Google’ın çevirme gözlüğü dönüm noktası olacak

Google, kişiyle yapılan değme istişare sırasında kullanıcının görebileceği biçimde başka dillerden yapılan çevirileri görüntüleyebilen bakir bire bir gözlüğün deneme modelini tanıttı.

Şirket, çok gelişmemiş ayrımsız süre zarfında dünyadaki internet kullanıcılarının, internete bağlı bire bir fikirli telefonun kamerasını gelişigüzel şeye yönelterek istedikleri seçme bilgiyi arayabileceğini söyledi. Google’ın bildirdiğine göre, her yiyeceğin hemen benzeri resmi, kullanıcının yakınında bu yemeğin bulunduğu tamam bereketli restoranları sağlamak üzere yeterli olacak. Sunma sağlıklılarının hangisi olduğunu koparmak amacıyla fikirli telefon kameranızı herhangi bir mağazadaki kraker raflarına üstelik çevirebilirsiniz.

Google, mufassal vadeli vizyonunun benzeri parçası olarak, yazılmış çevirileri tabiatıyla adına görüntüleyebilen akil gözlükler geliştiriyor. Google bu teknolojiye “metinsel takkadak çeviri” adını verdi. Şarku’l Avsat’ın şirketten edindiği bilgiye göre bu gözlüklerin pil ömrünün ne kadar olduğu kabilinden, elan çok teknik detayını açıklamadı. Benzeri zamanda bakir gözene, camlarının haricen biraz daha şişman olmaları dışında anadan görme gözlüklere benziyor.

Gözlüğün sağladığı dijital içeriği lazım direkt benzeri ekranda lazım kullanıcının görüş açısında olsun, harici tıpkısı ortama entegre ika teknolojisine artırılmış köken (AR) namına biliniyor. Apple ve Facebook gibi sair şirketlerin da artırılmış cins teknolojisini kullanarak fikirli gözlükler geliştirdiği biliniyor. Birkaç yıl ilk Alman Bosch şirketi, gideceği yere ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla kullanıcının gözünün uğrunda yan okları gösteren yıpranmamış tıpkısı gözlüğün sınav modelini sunmuştu.

Ayn tansiyonunu yenebilecek gözlükler üretildi

 

Kullanılmamış benzeri göz damlası milyonlarca kişiyi gözene takmaktan kurtarabilir

 

Share: