‘Çiftçi traktör alamıyor’ diyen Sarıgül’e ‘Traktör yetiştiremiyoruz’ yanıtı

‘Çiftçi traktör alamıyor’ diyen Sarıgül’e ‘Traktör yetiştiremiyoruz’ yanıtı

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül Manisa’de Teknotarım’22 Ekincilik Fuarını inceledi

Traktörlerin çokça fiyatlı olduğunu ve çiftçinin alamadığını öne süren Sarıgül’e üretici firma yetkilileri talepleri karşılamakta zorlandıklarını söyledi

MANİSA – TDP Umumi Başkanı Mustafa Sarıgül Manisa’birlikte Teknotarım’22 Ekincilik Fuarını musahabe ederek incelemelerde bulundu. Traktörün direksiyonunda, traktörlerin çok fiyatlı olduğunu ve çiftçinin alamadığını öne süren Sarıgül’e yetiştirici firma yetkilileri talepleri karşılamakta zorlandıklarını söyledi.

Manisa’de ziyaretler ve incelemelerde bulunan Türkiye Değiş Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül 16’ncı misil kapılarını açan Manisa Teknotarım’22 Fuarını gezerek incelemelerde bulundu. Satışa çıkarılan traktörlerin birinin direksiyonuna geçerek açıklamalarda bulunan Sarıgül, “Manisa tarım fuarını gezdim. Hem sevindim hem üzüldüm. Sevindim, uygulayım bilimi çokça gelecek amma ne efsus kim çiftçilerimiz elden bakıyor ve alamıyor. Traktöre çiftçilerimize, çiftçilerimiz traktöre bakıyor alamıyorlar. Pahalı. İstiyorum kim gelişigüzel çiftçimiz bu traktöre ulaşsın ve traktörü ferah ferah alsın. Çiftçilerimize hava desteği verirsek fiyatları elan dahi aşağıya düşürürüz” dedi.

Sarıgül’ün açıklaması konusunda traktörün yanına mevrut ekincilik firmasının yetkilisi Osman Çimenoğlu, “Tığ şu dakika traktör satmaya yetiştiremiyoruz. Çiftçilerden bunaltıcı dilek var. Şu an çiftçilerimiz almak amacıyla traktör bulamıyor. Herkeste bire bir rica var. Bilmiyorum İstanbul’dan Ankara’dan bittabi gözüküyor amma burası benzeri tarım şehri. Türkiye’nin bildirme nazik ekincilik şehirlerinden birisi. Güzeşte sene bu fuarda 104 traktör sattık bu sene firma destekleseydi bizi tekrar 100’ün üzerinde satardık. Şu zaman çiftçiye haddinden fazla uygun ve inanılmaz tıpkı kredi veriliyor. Ortalık söylenmek üzere olmasın sizi ama şu zaman traktör almak talip sistem traktör alabiliyor. 10 dönüm tarlası olan ÇKS kaydı olan herkese traktör veriliyor. Süt desteği birlikte veriliyor. Pandemiyle gelişigüzel sistem tarımın genişlik kızıl konu olduğunu anladı. Heybet kendisine çiftçiye güvenilmez bindi veriliyor. Derlerse ki bindi yok orada tıpkı kalın vardır” dedi.

Share: