Fikret Şahin’den Hemşirelere Bindi: “Parafin Reform Denilen Söylemin İçinin Tamtakır Olduğunun İspatıdır Bu Miting”

VUKUF: MERVE GÜVEN AZRAIL: ÜNAL AYDIN

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Atmaca, bugün Ankara’üstelik taleplerini AKP iktidarına ve Afiyet Bakanlığı’na açıklamak için miting fail hemşirelere destek verdi. Atmaca, “Bu şekilde halkımıza ayrımsız afiyet hizmeti atfetmek benzer değildir. Afiyet hizmeti ayrımsız kadro çalışmasıdır. Bu kol çalışmasının tamam elemanları çaresiz ve mutsuzdur. Vekillik bir an önce buna ahali alaşağı etmek durumundadır. aksi takdirde gerileyici Türk tıbbı elan da gerileyecek…Beyaz Zehir tashih denilen söylemin içinin tamtakır olduğunun ispatıdır bu miting” dedi.

Türk Hemşireler Derneği (THD), bugün Ankara Anıtpark’ta “İnsanca devam etmek ve yaşatmak üzere meze hemşirelerde” sloganıyla miting düzenledi. CHP’nin doktor asıllı Balıkesir Saylav Fikret Delicesine bile mitinge katılarak hemşirelere destek verdi. Delice, şunları söyledi:

“en son hemşirelerin mitingi 10 sene önce yapılmış. Görüyoruz kim keyif çalışanlarının bütün kesimlerinde bunaltıcı tıpkısı mutsuzluk ve bezginlik var sağlık sistemine dayalı. Hekimler, hemşireler yurtdışına gidiyor. Eczacılarda takı var. Dönüp bakıyoruz Esenlik Bakanı’na ‘Parafin Islah yaptık’ diyor. Çözülüm bir esenlik sistemi ile cebin karşıyayız. Hususi sayrılarevi sahibi aynı Esenlik Bakanı, hususi şifahane lobilerine konfirmasyon olmuş bire bir Afiyet Bakanlığı ile alın karşıyayız. Burada hemşirelerimiz emeklerinin karşılığını istiyorlar.

Bu şekilde halkımıza bir keyif hizmeti yöneltmek benzer değildir. Afiyet hizmeti ayrımsız grup çalışmasıdır. Bu grup çalışmasının cemi elemanları umutsuz ve mutsuzdur. Vekâlet bire bir zaman ilk buna halk atmak durumundadır. aksi takdirde gerileyen Türk tıbbı henüz bile gerileyecek. Bakanlığa bakıyoruz, ayrımsız tıpkısı Turizm Bakanlığı kadar çalışıyor. Afiyet turizminden bahsediyor, siz öncelikle öz vatandaşınızın esenlik hizmetini tamamen karşılamanız gerekir kim daha sonra yabancı ülkelere açılın ve onlara esenlik hizmeti verin. Sağlık Bakanlığı öz vatandaşına sırtını dönmüş, dışarıdaki ülkelerde varlıklı hastalara sağlık hizmeti ita yolunda icraat sarf ediyorlar ve kaynaklarımız heba ediliyor. Parafin düzeltme denilen söylemin içinin tıntın olduğunun ispatıdır bu miting.”

Share: