Nabekâr köpeklerinin ısırdığı çocuklardan biri taburcu oldu

Aylak köpeklerinin ısırdığı çocuklardan biri taburcu oldu

BİTLİS – Bitlis’in Adilcevaz ilçesi Göldüzü köyünde kapik marifetiyle ısırılan ve Ankara’da otama gördükten sonradan taburcu olan 10 yaşındaki P.E., ailesine kavuştu.

Adilcevaz ilçesine sınırlanmış Göldüzü köyünde yaklaşık 10 dönem önceki sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan P.E. ve M.E. yaralanmıştı. Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesine atıf edilen ve tedavileri burada devam eden hastalardan P.E. bu aktarılma sabah saatlerinde taburcu oldu. Uçakla Muş Havalimanı’na, oradan de karayolu ile ilçeye gelen P.E., yakınları aracılığıyla karşılandı. Okula giderken kapik saldırısına uğradığını anlatım eden P.E., “Beni Ankara’ya gönderdiler. Benim afiyet durumum gani. Fakat haddinden fazla üzgünüm arkadaşım M.E.’nin keyif durumu gani değil” dedi.

P.E.’nin babası Mahkum Ergün, “Benim çocuğum tıpkısı hafta önce köpek saldırısına uğradı. Önceki Adilcevaz Onkoloji Hastanesine götürdüm orada Ankara’ya sevk ettiler. Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde tedavimiz bitikten bilahare bu ahit taburcu olduk. Çocuğumun afiyet durumu gür amma komşumun çocuğuna çok özlüyorum. Allah’tan şifalar diliyorum” dedi.

P.E.’nin amcası Fatih Ergün, “Çok şükür yeğenime kavuştuk. Temennimiz odur kim komşumuzun çocuğu bile yeğenim kabilinden sağlığına kavuşur inşallah. Bizim köyümüz iri ve yüzlercesi öğrencisi var. Korkudan okuluna gidemiyorlar. Başı yersiz köpeklerin ayrımsız zaman ilk toplatıp efsanevi barınaklarına göndermelerini talep ediyoruz” dedi.

Konuyla ilişik açıklama özne Adilcevaz Belediye Reisi Necati Gürsoy, “Şehremaneti yerine ilçemizdeki sahibiz başı boş köpeklerinin hem ilkah hemde kısırlaştırma yapıyorduk. Bu olaydan bilahare arkalama amaçlı tutmak amacıyla Kaymakamımızın talebi üzerine köylerde dahi ilkah ve vasektomi çalışmaları başlattık. Şuanda ilçemizde haddinden fazla miktarda maatteessüf başı yersiz hayvan var. Yeniden personellerimizi seferber ettik” dedi.

Share: