Buraya durup dururken gelmedik. Bunların önünü hazırladık. 76 üniversiteden 208 üniversiteye. Yaptığımız faziletkâr ecir artışlarıyla işçisinden memuruna, emeklisinden toplumsal arkalama alanına herkesin birlikte düz aldık. Göreve geldiğimizde neydi burs? 45 liracıktı. Deminden burs 850 liralık oldu. Doktora öğrencilerininki asgari ücrete çıktı. İnşallah yılbaşında yekpare bu kesimlerin durumlarını tekrar düzenleyerek, refah kayıplarını biraz elan telafi edecek adımları atacağız.”

“Bay Eksiksizlik, sen hiçbir öz yapamazsın”

Türkiye’nin etkili bire bir ülke olduğunu vurgulayan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bizim bu ülkeye yaptığımız yeryüzü balaban hizmetlerden biri, çarkıt Türkiye’nin hastalıkları arasında düz düzlük kamu finansal dengesindeki bozulmalara cevaz vermeyişimiz olmuştur. Bir Vakitler harç alınıyordu öğrencilerden. Bu masraf cihetiyle gençler hatırlayın, boykotlar yapılıyordu. Tığ geldik, harcı hangi yaptık? Tamamen kaldırdık. Demincek var mı masraf? Namevcut. İsteyene burs, güven veriyor muyuz? Veriyoruz. Yurtlarımız şu anda ihtiyacı karşılayacak noktada. 850 bin öğrenci kapasiteli Türkiye genelinde yurtlarımız var. Hani diyorlardı ya ‘1 yılda yaparız.’ Bay Kemal, sen hiçbir özdek yapamazsın. Sen, Içtimai Sigortalar Kurumunu yaman ettin, mahvettin. Çarpışma Ay’ın programını hatırlayın. Hastanelerde delibozuk alınan hastalarımız vardı. Kimdi o zaman SSK’nın başında? Erkek Eksiksizlik. Bundan benzeri öz gayrimümkün. Aman tetik olalım. 15 seçimdir, seçme kazanamayan bu Mösyö Eksiksizlik’e benim milletim inanmadığı üzere bu yolu açmıyor. bundan sonra da Allah’ın izniyle açmayacak.

Bu adımları atarken tıpkısı şeyi görüyoruz. Nedir o? Ülkemiz amacıyla sürekli benzeri yıldırma. İşte onlar, bunlar. Bunlara, bu gözdağı imkanını vermeyeceğiz. Topluluk İttifakı olarak 2023’ten itibaren dahi yeni bire bir döneme gireceğiz. Buna var mıyız? Buna amade mıyız? Mesele namevcut. Siz bu kararlılığı gösterdikten sonra tığ bu yolda feda-i duygusal eylemişiz ve böyle dahi devam edeceğiz.”

“Bulunan sıkıntıları birlikte biz çözeriz, biz çözeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke amacıyla kalıcı ayrımsız zılgıt ve telafisi ağırlık aynı yadımlama haline dönüşecek hiçbir adımı atmayacaklarını, attırmayacaklarını anlatım ederek, “Şimdi hoppadak fiyatlardaki dalgalanmayla savaşım ediyor, insanlarımızın gelirlerini eskimemiş eşit seviyesine göre yükseltmeye çalışıyoruz. Çünkü sorunumuz, devletin batması değil fiyatların dalgalanmasıdır. Bu niteliksiz gerçeği göremeyen sözde iktisatçılar hala ‘faiz’ lafı gevelemeye bitmeme ededursun, biz öz işimize göre üretimi ve istihdamı desteklemeyi sürdüreceğiz. Bu kardeşiniz bu görevde olduğu sürece faiz herhangi bir geçen çağ, her güzeşte hafta, seçkin güzeşte kamer inmeye bitmeme edecektir. Kimesne bize bu konuda hatır vermesin. Yatırımcı gelsin, bizim oran bankalarından cesaret talebinde bulunsun ve onları faize ezdirmeyeceğiz. Zira yatırım faziletkâr faizle olamaz. Onun üzere düşük faiz.” diye niteleyerek konuştu.

Başbakanlığı döneminde enflasyonu 6,4’e düşürdüklerini, faizi bile 4,6’ya indirdiklerini hatırlatan Erdoğan, “Bunu tığ yaptık. Allah’ın izniyle tekrar şu andaki bu gidişi biz düze çıkaracağız. Bugüne kadarki demokrasi ve kalkınma adımlarını zahir başarıyla neticelendirdiysek, inşallah kâin sıkıntıları birlikte tığ çözeriz, biz çözeceğiz.” dedi.

Mitinge katılanlara “Türkiye yüzyılını gelişigüzel inşa etmeye hazır mısınız? Balıkesir, 2023’te tercihini balaban ve dallı güllü Türkiye’den yana yapmaya hazır mısın? Balıkesir, 2023 vizyonuna eş çıkarak, evlatlarına bildirme değerli mirası bırakmaya amade mısın? Balıkesir, ülkemize diz çöktürmenin, milletimize boyun eğdirmenin peşinde olanların heveslerini tıpkısı misil henüz kursaklarında bırakmaya amade mısın?” diye seslenen Erdoğan, “Balıkesir yanımızda olduğu müddetçe bize durmak, duraksamak bulunmayan.” dedi.

Törenden notlar

Törene, DOĞRU Öğür Genel Komutan Yardımcıları Hamza Ateş ile Erkan Kandemir, DÜRÜST Tümen Ekip Başkanvekili Uz Ünal, Balıkesir Büyükşehir Belediye Reisi Yücel Yılmayan, AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran ve partililer katıldı.

Tören alanında bulunanlar bir dakikalık tevakki etmek duruşunun arkası sıra İstiklal Marşı’nı okudu.

Reisicumhur Erdoğan tören öncesinde Cengiz Topel Caddesi’nden Kuva-yı Milliye Meydanı’na akla yatkın ilerlerken vatandaşların kırıcı ilgisiyle karşılaştı.

Vatandaşlara armağan veren Erdoğan, “Biraz sonra bilindik El Erki Meydanı’nda tekmil Balıkesirlilere hitap edeceğiz. O yüzden alanda bekleyenleri elan çok üzmeyelim. Benzeri dakika evvel inşallah oraya ulaşalım. 8 ayımız var, 8 ay sonra bilindik Balıkesir sandıkları patlatacak, buna inanıyorum. Onun için durmak namevcut, yola devam diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tören alanına, “Zeytini koydum beliye, çıkardım yağını basa basa, Balıkesir Efeleri’nden, görüş namevcut sana Altılı Ganyan Masa” ve “Türkiye Yüzyılı yükleniyor” kayıtlı pankartlar asıldı.

Reisicumhur Erdoğan ve beraberindekiler, merasim bitiminde kurdele keserek, açılışı yaptı.

Açılışları gerçekleştirilen Ardıçtepe Barajı, Altın Varak Kağıt Fabrikası ve Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ne deli dolu bağlantı yapıldı.

(Bitti)

Share: